用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 你地覺得廸士尼美語值唔值得買呢!!
樓主: cindy723
go

你地覺得廸士尼美語值唔值得買呢!! [複製鏈接]

回覆 #51 Annie630 的文章

hi annie,  多謝你個回覆!!  睇左你講你仔仔用我好之後, 好positive... 同經過幾個星期同阿仔用套教材, 我都無唔開心在於有買到呢35只碟 , 只係覺得係我同個顧問之間既問題 !!  其實唔明之時, 都有打過比個顧問問過, 當時, 佢只係話, 呢部份唔駛咁快用住, 個部份又唔駛... 而最终, 個次個電話內容, 佢關心既, 只係我同唔同佢upgrade同有無朋友介紹 ... anyway, 買左full set, 既成事實, 我會比d心機同阿仔用!!

唔駛咁話人

我都有買DWE比bb, 亦有睇呢個forum, 亦都覺得d媽咪係好心分享DWE心得.

但係就算個媽咪係呢個forum賣二手唔係咁好, 都唔駛咁話人...

我唔覺得呢個媽咪賣二手會「害」左其他人, 相反的, 可能幫到其他人...

因為個個媽咪都只係想bb學好英文, 套教材係有用的話, 04年買的同08年買的都一樣有用, right?

再講, bk媽咪咁好, 一定會同其他媽咪分享用法, 就好似呢個forum咁...

原文章由 sennywoo 於 08-7-9 19:58 發表

麻煩賣二手既媽咪, 唔好再係處「害」左其他人啦, 就算有會藉都唔可以轉讓, 亦已04年買入, 根本與依家個套唔同, 同麻亦都唔係全部野齊全!!

有心想BB學得好, 用得好既, 就唔好買二手, 真係駛左錢之餘又學唔到:anger ...

我都有買dwe,小朋友都用得好好.
當初有朋友都問我想唔想買佢套2手.因為佢個女已經畢左業.
但我最終都無買到.因為我有2個小朋友,計過條數都叫化算.
係...有供有求係無錯.但可能係d家長買2手之前唔知道有咩分別.(當初我都唔知).
因為用呢套教材都好煩復.我真係上埋首部曲之後仲要打去教育顧問熱線問過幾次,先可以初部掌握到.因為又story,story book,又CD,DVD.原來已經分別好大.用既方法又好唔同.
同埋初用年紀較細既小朋友,真係成日整爛d書,係會員就無限次換.
如果買2手,咁緊係錫住本書用.咁好難話放晒出離由得個小朋友去睇.(因為實有機會爛,我都換唔少)
定期有活動參加,我小朋友都參加過2次,暑假有遊學團.唔係會員又唔可以參加.
電話美語,會員登記左,可以由美語姐姐/哥哥打電話比小朋友唱歌仔或者傾計.

我覺得disney咁貴一套教材,推出得又點會死錯人.
佢地一定做d野去保障自己.謝絕2手市場.
好似我咁,買左1年多,又加左step by step同百料全書.
我又買左.但佢地好識做生意,唔係會員唔可以分part買.
即係必須買左套dwe先可以買其他教材.

可能之前既媽媽語氣上令大家誤會左.
咁買2手當然無罪,不過我係用家覺得套教材係硬件上係無分別.但如果我唔講以上既會員可享有既權利,根本買家就唔知.
相反如果買家一早清楚知道買2手,係唔可以享有以上既野,而佢又願意買,我覺得一d問題都無.買賣雙方願意就得嘞.

開了個新topic 呀!!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1620935&extra=page%3D1

I totally agreed.   Tone of some mamis is so hard-sell.

原帖由 type409 於 08-7-11 11:39 發表
我都有買DWE比bb, 亦有睇呢個forum, 亦都覺得d媽咪係好心分享DWE心得.

但係就算個媽咪係呢個forum賣二手唔係咁好, 都唔駛咁話人...

我唔覺得呢個媽咪賣二手會「害」左其他人, 相反的, 可能幫到其他人...

因為個個 ...

冷靜D,唸吓先!!其實廸士尼已是30幾年前嘅製作,雖然有加新產品,但萬變不離其中,因為研發呢套教材嘅博士已經過世,教材無得變,除非重新研發一套啦!!加上World Family 本身公司自己做埋財務,息口太勁,用$$買名牌吧!!其餘兩套呢,English Time 主教材最好,適合5歲後使用,早期寶寶Noddy會比較合適。
以上純屬個人意見!!
想了解多D可Email:[email protected]
希望可以幫到你!!

博士死咗,小朋友一樣係敢學。有什麼分別?好像我們中學時學一大堆公式和定論,發明者也都離世很久很久。
原帖由 victoriashek 於 08-10-2 12:02 發表
冷靜D,唸吓先!!其實廸士尼已是30幾年前嘅製作,雖然有加新產品,但萬變不離其中,因為研發呢套教材嘅博士已經過世,教材無得變,除非重新研發一套啦!!加上World Family 本身公司自己做埋財務,息口太勁,用$$買名牌吧!!其餘兩套呢,En ...

其實我覺得不論Disney、Noddy、English Time、Dr.Language都好,佢地D專家研發嘅教材同理念都係好好,不過自從經過商業包裝後令到整套教材都買得超貴。由其係而家佢地捉住香港家長的心理。好多人都係生一個小朋友又想盡量比最好嘅野d小朋友,所以好多人覺得比貴d買教材都唔緊要。
我自己都有比D sales令我差d心動買左套教材。不過後來聽左好多其它意見終於都冇買到。
我自己覺得教材唔係一定要貴才好,而且睇返佢地d教材真年年都加價,重要加得咁勁,我就覺得有d唔值
當然每個人嘅價值觀都唔同,而且這些教材又做左咁多研究,一定有佢好處,只不過我覺得唔值嘅係太貴。雖然有d人話如果付出左這過金錢換來仔女外語很好,這是值得。
無可否認我都覺得值得,但有誰可以保証得到?莫非到時學得不好,他們會退錢給你嗎?
其實我覺得教材不在乎平貴,最重要係家長多d時間陪伴學習,這樣子女才有動力去學習新事物。
有人話如果比得咁貴去買套教材不如張d錢比佢地去上多d playgroup甚至請個外藉老師去教佢地重好,夠互動,我就覺得這個idea幾好!
我只係想分享下我嘅意見, 唔合聽唔好罵,thanks!

我之前上網買左套迪士尼神奇英語DVD SET, 用過都幾好, 因為佢可以選普通話或廣東話作輔助, 我比BB學埋國語..都唔錯., 我係YAHOO度search “Disney English”就揾度, 中文好似叫博學坊..我有電話係, 8101 5538, 大家可以試下…
·        CAT No. BG-1001b
·        書名: 迪士尼神奇英語DVD互動版(6書冊+26隻互動DVD)
·        迪土尼人物加視,聽,說,唱學習
·        詞及句型在不同動畫反覆出現
·        課文: 卡通,練習,遊戲共26課
·        6書冊+26隻互動DVD(國語,廣東話/英語)
·        ~HKD$400 only全套
·        CAT No. BG-1001d
·        書名: 迪士尼神奇英語-續集(4書冊+6隻互動光碟)
·        續集加入親子遊戲
·        有趣互動flash光碟
·        課文: 日常生活,城市,惡人共六續集
·        4書冊+6隻光碟(不用安裝)
·        ~HKD$250 only全套
·        CAT No. BG-1001d
·        書名: 迪士尼瘋狂米老鼠(12隻DVD)
·        108集米奇卡通片,105集迪士尼世界卡通
·        120隻兒童英語歌曲
·        課文: 普通話/英語配音, 中文字幕
·        共12隻DVD連收藏冊
·        會智時代
~HKD$450 only 全套連收藏冊

原帖由 MelodyBaby 於 08-7-3 18:31 發表

sennywoo

你個顧問好似跟你跟得幾好喎,請問可唔可以pm你個顧問個電話比我呀,因為我都諗住想買依套教材。thanks.

me too, can u pls pm the consultant info to me.thanks!!!

我今日收到教材la(初初都覺得唔值)后來不斷搵學英文教材,最後都join左Disney,睇下你想仔仔學到d咩 我都有比佢上playgroup gar (由seven months開始)Kimi依家一歲la

我囡囡已經七歲,我係佢兩歲時已買English Time,較果唔錯,起碼唔抗拒聽同講,相對其餘幾套會較為切合現時小學課程內容,所以囡囡可以用得其所。
Hope Can Help You
‹ 上一主題|下一主題