用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會李兆強小學 想2008年9入讀聖公會李兆強小分享站(平田) ...
樓主: 馬媽媽
go

想2008年9入讀聖公會李兆強小分享站(平田) [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hi

今年回應幾旺喎!我女升2a呀!多指教交流^0^
我女2001年1月8日QE出世  

醒目開學勳章

各位1年級家長好!我女今年2a(上年1a)都係1樓
我女有幾位同學d弟妹今年讀1年級...

大家多指教

醒目開學勳章

原帖由 晴晴蕎蕎 於 08-9-5 16:04 發表

我仲未搵到呀 有幾間都話得一個唔載喎~~~
返咗幾日學,我個女好開心呀,都識到o的朋友仔喇!!!佢又唔係太攰,返o黎叫佢訓一陣都唔願,唉~~
哈哈,我個女都好大頭蝦呀,唔見咗一張通告,希望o黎緊會好o ...

妳住好遠架??我住官塘但自己接送因位置交通方便

醒目開學勳章

係呀!1年級時中文係教得好快,尤其d班跟住我女a班.....我要佢背默全課架!留心d字少少唔多覺d位唔啱都扣分架

醒目開學勳章

食飯盒小朋友有冇話d飯盒好唔好味?

醒目開學勳章

我女今日食a飯盒佢話好味 第1日食果d話唔好味 因係大仔飯盒低年級多數食唔晒.....我去過幾間試食但我住官塘所以冇做午膳家長

醒目開學勳章

1年級都有俾個女打籃球但諗今年報游泳,因暑期學完基礎...今年2年級繼續女童軍,但好似叫我女做完九東遊戲日訓練先再加入番.......
上年好幾位家長話英文....珠算....等唔連接,test又停又快老師經常唔同(我女玩籃球都係)所以不太好,話出面學好過

醒目開學勳章

原帖由 homingm 於 08-9-22 22:13 發表
唔係一定要買的,大仔一、二年級時我都有幫佢報網上課程,我會比佢當溫習,如果有時間的話做下呢類練習對測考都有幫助o既,不過今年應該唔會報讀囉,大仔升三年級後之功課多好多,未必可以有時間去做,費事浪費金$,我只會比佢上網做 ...

解決咗我問題 我同妳一樣諗住只做每日一篇同朗文網上功課....妳大仔3年級?

醒目開學勳章

26/9有mama到嗎?

醒目開學勳章

原帖由 馬媽媽 於 08-9-25 14:09 發表
Yes, I will come on 26/9/2008. Will we meet there?

I want to ask that does the school provide 每日一篇同朗文網上功課? Or we have to arrange by our own?

Besides, is your child in P.2? If yes, do you ...

突然有事今晚唔到啦!
係呀!2年級;我只買咗份5合1(眾課堂)模擬試題....因1年級下學期考俾佢做過都ok......

‹ 上一主題|下一主題