用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下 [複製鏈接]

我係上星期買左了, 淨係英文個set 32000, 分期, 如果要埋百科全套要54000. 我只買了32000個套, 其實個百科都好正咖, 但我想睇下呀仔反應如何, 同埋一下子買0西, 我覺得好甘, 雖然好鐘意套百科, 好多野睇, 好有用, 好全面...但錢方面....
今天SALE講解完點用, 晚上即比了一隻呀仔聽純音樂, 同埋睇COUNTING 數字書, 因顏色太SHARP , 呀仔搶住要, 同埋好有興趣咁.....我只睇了2次重覆, 個SALE 話見好就要收, 因唔好一次比小朋友睇厭喎, 會好快唔鐘意睇.....所以睇了2次, 聽了1ROUND 隻碟就暗佢睡了.
第一日試了晚上, 感覺呀仔唔抗拒, 已經對我呢講係好既開始.
我仔仔21個月, SALE 話可以讀多1年多些, 3YEARS就聽CD, 睇書, 唔會多再睇DVD, 同埋可多用電腦玩CD ROM. 這是另一階段.
你囡囡26個月, 我覺得唔算遲, 因有些書本 ,係K1-K3都可用得著咖, 你自己考慮下啦~

原文章由 angelmeiyee 於 08-4-1 16:05 發表
各位mama,

我想問吓, 囡囡26個月大了, 如果買套英文個套是否已經不合用呀, 因為我朋友之前給了一部份dwe的碟我, 而且自己都用教囡囡一些英文單字, 現在出街她會說吓英文單字, a-z大小楷基本上都識, 見佢開始學多了, ...

原文章由 CAP 於 08-4-1 12:37 發表
sing along CD 又係咩黎 ga ? 我都無wor.  

大家好,好耐冇見~
SING ALONG CD係有好多兒歌既CD,因為之前BABY PACK冇貨要等,所以先會送,不過mother goose我都冇,請問你係咪係會展買

簽名被屏蔽

係呀, 我係BB展買咖!!!
呢排BB呷醋, 同表妹爭婆婆呀, 佢直情一反常態, 唔比我地抱BB, 好惡死呀, 又大吵大鬧,你地有無方法可以教下我, 點可以安撫到佢, 等佢正常返呀?我媽媽話佢而家唔肯午睡, 又寸步不離咁跟住佢, 攪到我每晚放工返到去,佢已經扭眼瞓, 令到我同DADDY 原本SET好左既每晚ET時間亂曬大龍咁 ,都唔知佢幾時先正常返, 好彩唔係自己生多個咋, 如果唔係都唔知點算呀!!!!最慘係, 佢之前都用得幾好,好順利嘛, 而家...... 都唔知點算, 唔通又要由頭開始?

原文章由 VIOLET媽 於 08-4-2 00:16 發表

大家好,好耐冇見~
SING ALONG CD係有好多兒歌既CD,因為之前BABY PACK冇貨要等,所以先會送,不過mother goose我都冇,請問你係咪係會展買

我唔係會展買, 無sing along cd, 又無 mother goose.

原文章由 VIOLET媽 於 08-4-2 00:16 發表

大家好,好耐冇見~

近幾日係青衣城有攤位, 有個Sales 叫Wingo, 佢話自己之前係護士, 星期四晚同佢傾左好耐, 但仲未confirm 買唔買, 老公始終覺得太貴, 而我又未揀定買邊一套教材(DWE or ET), 你可以contact下佢, pm左比你

原文章由 chez 於 08-3-30 15:28 發表
have any one got the contact ET's sales ?

i'm thinking to buy a set and left an email at ET's website.  but so far there is no response yet.  i worry that their after-sale services is not good.

CAP ,小苯豬
你試下問下顧問啦, 睇下可唔可以補返一樣比你, 雖然果D係以前既兒歌, 但都幾好咖, 因為我地識同佢一齊唱嘛!!!!  

CHEZ,
HI !! 你搵到D資料未呀? 我之前PM左你喇!! 希望幫到你啦!!!!

大家加油呀 !!
我都要加油呀

hi ivylai530,

咁我都問下先.  你買果陣仲有 d 咩野送呀 ?

原文章由 ivylai530 於 08-4-11 13:16 發表
CAP ,小苯豬
你試下問下顧問啦, 睇下可唔可以補返一樣比你, 雖然果D係以前既兒歌, 但都幾好咖, 因為我地識同佢一齊唱嘛!!!!  

CHEZ,
HI !! 你搵到D資料未呀? 我之前PM左你喇!! 希望幫到你啦!!!! ...

del

[ 本文章最後由 easonkinki 於 08-4-18 00:56 編輯 ]
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

嘩!! 9折, 慳左好多呀!!!!!

CAP , 我pm左你喇!!!

原文章由 easonkinki 於 08-4-13 18:44 發表
我買果時送左3樣野比我,1set baby school+1 set zing & sweepy手偶公仔連故仔書+1 set較深o既英文書(20本),原價再9折因為我識人所以先咁平

thanks

原文章由 ivylai530 於 08-4-13 22:34 發表
嘩!! 9折, 慳左好多呀!!!!!

CAP , 我pm左你喇!!!

Why do you buy ET products ?

1. Why do you buy ET products ?
2. What are the features of those products ?
3. Can they really arouse interest of babies ?
4. Can you also share how you use the product ?
5. Do you have to draw the timetable on your own or suggested by an education consultant ?
6. Where can I buy it cheap?

Thanks a lot ! I have a lot of questions in mind....

Hi 大家好,
我最近都買左ET, 囡囡都好鍾意睇, 日日都睇到眼定定又好開心.
見到D書就好興奮成日"泊"過黎, 所以而家都係比佢睇下硬皮書先, 不過佢成日放D書入口, 食到濕哂, D字卡就比佢玩"巢"左幾張喇.

呂太,
mug有 sing along cd 同 mother goose ga ?
點解你無送比我呀 ?

原文章由 呂太 於 08-4-2 01:11 發表
如果你已經有sing along cd, 就無咩需要買Mother Goose la, 因為SAC比MG既歌仲多, 而且係Playgroup一定會唱個d!!!!

仲有係Mother Goose有vcd, 但係無咩需要比bb睇咁多電視, 反而播多d cd係重點

推介: 可以係出面買 ...

[ 本文章最後由 catandpig 於 08-4-15 23:11 編輯 ]

呀囝都差不多用了2星期, 最明顯係, 佢由初時見一個英文字, 就讀一個, 而家唔係了, 係會續個咁讀出來, 有時見佢睇到可以講定下一個英文出來, 好似背熟左咁, 真係比我好大驚喜.
而music 碟,會跟住dacing, 同埋口um um 咁, 但我知佢係想唱歌, 只係2weeks, 真係覺得呀仔有好多野無型中學左, 各位媽咪, 大家一齊努力丫.

baby school  係 d 咩黎ga ? 入面有 d 咩 ga ?

zing & sweepy手偶公仔連故仔書 又有d咩 ga ? 同唔同 ET 入面D故事 ga ?

1 set較深o既英文書(20本) <<<  係咩故事 呀 ?

點解你地 d 贈品咁多咁吸引既 ? 我果 d 就 ..........   

原文章由 easonkinki 於 08-4-13 18:44 發表
我買果時送左3樣野比我,1set baby school+1 set zing & sweepy手偶公仔連故仔書+1 set較深o既英文書(20本),原價再9折因為我識人所以先咁平

你送左D咩呀? 唔好唔開心啦, 可能每個時期唔同呢!!!!!

其實睇到BB對ET有反應真係最開心咖, 我每次見到佢跳舞呀, 唱歌呀, 睇書.......都不然覺得自己今次無嘥$咖(我平時成日買完D野好後悔咖), 大家真係要努力加油呀!! 我都要正常返咁同BB 用ET先得喇, 之前因為表妹出世攪亂個PLAN !!!

HI , J.Moreau
其實當初都睇左好多教材先決定買ET咖, 因為我覺得佢比較有系統D, 同身邊多朋友用緊嘛!!!我就比左幾款DEMO BB睇, 睇佢鍾意邊套多D先至再去BB展了解全套教材, 所以到目前為止, BB都好鍾意D人物,  仲每一次都好開心咖!!!分享當然無問題啦, 你多D上嚟呢個TOPIC啦, 佢地個個媽媽用家都好好咖, 一齊研究分享下嘛!!!
我自己有SET TIME TABLE嚟用咖,因為我係在職媽媽, 每日返到屋企都7:30PM喇, 唔SET TIME TABLE, 我就好亂, 好唔夠時間用咖喇, 而顧問都好重要咖, 因為我有問題, 第一時間都係問佢, 佢真係幫左我好多咖, 好NICE(仲好啱傾呀, 好彩當初唔係搵另一個男顧問咋,都女仔啱傾D)!!!至於邊度買平D, 我都唔知道呀, 因為我之前以為係D展覽買最抵咖喇, 但easonkinki 識人有9拆呀, 好抵, 慳左幾千蚊呀!!!   其實, 都係果句啦, 不如你攞隻DEMO睇下, 再約顧問介紹, 睇清楚, 考慮清楚, 畢竟, 每個BB都唔一樣嘛!!!
有問題PM我地吖, 盡量幫你問問吖!!!!

希望幫到你啦!!!

原文章由 catandpig 於 08-4-16 13:29 發表
baby school  係 d 咩黎ga ? 入面有 d 咩 ga ?

zing & sweepy手偶公仔連故仔書 又有d咩 ga ? 同唔同 ET 入面D故事 ga ?

1 set較深o既英文書(20本)  

[ 本文章最後由 ivylai530 於 08-4-16 14:27 編輯 ]

係呀,每期送o既野都唔同,我成2年幾前買,我仔13個月大開始用,佢而家3歲4個月大啦!
不過而家買大set(連百科全書)仲抵過以前好多呀!

原文章由 catandpig 於 08-4-16 13:29 發表

1 set較深o既英文書(20本)  

baby school係有玩具&圖書,好好玩,有教好多野,例如教男女身體&衣著o既唔同,教大小,高矮,長短,型狀...等,去小便/食飯前要洗手,有好多日常會發生o既事都有
故事書同et入面內容無關,本書講污染環境

較深o既書就全英文字連圖,但d英文好深,主要講生物,交通工具...

咁我想問catanpig, 你少左咁多野, 咁你買左幾多錢丫??????

baby school 同而家ET baby pack d內容好相似呀, 會唔會係新舊版? 但真係好好玩, 我地最鍾意玩著衫衫!!!!!

原文章由 easonkinki 於 08-4-16 22:51 發表

baby school係有玩具&圖書,好好玩,有教好多野,例如教男女身體&衣著o既唔同,教大小,高矮,長短,型狀...等,去小便/食飯前要洗手,有好多日常會發生o既事都有
故事書同et入面內容無關,本書講污染環境

較深o既書就全英文 ...
‹ 上一主題|下一主題