用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒小學(新蒲崗) 有沒有媽咪可以講解-嘉諾撒小學(新蒲崗)此校好不好 ...
go

有沒有媽咪可以講解-嘉諾撒小學(新蒲崗)此校好不好 [複製鏈接]

版主 醒目開學勳章

活動式

舊﹖呢間學校起左5年左右咋喎,仲好新,係舊嘉諾撒上午校分出黎~
原文章由 chankinki 於 08-4-25 10:19 發表
請問新蒲崗嘉諾撒係咪都係填鴨式??
我睇呢間學校好似好舊咁...............

版主 醒目開學勳章

新蒲崗呢間係上午班分出黎,黃大仙警局果間先至係原來既下午班  我個女就係"見證者",所以好肯定~
原帖由 尹若藍 於 08-8-6 08:20 發表
happy-g
黃大仙警局對面果間先係上午校呀 !

版主 醒目開學勳章

我個女就係讀左二年(定一年唔記得喇)上午班,之後轉去新蒲崗新校返全日,唔會錯喇~

你個女而家先n1,又幾心急喎~
原帖由 swkmc 於 08-10-19 23:10 發表
死啦, 有幾個版本, 其實係唔係可以打去問既呢? 不過其實我個女係n1姐....又唔洗o甘急....

版主 醒目開學勳章

咁真係好奇怪喎﹖我兩個仔女都係讀嘉諾撒上午校,冬天既時候天未光就要起身返學,我唔會咁都搞錯!之後新校起好,就轉去嘉諾撒新蒲崗返全日。我仔升中整profile時,封面老師教寫「嘉諾撒小學(新蒲崗) 然後括弧嘉諾撒小學上午校」,因為轉左無幾耐,驚出面d人唔清楚~ (
原帖由 misu 於 08-11-11 03:10 發表
sorry!想更正呢間係下午校!因今年我囡囡揀小一而佢爸爸係舊生,所以打電話去學校問過2次,佢哋都係同一個答覆!
‹ 上一主題|下一主題