用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 你地覺得廸士尼美語值唔值得買呢!!
樓主: cindy723
go

你地覺得廸士尼美語值唔值得買呢!! [複製鏈接]

回覆 #38 smallmomo 的文章

hi smallmomo, Disney said I canNOT downgrade my package ; but only UPGRADE within 7 days after purchase!!   So, they cannot do anything... and they said all the books, dvds, cds I have on hand will benefit to my boy!!  so... I have no more energy to further negotiate with them!!  

Just to share to every mom here to be careful on choosing the package and sales (or they called themselves consultant); yet, after 2 weeks use of the DWE, I do find my boy has learnt from it... it's just the the services provided by the sales that I am not satified with... and the delivery of the package Vs having the new package offered is too short time (only 6 days)!!  If I would know there's new price package that will also cover the Adventure set and the Q&A Cards, I will wait that 6 days!!

講playgroup, 0-2歲既小朋友playgroup唔平, 如果要native speaker, 平均$250一堂計, 一星期三堂, 一個月都3k, 一年都$36000, 都差唔多買左套super mickey, 一個星期得三小時, 如用教材, 日日都可以用. 其實, 各有各睇法. 反正錢就係咁多, 睇你想點用, 總之小朋友開心學到野就得.

原文章由 wawaliluk 於 08-6-27 23:38 發表
不太贊同上playgroup都未必學到咁多, 好多 "專業語言師" 都說教育小朋友語言是應雙向性的, 即是對著小孩說話中, 透過眼神、聲調、感情、節奏的接觸, 重而引導小孩語言的興趣, 但電視是單向性, 啟蒙小孩語言成效有限 ...

原文章由 LittlePigmom 於 08-7-2 11:41 發表
講playgroup, 0-2歲既小朋友playgroup唔平, 如果要native speaker, 平均$250一堂計, 一星期三堂, 一個月都3k, 一年都$36000, 都差唔多買左套super mickey, 一個星期得三小時, 如用教材, 日日都可以用. 其實, 各有各 ...

yes, totally agreed...
呢個亦都係我買呢套教材其中一個原因呀!!

同麻我真係無可能用咁多時間同囡囡去playgroup, 反而係屋企既時間可以容易控制

If baby is too young ( under 1 ) , there is a RISK when bb join the playgroup. It's easy to sick.......

原文章由 sennywoo 於 08-6-26 15:43 發表

嘩..你個顧問好唔掂喎, 講野一時一樣, 仲好似知d唔知d咁, 佢做左幾耐呀?....聽講最近好多新人加入喎, 佢係咪新丁黎架!!

你同佢買full set, 咁既態度都得架, 真係多得呢d顧問唔少呀, 就係因為有咁多呢d顧問, 所 ...

sennywoo

你個顧問好似跟你跟得幾好喎,請問可唔可以pm你個顧問個電話比我呀,因為我都諗住想買依套教材。thanks.

Hi MeldoyBaby,

Please check pm

唔值得買啦梗係

原文章由 coolice 於 08-7-4 10:44 發表
咁鬼貴 我攞D錢請補習老師唔好

但有d野係從細學起, 或者係論補習老師都教唔到囉

原文章由 coolice 於 08-7-4 10:44 發表
咁鬼貴 我攞D錢請補習老師唔好

但係我又覺得,用教材係培養BB學習興趣,主動學習wor!
同補習老師嘅功能係唔係唔同ga?
其實我唔太想小朋友將來要補習lor!
我自己由P4開始補習,補到中幾ar!
補習係惡補ga咋!你自己細個有無補過習ga?

[ 本文章最後由 meredo 於 08-7-4 18:59 編輯 ]

原文章由 meredo 於 08-7-4 18:52 發表

但係我又覺得,用教材係培養BB學習興趣,主動學習wor!
同補習老師嘅功能係唔係唔同ga?
其實我唔太想小朋友將來要補習lor!
我自己由P4開始補習,補到中幾ar!
補習係惡補ga咋!你自己細個有無補過習ga?:su ...

YES, 同意呀!!
我以前從來無唸過囡囡會鍾意睇書、識講英文, 因為我同老公英文都唔好架, 但唸套教材令到我囡愛上英文、睇書、學講英文等, 真係令到我地好開心呀

就連我屋企人, 都話我囡似半唐番多D...

回應 LKFmama 文章

hihi , LKF mama . 我之前都係買disney o既全套(有35隻cds) , 我仔仔都用得好好. 之後disney有step by step加買 , 我就加買左 . 開頭我都覺得好似一樣...但係原來係兩回事囉 ! 好似我之前冇step by step , 只係用35隻cds做主課程練習 , 我仔仔已經能夠完全理解當中
o既意思 and 完成練習 . 我好開心 佢咁叻仔 !!!!
後來我加買左step by step , 再開比我仔仔睇 , 估唔到佢會咁鍾意 . 佢又跟住唱跟住dance and 做練習 .
原來小朋友學野係要有聽有睇o家! 就好似disney入面o既sing along & play along咁 , 都係有cd and dvd .
LKFmama , 既然你都買左,不如開心d用啦 . 之前可能你同你個顧問有誤解呢 . 咁你之前覺得唔明 , 有冇打比顧問呀 ???

sennywoo

你個顧問好似跟你跟得幾好喎,請問可唔可以pm你個顧問個電話比我呀,因為我都諗住想買依套教材。thanks. [/quote]

sennywoo,

I want to know your consultant, too.  Could you please pm your contact no.

Thanks.

原文章由 wwinnie 於 08-7-7 08:31 發表
sennywoo

你個顧問好似跟你跟得幾好喎,請問可唔可以pm你個顧問個電話比我呀,因為我都諗住想買依套教材。thanks.

sennywoo,

I want to know your consultant, too.  Could you please pm your contact no ... [/quote]

hi wwinnie,

check pm, please
keep in touch

我有FULL SET " SUPER MICKEY DWE" 2ND HAND.
會籍至09年, 04年買, 有興趣可PM我.
因搬屋價錢可議.

原文章由 HIN2003 於 08-7-8 18:32 發表
我有FULL SET " SUPER MICKEY DWE" 2ND HAND.
會籍至09年, 04年買, 有興趣可PM我.
因搬屋價錢可議.

麻煩賣二手既媽咪, 唔好再係處「害」左其他人啦, 就算有會藉都唔可以轉讓, 亦已04年買入, 根本與依家個套唔同, 同麻亦都唔係全部野齊全!!

有心想BB學得好, 用得好既, 就唔好買二手, 真係駛左錢之餘又學唔到

原文章由 sennywoo 於 08-7-9 19:58 發表

麻煩賣二手既媽咪, 唔好再係處「害」左其他人啦, 就算有會藉都唔可以轉讓, 亦已04年買入, 根本與依家個套唔同, 同麻亦都唔係全部野齊全!!

有心想BB學得好, 用得好既, 就唔好買二手, 真係駛左錢之餘又學唔到:anger ...

一買一賣, 可以用"害"字形容? 如果套教材是有用的話.
我相信不是每個媽媽都願意用新個套價錢買.
亦可能根本有媽咪不能負擔新個套價錢, 即是說對經濟能力一般的家庭便不能擁有此教材? (貴族玩意)
04年買的便沒有用, 即是說我小朋友已學的英語, 現在是不適用的要從新買套新的再學?
我係一本書, 一只光碟都無少!
就算真的有人賣二手少了一兩只碟, 就會學唔到野?
2手有2手的須要. 買得2手都知道不是新的, 每個買家都會考慮啦!你是有錢人 or sales 一睇就知!

哎, 做乜咁勞氣呀??

其實我想同"管理員"/moderator 發表好討... 唔知有無人提出過??      

這個forum的質素超低~!!

明明係"教材討論"的forum, 講唔夠兩句就有二手賣家來加入, 賣下廣告咁... .then 就有一埋"準"二手買家來取quotation. 左住大家個討論! 睇的又煩, 唔知以為個topic好多人discuss, 原來大部份是二手買賣在quote價, 要睇好耐先睇到幾個有用 , 有質素的意見 ... ... 真係睇到無心機!!!

我見bk第二d 討論topic係唔可咁樣做的! 要賣買可唔可以去二手買賣果版呢??

大家都係為人父母的... ...
我買disney 其中一個原因就係佢當中有德育的元素在內。
我唔希望我小朋友只係英文好, 天文地理乜都識, 但係係個需人!

我希望佢可以成為一個專業的sales,  sell d對人有用的野, 幫助到別人。
我希望佢可以成為一個有錢人, 佢有錢因為佢勤力搵錢, 而且識理才, 所以生活無憂, 而唔係不努而獲 ! 。(dwe book 12)

* * *
好人壞人到底是如果分別的呢???

是因為他sell 二手野? 有錢? 做sales?  
咁就等於這個是壞人嗎???

還是不守規矩的才叫壞??
咁, 請問moderator, 規矩在哪?? 你在哪?

原文章由 HIN2003 於 08-7-10 00:09 發表

一買一賣, 可以用"害"字形容? 如果套教材是有用的話.
我相信不是每個媽媽都願意用新個套價錢買.
亦可能根本有媽咪不能負擔新個套價錢, 即是說對經濟能力一般的家庭便不能擁有此教材? (貴族玩意)
04年買的便沒有用,  ...

我好明白, 你是賣家, 你覺得我在影響你出售商品的目的。正如其他媽咪說, 此處非二手買賣區, 如須出售商品的, 不應在此留言!!

我從不覺得呢套教材係貴族玩意, 或是有錢人才買得起, 若買得起就是有錢人或貴族, 那你是否在說自己呢??

我亦無說過呢套教材無用, 只是沒有好既跟進及教導, 是否真的可以令小朋友學到教材的全部??  若買二手的家長不懂如何使用, 是否可向買家查問用法??  呢樣大家都心中有訴!!

如在此回應的就是有錢人或sales, 那大家都是貴族, 都是sales啦!!  是否全部人都要

我不明為何將感受講出都是錯的, 難道沒有言論自由??

原文章由 sennywoo 於 08-7-10 08:16 AM 發表

我亦無說過呢套教材無用, 只是沒有好既跟進及教導, 是否真的可以令小朋友學到教材的全部??  若買二手的家長不懂如何使用, 是否可向買家查問用法??  呢樣大家都心中有訴!!

原來買二手會有這些事情發生... ... 難怪 d 人成誤會dwe 唔好無效! 又有人會係度問人點用啦!  

咁又真係唔係幾好意思問人的! 況且 b 大 b 細的用法都唔同啦! 賣的人想幫都未必幫到la...
‹ 上一主題|下一主題