用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2007聖心K1(菠蘿組)聚集
樓主: irenebaby
go

2007聖心K1(菠蘿組)聚集 [複製鏈接]

我小朋友係香蕉組,囡囡剛係柏斯上左3堂兒童音樂班,一班4個小朋友,學緊拍子同彈左d簡單歌仔,比佢對音樂有個概念同埋希望佢有興趣學門手藝

原文章由 jt_ct_mami 於 08-3-5 20:45 發表
柏斯音樂班好嗎?會教什麼?我小朋友參加了通利音樂小天地,主要是訓練聽音樂,但我希望他可以學看音符打拍子及簡單五線譜,柏斯有教嗎?
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

hi,

囡囡係上兒童綱琴音樂班, 成個course係25堂, 但分兩期比$, 一次係10, 另一次係15, 但我唔記得比10定15先, $98.00/堂, 有學拍子同彈琴, 重有填顏色, 有功課做架, 現在第4堂開始學琴鍵上的擺位. 我見呀囡都開心, 成日同人講自己學琴, 你可以打去問下沙田有冇開班, 我朋友就報左係荷里活4月頭開

原文章由 jt_ct_mami 於 08-3-9 23:20 發表
Hello pat614

你小朋友參加的是“小小莫札特音樂啟蒙班”嗎?會認識簡單音符及五線譜嗎?他們是如何打拍子及彈歌仔的?最重要是小朋友學得開心嗎?

Sorry,好多問題問,因為我希望了解多些,始終一次過要交18堂真係有D怕佢唔肯學。 ...

我地都係胡老師, 但剛開始4堂咋, 慢慢長路呢. 你會比仔仔學琴嗎 ?

原文章由 maggie_tsui 於 08-3-12 14:19 發表

唔好意思, 依家先覆message, 我個囝都係上兒童綱琴音樂班, (之前都有上過"小小莫札特音樂班". 我係又一城branch,老師係miss wu, 我覺得佢教得好好...上埋4月6日就上完la~ ...

hi maggie_tsui,

好呀, 但老師係上門定去佢到架

thks

原文章由 maggie_tsui 於 08-3-13 14:01 發表

pat614,

我搵左個私人音樂老師接住學, 佢話教過柏斯兒童班, 如果ok到時介紹比你呀~ 放心, miss wu 係一個好老師~

現家學琴市價幾多$ ?

原文章由 bbchan2004 於 08-3-14 15:52 發表
我(細女)搵左個私人鋼琴老師接住學(之前又係柏斯音樂班), 老師有自己樂理note, so far 學左6堂感覺都好好. ar女自動自覺左去練琴.
‹ 上一主題|下一主題