用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

請問1A班家長 ... [複製鏈接]

1.  請問大家知唔知數學小測幾時進行, 亞囡手冊只寫了Ch.1-11  
     小測, 並沒有寫上何時進行   

2.  另外中文supplementary ex. 課室xx 習作使唔使日日帶呢 ?

3.  如果帶了英數仲使唔使帶中數呢 ?

呢幾天她的書包都好重好重 , 再係咁佢實長唔高都似

請各路高人指點

pullip
   0    0    0    0

dear pullip:

1.亞囡話22/10小測,手冊有冇寫我唔係好記得
2.本習作係咩啱啱買果本,派咗返lai亞囡冇1日帶過返學
3.英數唔哂日日帶ms.tsui叫果時至帶

唔使驚我見高班d女仔個個都長得高
妳地有冇報名去旅行...我地1家3口都去

原文章由 pullip 於 07-10-8 15:31 硐表
1.  請問大家知唔知數學小測幾時進行, 亞囡手冊只寫了Ch.1-11  
     小測, 並沒有寫上何時進行   

2.  另外中文supplementary ex. 課室xx 習作使唔使日日帶呢 ?

3.  如果帶了英數仲使唔使帶中數呢 ?

呢幾 ...

[ 本文章最後由 jey 於 07-10-8 17:50 編輯 ]

原文章由 jey 於 07-10-8 17:44 硐表
dear pullip:

1.亞囡話22/10小測,手冊有冇寫我唔係好記得
2.本習作係咩啱啱買果本,派咗返lai亞囡冇1日帶過返學
3.英數唔哂日日帶ms.tsui叫果時至帶

唔使驚我見高班d女仔個個都長得高
妳地有冇報 ...

Dear Jey,

唔該晒, 我同個囡二個報咗名咋, 因為工人放假, 我叫老公負責照顧細B .到時見啦 .

另外你囡囡有無叫你買白卡呢, 因為又無講清楚要咩SIZE, 囡囡淨係話要有一百張, 於是我是旦買了$6 x 100張. 做完家課九時多, 亞囡又攞出兩張紙話要過膠 + 明天要. 真係激死我.  因為文具鋪都收鋪啦 剛才去買白卡時又唔出聲
你囡囡有無叫你買呢 ?
pullip

Dear pullip:
唔好意思咁遟至覆妳....
亞囡手冊有寫要買...我都係返學前買到...但噚日好似冇用過
噚日D工課好小....如果日日都係咁就好LA....噚日做完工課食埋飯都唔過9點 ......但個囡又唔肯搵中默....不過我都放過佢...唔想日日咁迫佢....比佢free吓
英文book report妳做幾本....我囡都係做咗1本
中文就做哂12本

原文章由 jey 於 07-10-11 17:34 發表
唔好意思咁遟至覆妳....
亞囡手冊有寫要買...我都係返學前買到...但噚日好似冇用過
噚日D工課好小....如果日日都係咁就好LA....噚日做完工課食埋飯都唔過9點 ......但個囡又唔肯搵中默....不過 ...

Dear Jey,
昨天功課少可能因為星期五要默2課書咋
亞囡前天開始發燒, 昨晚放學話好攰, 我都擔心她溫唔到默書 & 做家課, 不過佢話佢想返去默書, 所以都辛苦地做完功課同溫完默書先去瞓, 因為狀態唔好, 都攪到11:30先瞓 . 希望今天她記得那些詞語點寫吧 !

書就睇咗, 不過就未寫落 book report 張紙上, 呢個星期都要快d填番落去先得  另外微笑小天使張表你個囡搵到幾多個朋友仔簽名? 我個女話佢隔離個同學仔尚欠6人就填滿咯, 唔該可唔可以叫你囡囡幫手簽個名呢 哈哈

pullip

我囡都係寫咗幾果....我知佢每個小息都好busy
所以我由佢自已安排.....妳囡囡叫咩名pm比我
我叫佢搵妳個囡 但唔好比佢地知我打(龍通)
妳去收pm
‹ 上一主題|下一主題