用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! ...
樓主: LLK
go

聖三一堂中心幼稚園 08/09 K1 家長入黎傾吓啦 !!! [複製鏈接]

今日先得閒上o黎...
補祝大家 ... 牛年蒙福 、笑口常開... (囝囝成日講依兩句)...

今早返學, 真係好多野拎... 唔知天氣係咪開始轉暖呢 ? 我已經將冬天厚被, 轉左薄被俾囝囝拎回校囉....

原帖由 danielmorris 於 09-2-3 11:08 發表

多謝!
明天開學,還要看情況才讓他上學.基本上他現在只是啖較多,但爸爸說下星期才返學,好讓他扺抗力強點較好,但仔仔每天早也說要返學呢!

睇你之前o既 post , 真係好赤好心痛...
依家 d 菌/病毒真係好利害...
希望你仔仔好快可以打低 d 病菌, 開開心心返學....

原帖由 danielmorris 於 09-2-13 09:48 發表
阿仔今日開學大吉LA!

開學大吉.......

依家天陰陰... 希望明天唔好落雨啦.....

有曾經去過 o既媽咪同我講.... 叫我帶定蚊怕水喎...
不過, 依家o岩岩先凍完, 唔知會唔會有無蚊呢....
我都係帶定穩陣..... 各位考慮下丫....

星期四去西貢海鮮街啵...
當唔當一次旅行呀 ???

我想像緊, 小朋友 唔知會唔會手多多, 嚇親 d 海鮮/檔主呢......
我有少少怕, 我仔周圍走呀 ~~

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-17 13:01 發表
我仔叫我同佢報名, 星期四去睇蝦蝦, 我就想到時去 "裝" 吓佢地.

你可以去"裝" 呀 ?? ...
我要返工, 無得去偷睇添....
如果你去, 可唔可以講我聽情況係點呀....

我初初都以為阿仔果班咋...
今早問老師, 老師話咁o岩 3班都鐘意海洋生物, 所以 一齊去呀....
去睇 海鮮 = 海洋生物...
我同仔講去睇海鮮... 佢話係去睇海洋生物喎... 我問佢有咩睇.. 佢話 鯊魚 、鯨魚 ...

原帖由 danielmorris 於 09-2-17 15:55 發表

甘搞笑,甘星期四去到,佢會不會失望呢?

唔會o既 ~ 我仔好易滿足... 有得食、有得玩, 佢就 ok ... 所以漲 book book ...
反而, 近排課題係動物, 佢日日返到屋企, 就要求開 discovery channel 佢睇....

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-2-20 02:00 發表
Hello, alexmum, jolo, danielmorris, LLK,

Please check pm

Owl 3

THX ~~~~
真係好彩有你o者.... d 相好清楚睇到佢o地o既行程 & 細節.... 唔係你, 我跟本無可能知 ...
我問囝囝尋日見到咩海鮮... 佢話老虎蝦... 問有無魚、蟹之類, 佢竟然話無....

me 2 ...
除o左假期唔上網之外, 日日都上o黎望一望.....

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-2 10:47 發表
我未收到「參與教學活動」, 老師係電話通知 or 用通告字條 ?

應該係之前有通告.....
交o左通告後, 老師 再 口頭/ 電話 confirm 日期....

我仔果班, 老師話要諗, 同果星期主題有關o既小組活動...

貓頭鷹3號 ,

我個仔果班, 唔駛抽o架...
不過, 老師打俾我, 話本身我係通告揀果兩個日子, 都太多家長揀, 問我可唔可以改為 某一日....
咁 ~ 之前你有無收過通告呀 ?? 如果你無交過通告, 老師會唔會以為你無時間參加 ... 不如你打個電話問問....

原帖由 LLK 於 09-3-4 14:56 發表
我十五十六, 仲未決定玩咩, 因時間有限, 好難只用十五分鐘完成一個遊戲

乜得 十五分鐘咋 ??? 我唔知添 ~
只知每家庭負責一個 分組咋....
你係咪下星期呀 ????
pls check pm ....

老師真係好忙呀 ~~~~
今個月已經係有 d 日子, 家長參與教學, 今日又去睇交通設 備..... 下星期又坐車睇 車船... 再下星期又去睇 飛機 ... 月尾又家長日...     
做老師真辛苦 .....
小朋友就開心囉... 今早我同囝囝講, 今日有活動, 佢好興奮呀 ~~~ 成日問我幾時 可以同同學坐車車、睇飛機...

哈哈哈 ~~
我都係 12號呀 ~~
3個人 同一日, 不過分別 3班.....

我o地分別 3班... 最後 分享時分左 3邊坐... 好易分啵...

owl 3  近門口, 我一個 坐 係校長對面 , 傻下傻下果個  (應該好易估) ...
剩番 alexmum 果班, alexmum 俾小小貼士丫 (安全帶 ??)  ....

果日真係好好玩呀 ~~
我仔果班, 轉組唔算亂, 可能我o地有一組係要落車場, 一組要上普通話, 所以無咁亂啦....
個個小朋友都好活潑、好好笑容、又唔怕羞... 真係好開心, 可以去多次就好囉....

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-18 23:45 發表
後來你同校長好好傾, right ?  

bingo ~~~
估中 ... 無獎 .....

原帖由 alexmum 於 09-3-16 10:50 發表
我同先生一齊來, 分享完第一個走先的.
係我地提出安全帶問題的, 因為我覺得校車公司考慮的因數, 不是以小朋友安全為首, 只是為了保單是否有效, 保障佢地自己的利益. ...

依方面, 我完全無認識... 所以, 你o地提出依個問題時, 我只係眼光光坐係樹咋.....

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-18 23:52 發表
我仔話老師同佢地講 tomorrow 又有爸爸媽媽去同佢地玩

今早我問囝囝係咪會有同學仔爸媽上堂...
我仔話 : 『等我放學先話你知啦 ~~』 :;pppp: :;pppp:

原帖由 alexmum 於 09-3-19 15:16 發表
你囝囝是否好大隻好cute果位?

我囝囝依班, 有 兩、3個身形都好大隻o架...
我仔係其中一個....
但我囝囝無搭校車, 照計你好難見到佢啵....
‹ 上一主題|下一主題