用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Band 1 英中, 數學考試只得 30 人合格?
go

Band 1 英中, 數學考試只得 30 人合格? [複製鏈接]

一間出名嘅港島區 Band 1 英中, 數學考試全級只得 30 人合格?有冇搞錯呀?
   0    0    0    0

我都知好多名校會將d課程提升, 校內成績一般, 出去校外就高人一級, 但好似^曾小姐^咁講: "拎佢張成績表出去搵自行分配,無間學校會in, 呢d學生都唔知點算好 ...??" 咁即係點呀?況且講緊 F.3 喎, 唔通是是但但捱多2年, 會考過左骨就算呀, 咁呢d名校好不負責任渚!5班得1班 (仲要係精英班) 見得下人, 唉  

原文章由 ^曾小姐^ 於 08-2-11 15:07 發表
係呀,有好多名小學或中學出d題目勁深
好似我朋友個小朋友讀名小學,d成績差唔多全部都係緊緊及格,但係佢做自己區內既band 1小學d試卷做親份份都90分以上
但以佢係學校既成績又唔可以直升上直屬中學,拎佢張成績表出去搵自行分配,無間學校會in, 呢d學生都唔知點算好 ...

我只係登我朋友個仔辛苦, 最慘我朋友又鐘意同人比較, 佢個仔讀書已經唔叻, 再加埋呢d名校嘅壓力, 倒頭嚟可能浪費左佢個仔嘅前途!  

原文章由 ceomum 於 08-2-11 17:52 發表
唔出奇英中做英數,小學有幾多學校系做英數?????
‹ 上一主題|下一主題