用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保祿Interview(26 Jan)
go

聖保祿Interview(26 Jan) [複製鏈接]

原文章由 hugub 於 08-1-4 14:25 發表

我囡囡number 好後2008K-1027
我成1:30P.M.至交表但 26/1 in 9:00A.M.

初步請教過有 囡囡讀緊既K1 家長:  interview係可以2個家長陪 , 小朋友著裙較好, 又知佢地問既野唔會太深。但我冇信心囡囡可以令老師注重(  ...

你o既意思係咪St. Paul都收o左9月出世o既小朋友呢????如果係o既話我對女都有機o羅.我交完申請表我弟婦先話比我聽SPK係唔收細仔細女,一個都冇.

我冇留意張Form係什麼color, 不過就in 10:30A.M. 我果日都差唔多1點先交Form, 點知會o甘早in. 而家諗緊去唔去,老公唔係o甘prefer香港區,就算億萬個好彩收o左都唔知讀唔讀,因為冇學校保母車,要自己搵白牌車.好擔心孖b唔安全.當日我交Form冇考慮到o甘多事.

原文章由 hugub 於 08-1-4 15:16 發表

K1 有2-3個係 Sept 04 , 但真係好難 ....

我見到你孖 B in 完宣道 , sat 會 in St. Rose Lima's 先祝你成功

hugub,

原文章由 hugub 於 08-1-4 15:16 發表

K1 有2-3個係 Sept 04 , 但真係好難 ....

我見到你孖 B in 完宣道 , sat 會 in St. Rose Lima's 先祝你成功

hugub,

好多謝你,我都好希望兩間都會成巧,因為我同孖b女報得好少學校.我預祝你個小朋友考St. Paul成功.

原文章由 wongpsv 於 08-1-4 17:54 發表
hi!你都有IN宣幼...我都有呀...SAT你IN幾點呀...我改左下午IN呀...希望大家得啦...
努力... ...

我孖b女果日in3:30p.m.呀,唔知有冇見到你呢???有兩個b女o係度喊咪係我地o羅.好彩果日入到去兩個b冇喊o者.大孖幾好呀,老師話佢好主動呀.細孖就一半半啦,不過問佢地最深o既顏色題都過關,巳算盡o左力.所以唔收我都唔會怪佢地.係呀,希望大家都過關啦.不過要3月先知結果真係耐o左d o羅.

原文章由 wongpsv 於 08-1-4 17:54 發表
hi!你都有IN宣幼...我都有呀...SAT你IN幾點呀...我改左下午IN呀...希望大家得啦...
努力... ...

wongpsv,

唔好意思,我諗我誤會你意思,我以為你問宣道,睇清楚原來問St. Rose.
其實都唔知考成點,家長都冇得陪同in. 其實果日in都唔知原來家長冇得陪.但係都算好彩o既係我地行開o左佢地都冇喊.仲玩得好開心tim. 但係就係因為玩得開心唔知佢地有冇答問題,我都掛住填問卷冇眼睇佢地.點知抬頭就見倒大孖攞住個玩具盤走埋黎比我地.我拿拿臨叫佢攞返比老師.不過見老師好忙,要同一時間應付兩個b, 真係有d手忙腳亂.我覺得份問卷應該會計分,因為有哂考生個名.如果不記名就唔寫名,所以我覺得都幾重要.唔知St.Rose難唔難考,因為好少見家長o係度比comment. 你個囡囡考成點呢???不過冇得陪真係唔in成點.

信紙顏色會唔會同出生月份有關呢????我孖月9月出世, 信紙係Purple color.

原文章由 BBTWIN 於 08-1-14 11:22 發表
信紙顏色會唔會同出生月份有關呢????我孖月9月出世, 信紙係Purple color.

我見有個媽咪個女9月出世都係Purple color o既信紙.所以認為係唔同顏色代表唔同月份.

tcbobo    囡囡    6/05   3:05pm   綠色信
hugub     囡囡     Sept 05   9:00a.m. 紫色信
mimi1102 囡囡   Nov 05   10:00am   橙色信
scmail     囡囡      Dec 05   9:30am    Pink  
BBTWIN  大孖(女)Sept 05  10:15a.m. 紫色信
              細孖(女)Sept 06  10: 20a.m. 紫色信

我最後決定唔去in St.Paul啦,因為根本冇諗過搵香港區學校.而且都知道9月底機會好微.所以都打算放棄.我總共報4間,有兩間都放棄interview. 而家只剩兩間,但都要2月中及3月中先有結果.

原文章由 神奇小子 於 08-1-23 00:55 發表
我個女係早上 9:55分, 但我地交 form 時間係好遲, 成 2:00幾先交 form, 我個女係 jan 05 出世, 信紙係白色...

我個大女 05年都有 in 過 st paul, 但無取錄到, 我記得我大女好似係紫色信紙, 面試當日得我一個陪個女 ...

如果照你o甘講有宗教背景先係佢地首,o甘如果本身係基督教仲要填埋o係張Form上面咪實唔收????

原文章由 wongpsv 於 08-1-25 14:13 發表

你真係唔去啦...其實我老公都有叫我唔去架...太遠...我都同你一樣等緊個兩間  

我真係冇去到呀, 因為就算收都唔會讀. 希望孖b有機會同你個b做同學仔啦.
‹ 上一主題|下一主題