用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 1C班,交流一吓
樓主: vanyau
go

1C班,交流一吓 [複製鏈接]

1C班,交流一吓

等我報到一下先,小女都係讀1C班。
前一排喺公司上唔到BK,而家搞掂後發現有咁仔細的分類題目,
太好了,因為剩睇佢啲手冊好似唔係咁穩陣。
好似上次中文默書就温少一課,真慘。
希望下次可以double-check就唔駛中招啦。

1C班,交流一吓

等我報到一下先,小女都係讀1C班。
前一排喺公司上唔到BK,而家搞掂後發現有咁仔細的分類題目,
太好了,因為剩睇佢啲手冊好似唔係咁穩陣。
好似上次中文默書就温少一課,真慘。
希望下次可以double-check就唔駛中招啦。

你好!今個星期好似有普通話考試,我哋只係同佢聽吓嗰2隻CD,都唔知點温。你哋呢?

唔駛驚,昨日只係考咗部份學生,下個禮拜繼續。但聽我個女講,好似係對答一下,都冇乜好温,放心啦。

音樂考什麼? 唔係好記得噃,昨晚要簽張通告,有列齊每科範圍,今晚番去有冇派番嚟先。好似喺week16,17 (下星期)。
不過, 我覺得音樂科可以relax少少嘅。

玩扮鬼扮馬都好呀!不過,佢哋成日都公主,不如揀個新主題,扮動物呀,職業呀,其他民族呀,扮吓男孩子都好玩噃。
但唔知學校有甚麼環節安排好呢?只要扮鬼扮馬唔影响到,我相信學校唔會拒絕啩。

BTW, 我揾唔到音樂考試範圍,只講:
提前考試科目及日期:
音樂科、體育科、視覺藝術科 - 第1 6 、1 7 、1 9 週
Or a l、中文說話及中文書法、普通話科( 口試) - 第1 6 、1 7 、1 9 週

好彩有其他人清楚啲。
‹ 上一主題|下一主題