用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 胡素貞上午多功課嗎
樓主: naughtyboyma
go

胡素貞上午多功課嗎 [複製鏈接]

Berry,

今朝可能太凍, 我送阿女返學時, 見佢地無集會, 個個都係上課室 你囝囝有無穿中國服 阿女著左件棉納係入面, 外加羽絨褸

原文章由 kitbebe 於 08-2-2 01:23 發表
我係怪她咁唔小心做野啫, 其實去到個個都唔識, 都幾無癮, 唔係個女咁熱心, 我都唔想去的.

我個仔也試過好多次了, 攪到我要同妳一樣打電話去問老師呀! 有次仲生氣, 有個叫做閱讀課, 有嘢玩又可以鼓勵啲小朋友讀書, 有好多小朋友參加架, 我個仔一見到是閱讀, 就扮唔記得交呀 , 妳話我氣唔氣:evil: , 跟住解釋比佢知佢才知原來是有的玩, 等二天便交了, 但因他交得遲, 不可以同佢的friend的同學仔一班.

原文章由 kitbebe 於 08-2-2 11:14 發表
Berry,

今朝可能太凍, 我送阿女返學時, 見佢地無集會, 個個都係上課室 你囝囝有無穿中國服 阿女著左件棉納係入面, 外加羽絨褸

我沒有給他穿中國服呀! 因那件中國服太細, 又懶去買, 就沒有買了. 我個仔這幾天都是穿羽絨外套, 嘩! 沙田好凍呀! 頂唔順啦!
我都見到很多女孩穿旗袍仔. 有時妳會不會在校門外站嗎?

原文章由 kitbebe 於 08-2-2 01:22 發表
好!! 明早問下佢先 係唔係人人都有份架 我個女好怕羞的, 如果要佢唱, 一定係好細聲

都唔係個個都有得唱, 我個仔今個星期已唱了兩次, 但等一次我走了, 沒有聽.:cry:  
我也不大清楚 , 我想是要看看那一個老師帶領唱, 我個仔唱的那兩天都是佢認識的老師, 才選他. 我未聽過有一年級唱, 可能怕他們驚啩.

咁真係幾激氣喎:-|

原文章由 Berry_luk 於 08-2-2 16:55 發表

我個仔也試過好多次了, 攪到我要同妳一樣打電話去問老師呀! 有次仲生氣, 有個叫做閱讀課, 有嘢玩又可以鼓勵啲小朋友讀書, 有好多小朋友參加架, 我個仔一見到是閱讀, 就扮唔記得交呀 , 妳話我氣唔氣:evil: , 跟 ...

berry,

我不是住在學校附近的, 阿女天天都乘校車, 所以沒有看她呢! 問左囡囡有沒有看到你個仔唱歌, 她問我點知喎 又話係好學生歌, 仲唱左比我聽添

現在這麼凍, 好彩開始放假了, 唔駛咁早起身

Berry,
你有每天企在學校門外嗎?

我日日都經過胡上, 你邊日去等我找下你先! hehe

原文章由 Berry_luk 於 08-2-2 17:03 發表

我沒有給他穿中國服呀! 因那件中國服太細, 又懶去買, 就沒有買了. 我個仔這幾天都是穿羽絨外套, 嘩! 沙田好凍呀! 頂唔順啦!
我都見到很多女孩穿旗袍仔. 有時妳會不會在校門外站嗎? ...

今日真的涷到飛起, 我在家要開暖氣, 所以我下午有個女學野, 跟往行新城市 shopping, 買左件長羽擁褸比個女, 再辦年貨, 一張金牛已飛 左去, 唉!  d 錢真的唔見使. 晚上又要出尖咀吃公司團年飯, 倦到 c !

原文章由 kitbebe 於 08-2-2 19:33 發表
現在這麼凍, 好彩開始放假了, 唔駛咁早起身

berry,
你仔仔耍對往成班同學仔唱歌, 好大膽喎! 比10 個叻 佢先!  

你仔仔識唔識一個小朋友叫袁 思雅呀! 佢係我個女個 best friend!
佢都係讀 P2.

原文章由 ShannaMaMa 於 08-2-2 23:15 發表
berry,
你仔仔耍對往成班同學仔唱歌, 好大膽喎! 比10 個叻 佢先!  

你仔仔識唔識一個小朋友叫袁 思雅呀! 佢係我個女個 best friend!
佢都係讀 P2. ...

首先答了妳第一個問題先, 我個仔出名大膽架! 不過只怕飛的東西(昆蟲).

跟住第二個問題是: 吓! 吓! 吓! 妳唔好嚇我呀?!    佢個女是妳個女個best friend? 但妳個女是幼稚園, 佢個女是二年級喎! 嗱! 妳先解釋, 我後作答.

原文章由 ShannaMaMa 於 08-2-2 23:09 發表
Berry,
你有每天企在學校門外嗎?

我日日都經過胡上, 你邊日去等我找下你先! hehe

這兩天我個電腦有啲問題, 個mouse唔動, 開到機, 但用唔到 , 今天晚上我老公才剛攪掂.
我有在門外架. 不過, 有時如果有雨或晨讀日(星期四及六會上課室讀圖書)就會同啲 "早餐腳" 走先.
這幾天凍到暈 , 日日在家裏像一舊木咁, 同個仔一齊看電視, 動都唔想動一下 . 好慘呀!!!!!!

原文章由 kitbebe 於 08-2-2 19:32 發表
berry,

我不是住在學校附近的, 阿女天天都乘校車, 所以沒有看她呢! 問左囡囡有沒有看到你個仔唱歌, 她問我點知喎 又話係好學生歌, 仲唱左比我聽添 ...

kitbebe & ShannaMaMa,

新年快樂呀! 祝心想事成! 個個囡囡學業進步! 身體健康!

那首"好學生歌"是否好得意呢! 愈細個唱愈得意架!  但我唔知點解覺得由我個仔唱總覺有點走走哋音.

Berry & Shannama,

我都祝你地新年快樂!!仔女聽教聽話!!身體健康!!
:恭: :喜: :發: :財:

Berry and Kitbebe

我祝你們鼠年行大運, 心想事成, 仔女聽教聽話, 老公錫晒你們:恭: :喜: :發: :財:

個女仔係我個女細細個在樓下玩時認識的. 但現在都間唔中約出來玩呀! 咁你究竟識唔識佢遮??

原文章由 Berry_luk 於 08-2-7 00:13 發表

首先答了妳第一個問題先, 我個仔出名大膽架! 不過只怕飛的東西(昆蟲).

跟住第二個問題是: 吓! 吓! 吓! 妳唔好嚇我呀?!    佢個女是妳個女個best friend? 但妳個女是幼稚園, 佢個女是二年級喎! 嗱! 妳先 ...

新年日日都好忙, 今日才得閒上吓網咋, 你們呢!

原文章由 ShannaMaMa 於 08-2-10 15:59 發表
個女仔係我個女細細個在樓下玩時認識的. 但現在都間唔中約出來玩呀! 咁你究竟識唔識佢遮??

哈哈! 哈哈! 哈哈! 妳猜下???
其實我同佢個媽勁friend呀! (我自己認為咋!) 我個仔同佢個女是同一班的. 但其實在幼稚園已是同學了, 一早已認識. 我隻早餐腳就是她.
:恭: :喜::發: :財:

我都係呀!!

原文章由 ShannaMaMa 於 08-2-10 16:00 發表
新年日日都好忙, 今日才得閒上吓網咋, 你們呢!

咁妳哋有無忙到要用分身術? 我要走幾家呀, 好累呀! 有時什至分唔到呀! 走唔切, 比幾班朋友罵呀!  我仲要忙到3月頭呀! 妳哋話累唔累.
‹ 上一主題|下一主題