用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 馬灣基慧2008/2009年度小一家長俱樂部
樓主: petmum
go

馬灣基慧2008/2009年度小一家長俱樂部 [複製鏈接]

原來有咁多人都鐘意我地學校架..?身為馬基既學生真係覺得好光榮..大家對學校有咩問題..我諗我都可以答到你..話晒我都係第一屆入新校讀既學生..
下學期有好多野要做呀!

原文章由 tsma511 於 08-4-19 11:32 發表
各位馬灣基慧小學的家長,

hello各位, 本人小囡今年9月都會是貴校的學生, 因為私人的問題, 所以現在開始找補習班, 剛剛在愉景新城某間補習社問資料時, 當時這位導師問我你小朋友讀邊間小學, 我便道出, 導師反問我為 ...

係馬基係有讀寫障礙既學生..我地班就有一個..不過唔洗咁膽心..因此佢地默書/test/exam都會去第2度考..(輔導組)..而且我地都唔當係一回事..

星期六早上係有英/數拔尖班,(自己都有參加)不過只係4-6年班參加..一班大約10幾-20幾人..唔係本校老師教..
平時上堂就無分精英班,但培訓時(p.5-6)就會按能力分班(應該係)
下學期有好多野要做呀!

原文章由 clarachel 於 08-4-25 18:01 發表
Hi, Iris,

小囡現讀九龍塘的幼稚園,可能今個暑假會搬入馬灣,並者希望遲D入讀馬基的,不過現在有些關於幼稚園的問題想問下妳,煩請回答,謝謝!(Sorry! So many questions.)

1. 馬灣啟思幼稚園是否活動教學的?
2. K2以 ...

升唔升到英中..要睇返你既小朋友既成績..成績好既通常都入到..
不過有d中中都好好..而且要睇下你小朋友既上兩屆爭到幾多band1位..多既話就算60-70名都可以入到band1中學..

馬基係活動教學..每1年都會去唔同既地方參觀..(HK)通常係關於常識課既野 

[ 本文章最後由 babbles31lau 於 08-5-12 12:07 編輯 ]
下學期有好多野要做呀!
‹ 上一主題|下一主題