用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請推介荃灣海濱溜冰教練
go

請推介荃灣海濱溜冰教練 [複製鏈接]

我想幫小朋友報初級溜冰, 但不知道邊個溜冰教練好. 請問有冇人推介.

謝謝.
   0    0    0    0

up
.........................

回覆 #2 happymi 的文章

WILLIAM, 不過佢好FULL, 你可以問一問.

有個教練....叫亞joe.....佢都教得幾好...我個小朋友都係果度學梗...進度都好快......睇吓幫唔幫到你....!!!

原文章由 madam@madam 於 07-11-24 02:23 硐表
有個教練....叫亞joe.....佢都教得幾好...我個小朋友都係果度學梗...進度都好快......睇吓幫唔幫到你....!!!

請問幾$一堂同上幾耐呀?thanks~

原文章由 HOLONGMAMA 於 07-11-24 09:50 硐表

請問幾$一堂同上幾耐呀?thanks~

我個小朋友係上半私人班 $675 (5堂) 30分鐘 一堂....比起出面算平....況且我覺得教得幾好...有耐性最緊要...你知喇..小朋友有時會無耐性嘛....

原文章由 madam@madam 於 07-11-24 13:51 硐表

我個小朋友係上半私人班 $675 (5堂) 30分鐘 一堂....比起出面算平....況且我覺得教得幾好...有耐性最緊要...你知喇..小朋友有時會無耐性嘛....

madam,
點為之半私人班呀?30mins一堂,咪好快落堂?可否揀長d時間架?
我有興趣呀!可否pm教練d資料俾我呀?thanks~

想問下個場ok嗎?是否很細的?和又一城或西九龍比較如何?有無網站看看?
[

Maggie3493,

海濱個場係好細.
原文章由 Maggie3493 於 07-11-26 10:56 硐表
想問下個場ok嗎?是否很細的?和又一城或西九龍比較如何?有無網站看看?

HOLONGMAMA,

係..海濱比起其它場係細, 但我覺得如果只用黎上堂ok 啦. 太多人係度..小朋友會分心..唔得專心練習...
我聽d家長講..海濱專出勁人咖...出面好多大場既教練都係果度出身咖...

半私人班係有兩個小朋友一齊上..我覺得會互動d..所以比佢上半私人班..如果你得一個都可以上私人班..即係一對一. 半小時差唔多啦...全部都係半小時咖..太長時間小朋友會無耐性咖, 況且上完半小時你仲要比時間小朋友練習之前上堂既動作嘛.....你小朋友幾多歲呀??我個7歲..男仔...我比亞joe教練電話你..你打去問吓啦....我send e-mail 比你.

原文章由 madam@madam 於 07-11-26 20:28 硐表
HOLONGMAMA,

係..海濱比起其它場係細, 但我覺得如果只用黎上堂ok 啦. 太多人係度..小朋友會分心..唔得專心練習...
我聽d家長講..海濱專出勁人咖...出面好多大場既教練都係果度出身咖...

半私人班係有兩個小朋 ...

madam,
Thanks for your information~
My son is 5 years old, is it a suitable age to learn this?
How much per lesson?

holongmama,
hi
樂樂都係海濱玩溜冰, 二人班半個鐘五百幾, 私人班六百幾...
阿仔係又一城學過, 果樹比較人多, 海濱就無乜人, 初學無咁危險

原文章由 HOLONGMAMA 於 07-11-27 09:20 硐表

madam,
Thanks for your information~
My son is 5 years old, is it a suitable age to learn this?
How much per lesson?

holongmama,

5歲可以啦,我見有3歲已經開始學啦...我個仔7歲.我都覺得遲比佢學.....你有無收到我比你的e-mail呀.裡面有亞joe教練電話..你打比佢問吓佢價錢,同詳細資料....佢好nice咖.你再有問題就問我啦. 等你覆我....我個仔東東佢學星期日咖...

原文章由 madam@madam 於 07-11-27 16:56 硐表
holongmama,

5歲可以啦,我見有3歲已經開始學啦...我個仔7歲.我都覺得遲比佢學.....你有無收到我比你的e-mail呀.裡面有亞joe教練電話..你打比佢問吓佢價錢,同詳細資料....佢好nice咖.你再有問題就問我啦. 等你覆我.. ...

hi madam
pls pm joe's info to me, tks

hihi holongma
我都想同璁璁+表姐仔學溜冰 wor

原文章由 madam@madam 於 07-11-27 16:56 發表
holongmama,

5歲可以啦,我見有3歲已經開始學啦...我個仔7歲.我都覺得遲比佢學.....你有無收到我比你的e-mail呀.裡面有亞joe教練電話..你打比佢問吓佢價錢,同詳細資料....佢好nice咖.你再有問題就問我啦. 等你覆我.. ...

madam,
收到la!Thank you very much~

原文章由 lovetsungtsung 於 07-11-28 09:09 發表

hi madam
pls pm joe's info to me, tks

hihi holongma
我都想同璁璁+表姐仔學溜冰 wor

璁媽,
好耐唔見你喎!係咪有興趣呀?咁不如我哋自組一班la,唔知3個人一班得唔得嘅呢?星期五下午或星期六上午我都ok,又可以一齊搭taxi去,因為我哋住嗰度都好似冇車去海濱。

原文章由 glory 於 07-11-27 11:03 發表
holongmama,
hi
樂樂都係海濱玩溜冰, 二人班半個鐘五百幾, 私人班六百幾...
阿仔係又一城學過, 果樹比較人多, 海濱就無乜人, 初學無咁危險

glory,
hi~你好呀!你囝囝派位派成點呀?會唔會讀返禮賢呀?
原本你都係住喺荃灣區?咁我哋小朋友早上咪一齊搭校車?
住喺我屋苑有個高勇班嘅男仔都喺海濱學緊溜冰,唔知你識唔識佢?

Holongmama,

阿仔自行收生落空, 好大機會讀返禮賢..
我住係青衣區同埋阿仔返下晝, 所以唔同校車
我朋友個仔都係讀高勇班以前係海濱溜冰, 依家好似無學, 唔知同唔同一人呢
原文章由 HOLONGMAMA 於 07-11-28 09:55 發表

glory,
hi~你好呀!你囝囝派位派成點呀?會唔會讀返禮賢呀?
原本你都係住喺荃灣區?咁我哋小朋友早上咪一齊搭校車?
住喺我屋苑有個高勇班嘅男仔都喺海濱學緊溜冰,唔知你識唔識佢? ...

Holongmama,lovetsungtsung:

我都無咩 info喎, 你想要d咩資料....你有無打比佢問吓呀....我只係知亞 joe 係男教練..廿幾歲...係8級花式溜冰教練仲係香港花溜冰認可裁判 ...之前我個仔上堂佢請假..原來佢去咗擔任做花式溜冰比賽裁判呀(係又一城果度).......我有時陪個仔去練習果陣見佢溜冰好犀利(跳同轉都好利害)我另外仲有個大人朋友都係佢教梗..我個仔本來無乜心機學咖..依家不知幾鐘意溜冰...成日都話要去練習...煩死我呀  ...不過見佢學得唔錯...就覺得值得囉 ...

原文章由 HOLONGMAMA 於 07-11-28 09:49 發表

璁媽,
好耐唔見你喎!係咪有興趣呀?咁不如我哋自組一班la,唔知3個人一班得唔得嘅呢?星期五下午或星期六上午我都ok,又可以一齊搭taxi去,因為我哋住嗰度都好似冇車去海濱。 ...

hlm
sat 上午璁璁返 pg, 唔得ar, sat 下午得無?
‹ 上一主題|下一主題