用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 請問有無2-3歲返n班的小朋友?
go

請問有無2-3歲返n班的小朋友? [複製鏈接]

請問小朋友家長, n班的上課時間係點? 你地的小朋友有無坐校車?咁細個坐校車ok嗎?學費貴嗎?我正在找n1班law. 頭都痛. 住大圍吾知有無校車呢?
   0    0    0    0
[

醒目開學勳章

n班的上課時間 : 9-12 or 1-3

你地的小朋友有無坐校車? Yes

咁細個坐校車ok嗎? I think it depends on your child.

學費貴嗎? $3080 /mth (for Anglo-Chinese Class) $3300 / mth (International Class)

住大圍吾知有無校車呢?  Yes, I also live in Tai Wai

請問坐校車由學校去大圍要幾耐 睇怕會係最後一站.
如果無讀n班, k1先入會唔會難啲?

原文章由 卓衡父母 於 21/9/2007 22:48 硐表

咁細個坐校車ok嗎? I think it depends on your child.

學費貴嗎? $3080 /mth (for Anglo-Chinese Class) $3300 / mth (International Class)

住大圍吾知有無校車呢?  Yes, I also live in Tai Wai

hi, 我想問下anglo-chinese class與international class的分別係點?係大圍幾點上校車?

原文章由 卓衡父母 於 07-9-21 22:48 硐表

住大圍 ...
[

簽名被屏蔽

想問下n班係唔係好full好多人報架...我個女06nov出世...唔知有冇機會wait到呢?

我個囡上年都有讀n班,啱啱兩歲就坐校車,問題不大,褓姆見小朋友咁細,相信會比佢坐前些及照顧多一些,我都好放心

n班係幾full的,返學後會有流失,我見我個囡果班都有細仔插班,我個仔下年二月都會插班,不過佢係細仔,所以我比佢讀年半playgroup,第一個插班半年我同佢試下其他學校,我同仔仔報左康傑.之後那一年就讀返家姐仔那一間,大家仲有沒有心水呀,朗思都會睇下

原文章由 chum 於 07-9-21 23:56 硐表
請問坐校車由學校去大圍要幾耐 睇怕會係最後一站.
如果無讀n班, k1先入會唔會難啲?

我覺得唔難,好似今年咁,下晏班都十個唔夠,所以我覺得可以放心

簽名被屏蔽

你個仔報了康傑,我想問好唔好呀! 我想報馬鞍山個間呀!
原文章由 may123 於 07-9-25 08:55 發表
我個囡上年都有讀n班,啱啱兩歲就坐校車,問題不大,褓姆見小朋友咁細,相信會比佢坐前些及照顧多一些,我都好放心

n班係幾full的,返學後會有流失,我見我個囡果班都有細仔插班,我個仔下年二月都會插班,不過佢係細仔,所以 ...

原文章由 maggie725 於 07-12-21 09:56 發表
你個仔報了康傑,我想問好唔好呀! 我想報馬鞍山個間呀!

答你唔到呀,下年二月插班,到時再答你
我都係報你講那一間呀

Hi, Merry Christmas to you all
My son also fininshed his interview (international class) I am still waiting for the reply.  Do any boby know how many applicant are applying for the yr 2008 entrollment?  I heard that there are about 300!  What do you think?  Is true or not??

醒目開學勳章

想問下, 如報 兩歲班係幾時要報同幾時internview 架 ?  我打去學校問, 但好多次都無人聽電話.  

我呀b 09年9月已兩歲8個月, 係唔係今年就要報名呢 ??

原帖由 卓衡父母 於 07-9-21 22:48 發表

住大圍 ...

hihi我住田心塔乜車最好??
如坐校車要坐几耐,車資几$$??
thxx

校車車費要$600(08-09年度),但不知停不停田心呢?我見通告o既上落車地區冇寫喎!(有 : 金獅,愉景,雲疊,嘉田,海福,恒豐,美松,美城&美田咋!)

原帖由 monkey05 於 08-2-15 18:23 發表
想問下, 如報 兩歲班係幾時要報同幾時internview 架 ?  我打去學校問, 但好多次都無人聽電話.  

我呀b 09年9月已兩歲8個月, 係唔係今年就要報名呢 ??

係呀!11月第一個(sat)會入派表!

原帖由 KEIIN-BB 於 08-10-3 11:36 發表
校車車費要$600(08-09年度),但不知停不停田心呢?我見通告o既上落車地區冇寫喎!(有 : 金獅,愉景,雲疊,嘉田,海福,恒豐,美松,美城&美田咋!)

由田心去火炭原來要$600咁貴.
‹ 上一主題|下一主題