用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會李兆強小學 想2008年9入讀聖公會李兆強小分享站(平田) ...
樓主: 馬媽媽
go

想2008年9入讀聖公會李兆強小分享站(平田) [複製鏈接]

原帖由 gloriap 於 08-9-6 14:12 發表

妳住好遠架??我住官塘但自己接送因位置交通方便

我住將軍澳架,想搭朝早o個轉囉~~因為小巴落車行好遠呀~~
嘉晴~2002/4/3~升小一喇~
頌蕎~2006/1/4~升N1喇~

原帖由 馬媽媽 於 08-9-8 09:18 發表
My daughter enjoys the school life very much. Did your daughter play with my daughter in class? Do you find that the school bag is quite heavy? They will have full day class next week. Will you order  ...

我囡囡話因為唔同組,所以傾唔到計呀,但係佢已經記得你囡囡個名喇,o黎緊返全日希望可以有多o的時間認識啦 我地訂咗lunch喇,唔諗住帶飯lu,驚會變味~~
係呀,個書包好重呀,佢表哥o係循道讀3年班,o個書包仲輕過佢地呀~~

原帖由 homingm 於 08-9-8 23:09 發表
咁o岩o既,我都係將軍澳wor,我仔仔坐A2車,你囡囡坐邊架呀?你囡囡要幾點鐘起身呀?

你o地開始默書未呀,我仔果班今日中文默第1課,教o左第2課文,老師仲叫他們背埋課文o忝
...

我地冇搭校車呀,朝早6點3起身同佢搭小巴返學囉,所以想搵單程校車朝早搭~~~~係呢,你仔仔搭校車要幾點起身架?!
我地淨係教咗英文&maths咋,中文都冇教過,你地o個班咁快既,我囡淨係默咗英文a-z咋

原帖由 馬媽媽 於 08-9-9 09:17 發表
My daughter said the same. She made friends with the teamates and one boy gave her a piece of sandwich. She was very happy.

The school bag is really heavy. What brand of school bag did you use?

I  ...

我囡用spi系列裡面o個隻"tlc"牌子,唔知係咪多嘢得滯呢,硬係覺得好重同好迫呀,你囡囡呢,有冇話好重呀?!
‹ 上一主題|下一主題