用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 保母車點解唔係點到點? 中途要落車轉另一架保母車?! ...
go

保母車點解唔係點到點? 中途要落車轉另一架保母車?! [複製鏈接]

今日正午12時30分左右,行車經過獅子山隧道公路入新界方向,有一個類似備車處的地方,有2架保母車停在該處.

2架保母車上都載有(應該是)幼稚園學生. 我見到前車的保母在車上帶了個小朋友落車,並把他帶到後面那架保母車.

我覺得很奇怪,是不是我少見多怪?

[ 本文章最後由 pcwai 於 07-9-17 23:32 編輯 ]
   0    0    0    0

小米の部屋MyBabyware
小米の部屋的屋主最喜歡購物,到日本旅遊時亦不忘在日本大型百貨公司及連鎖店挑選優質的童裝及用品。

原文章由 pcwai 於 07-9-17 23:25 硐表
今日正午12時30分左右,行車經過獅子山隧道公路入新界方向,有一個類似備車處的地方,有2架保母車停在該處.

2架保母車上都載有(應該是)幼稚園學生. 我見到前車的保母在車上帶了個小朋友落車,並把他帶到後面那架保母車 ...

會唔會係前面架保母車壞左,
call另一部車黎幫手?!
好似巴士壞左都會搵第二部黎接走d乘客。

唔似係壞車啊!

原文章由 babyhowie 於 07-9-17 23:38 硐表

會唔會係前面架保母車壞左,
call另一部車黎幫手?!
好似巴士壞左都會搵第二部黎接走d乘客。

小米の部屋MyBabyware
小米の部屋的屋主最喜歡購物,到日本旅遊時亦不忘在日本大型百貨公司及連鎖店挑選優質的童裝及用品。

2架保母車上都載有(應該是)幼稚園學生. 我見到前車的保母在車上帶了個小朋友落車,並把他帶到後面那架保母車 ...

That really suprise me!! poor kids, I don't think their parents know that!

佢地唔係壞車...而係真的要轉車...因為佢地想save 成本所以張所有新界區的小朋友(eg.沙田,大埔等)車在一起...再轉另一架保母車送番學放學...乘搭保母車小朋友的家長都會知(佢地為咗讀名幼稚園冇計la)...不過小朋友就慘了:cry:

‹ 上一主題|下一主題