用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 馬鞍山 June 02 BB 幼稚園 計劃
樓主: gp811
go

馬鞍山 June 02 BB 幼稚園 計劃 [複製鏈接]

Re: 馬鞍山 June 02 BB 幼稚園 計劃

KW

你又interview

WAWA

他們收左我BB喎!留位費都交埋、N1新生個List都有我BB個名.

KW

咁奇怪 :-x .

馬鞍山優質幼稚園
3月 25日 星期四 02:25 更新

【明報專訊】趙先生﹕

你好﹗請問馬鞍山有哪幾間幼稚園是比較好的﹖威寶、康傑和靈糧是否屬此一類﹖如想孩子讀得開心一些,哪幾間較理想﹖應否為配合小學而作其他選擇﹖

煩請賜覆,謝謝﹗

陳先生

陳先生﹕

我感受到你的矛盾,一方面想替孩子揀一間開心的幼稚園,另一方面又要顧及此類幼稚園是否可以升上名小學,因為有些太自由的幼稚園學生,未能配合傳統的名小學。以下為一些馬鞍山受歡迎和有競爭力的幼稚園﹕

香港學位教師會蒙楊雪姬幼稚園、馬鞍山靈糧幼稚園、威寶中英文幼稚園、嘉德麗中英文幼稚園(沙田校)、保良局馮梁結紀念幼稚園、耀安

錦泰崇真善美係咪得上午班??因我想報下午班....

Interview 在舊年11月左右…

我只見他們只收了5個BB在上午班、我問他們人数少開不開、他們説照開.而且都是獨立一班、聽落重好、小班教學.

行行媽、
係羅!激活close好耐、咁唔Update点做資訊?

我唸佢都唔知有呢間錦泰崇真善美開

行行媽:
香港輔導教師協會主席 趙榮德
所比d答案好像都是資料性, 而非資訊性....

TARA :
多謝你的報料, 如有新料, 請再次與我們分享.
ONTING應該會入讀合一堂上午班,  在這裡有沒有同學仔呢 ?

威寶似乎有好多相熟!

onting ma

OnTing 寫道:
ONTING應該會入讀合一堂上午班,  在這裡有沒有同學仔呢 ?

onting ma

有啊!我囡囡曉雪都會讀合一堂上午的幼兒班!佢現在21個月大。

onting said to 曉雪 : "Hello ! nice to meet u here"

Karen, let's chat more later here.

onting ma

OnTing,曉雪和新朋友say hi!  

onting ma,nice to meet you,too!
以後多些「交流!交流!」

合一堂剛收了囡囡讀下午班,我仲諗緊讀唔讀....知唔知校服,雜費貴唔貴呀?

summer 校服大約$90/運動服$90。
書半個學期4xx, 文具4xx........

我有合一堂校樓賣....$100(9成新), 要就pm me la...

Tara,
幼兒班都要買書ga?唔係唔駛讀書mer?你覺得合一堂好唔好,我覺得校舍好似較陳舊,又好似冇户外地方走動....老師有愛心嗎?因上次我見到個校長...唔肯定係主任..都幾吋咁....

baby Q

佢地d書係圖書黎架, 比佢地睇架咋,但係又一定要買wow...我都覺得唔係幾抵!

你見果個應該係主任, 佢個樣串架咋, 其實都幾好人.

合一堂有戶外地方架,係個音樂室出面有個小小花園, 我都見過佢地係停車場搞活動.

上次去觀課,佢地既專題係公園, 將個音樂室佈置成公園, 有花, 有魚池, 有貓狗(玩具), 有龜(真既), 我就覺得好正呀, d 小朋友好鬼high 呀.e 2日呢又有環保攤位games玩.

開心就一定會架喇, 但係你話好唔好? 我真係唔敢講, 不過我女讀得非常開心, 學左好多野, 個腦仔轉得好快........不過你話識字呀,識英文呀,甘就唔識lor!

我報左錦泰崇真善美啦!佢地個校長好nice, 同即時收了,學費under $1800,冇雜費,和已有埋書簿!

Hello BabyQ,

咁Brian就可以和你BB做書友仔

我仔仔半年前響威寶返 playgroup, 而家就響康傑返緊playgroup.  感覺上威寶的衛生環境比康傑好.  原本我打算同仔仔報威寶, 但聽到有媽媽介紹祟真會美善, 我都會去呢間學校睇睇......

OnTing,

合一堂都收左yoyo 讀n1全日班.
而家yoyo 就返緊康傑n1, 因為yoyo 係02年2月bb, 所以俾佢試下返半日先. 康傑d老師+主任+阿姐都好好, yoyo 勁鍾意主任&阿姐, 一返到學校就要佢地抱, 跟住就同我 say goodbye.
唔知谷合一堂o既n1 係咪同k1 銜接呢, 咁全日班o既課程同半日班有冇唔同呢??

Machoma
‹ 上一主題|下一主題