用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門青山聖彼得堂幼兒園N1班
樓主: MAMAHOHO
go

屯門青山聖彼得堂幼兒園N1班 [複製鏈接]

去呀,我去親子旅行呀

原文章由 Joycelyn 於 07-10-19 07:34 硐表

影後媽媽 & MAMAHOHO:

啊, 咁我唔洗擔心兆麟好淺喇. 唔該晒!

你地去唔去 8/11 親子 picnic 呀?   我老公話 d 時間咁 '雯' o既 (星期五派通告, 星期一番公司請假, 星期二便截止, 下個月八號便去). ? ...

要等司机叔叔覆我呀,要再等吓先  

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-20 18:13 硐表
好吖! 到時你覆我吖... 真係唔該哂你呀... 影後媽媽

好呀... 你慢慢la, 影後媽媽, 你買左運動衫未呀? d 運動衫好細件, 我幫我個囡買左s碼, 之前買xs碼, 但就剛剛好, 所以件衫揀左s碼, 而褲就xs碼, 你會買幾多套替換呀???

原文章由 影後媽媽 於 07-10-23 00:18 硐表

影後媽媽, 你住六座, 係咪隔離地盤好嘈, 我星期六係屋企要閂窗, 因為d 泥頭車好嘈同好大沙塵,  唉... 都唔知整到幾時, 唔知點解星期六唔係只可以進行半日工程咩... 但我見到搞到成5點ga??

原文章由 影後媽媽 於 07-10-23 00:18 硐表

mamahoho,

我買咗三套s碼呀,但我仲未收到喎  ,要問吓老師先,你去唔去旅行呀?
....星期六我一啲聲都聽唔到喎,可能我d窗係向太極公園!係唔係真係會起公屋呀?係就死火:evil:

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-23 14:38 硐表
好呀... 你慢慢la, 影後媽媽, 你買左運動衫未呀? d 運動衫好細件, 我幫我個囡買左s碼, 之前買xs碼, 但就剛剛好, 所以件衫揀左s碼, 而褲就xs碼, 你會買幾多套替換呀???

...

mamahoho,

我買咗3套s碼呀,但我仲未收到喎 ,要問吓老師先,你去唔去旅行呀?
....星期六我哋又聽唔到聲喎,可能我d窗口係向太極公園,係唔係起公屋呀?真係就死火

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-23 14:38 硐表

...

原文章由 影後媽媽 於 07-10-23 00:16 硐表
去呀,我去親子旅行呀

我同老公都會去親子旅行.   我姪女以前間幼稚園有八班倒 (每班~30 人), 親子旅行都係可以成家一齊去.  講名最好要有大人倍, 我見 d 媽咪, 爸爸唔得閑都會找工人姐姐倍.  佢地都係租旅遊巴, total 幾多人去都得.  老師睇唔倒咁多小朋友.  姪女那年那級都有同學在地上跌親, 流好多血 (頭, 面), 要 call 白車入院.    so, 都係睇實 d 好/安全 d.

Joycelyn

...

MAMAHOHO:

乜運動衫可以件衫揀 s 碼, 而褲就 xs 碼架咩?  

Joycelyn

原文章由 影後媽媽 於 07-10-23 23:11 硐表
mamahoho,

我買咗三套s碼呀,但我仲未收到喎  ,要問吓老師先,你去唔去旅行呀?
....星期六我一啲聲都聽唔到喎,可能我d窗係向太極公園!係唔係真係會起公屋呀?係就死火:evil:

...

我買左兩套 m 碼, 但我都未收倒喎.  影後媽媽, 你收倒啦?
欣廷夏天運動衫褲著 m 碼, s 碼個頭好難穿.  不過我驚冬天運動褲的  m 碼太長.  要睇到再決定換唔換 s 碼. :-|

Joycelyn

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-22 15:04 硐表
Joycelyn:

多謝讚賞, 你個囡個名都好好聽好特別.....
而家如果我得閒就會search 下d 小學資料, 因為要慢觀察, 首先又要睇下自己既小朋友屬於咩型...... 暫時我覺得蒙恩小學同周梁順琴幾好, 觀察下先la.........

MAMAHOHO:

我都係 search 緊小學及中學資料, 因為要慢慢觀察,  你講得好 'arm', 要睇下自己的小朋友屬於咩類型.  我暫時的心水係蒙恩小學同何日東, 我都係會觀察下先.  何日東我驚好深, 好多功課/中默英默, exams.  不過就係 Band 1, 有兩間聯系中學, 學生成績較好, 大機會入大學.  蒙恩功課都多, 不過無聯系中學, 要單靠派位.

Joycelyn

係呀... 我都欠細碼衫未收到!
我去呀... 咁你地訂唔訂埋飯盒呀?????

我d房都係對住太極公園ga!可能我望到你個廳呀! 打下招呼先

原文章由 影後媽媽 於 07-10-23 23:19 硐表
mamahoho,

我買咗3套s碼呀,但我仲未收到喎 ,要問吓老師先,你去唔去旅行呀?
....星期六我哋又聽唔到聲喎,可能我d窗口係向太極公園,係唔係起公屋呀?真係就死火

...

Joycelyn,

係呀, 可以衫同褲唔同碼ga.......!你可以問下校務處!
我都知何日東好, 但要睇一睇我個囡係咩材料先, 最緊要讀得開心...... 其次我都唔想個囡太多功課同太大壓力.....因為我驚我都好辛苦

原文章由 Joycelyn 於 07-10-24 03:49 硐表

MAMAHOHO:

我都係 search 緊小學及中學資料, 因為要慢慢觀察,  你講得好 'arm', 要睇下自己的小朋友屬於咩類型.  我暫時的心水係蒙恩小學同何日東, 我都係會觀察下先.  何日東我驚好深, 好多功課/中默英默, exams ...

joycelyn,

未呀,未收到呀,今日問咗校務處d哥哥,佢話m & s 碼未有貨喎,要遲d喎

原文章由 Joycelyn 於 07-10-24 03:42 硐表

我買左兩套 m 碼, 但我都未收倒喎.  影後媽媽, 你收倒啦?
欣廷夏天運動衫褲著 m 碼, s 碼個頭好難穿.  不過我驚冬天運動褲的  m 碼太長.  要睇到再決定換唔換 s 碼. :-|

Joycelyn ...

mamahoho & joycelyn,

嘩!你哋好叻,噤快諗定d小學&中學,我仲一舊飯咁
我訂咗兩個飯盒呀(因我老公都去)

另外mamahoho Please check pm (有關的士叔叔)

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-24 16:57 硐表

我d房都係對住太極公園ga!可能我望到你個廳呀! 打下招呼先

原文章由 MAMAHOHO 於 07-10-24 16:57 硐表

MAMAHOHO:

我地都訂了飯盒, 因老公都去, 佢中午要食飯先夠飽.

Joycelyn

原文章由 影後媽媽 於 07-10-24 23:55 硐表
joycelyn,

未呀,未收到呀,今日問咗校務處d哥哥,佢話m & s 碼未有貨喎,要遲d喎

影後媽媽:

o奧! 可能比到 m size 我地時, 條褲會太長, 又要再換過 (則有排等).  我交錢時無帶欣廷去的 (只跟夏天運動衫褲的 m sizes).

Joycelyn

[ 本文章最後由 Joycelyn 於 07-11-1 03:35 編輯 ]

影後媽媽, 請你check pm!!

原文章由 影後媽媽 於 07-10-25 00:07 硐表

另外mamahoho Please check pm (有關的士叔叔)

...

我都之前猶豫緊訂唔訂飯盒呀...... 但最尾都無訂, 或者試下個到d 餐廳, 其實我都未去過果度..... (自己都當埋去旅行咁, 見識下 ), 但時間又好似好緊迫.... 我環境la.....!

原文章由 Joycelyn 於 07-10-26 00:08 硐表

MAMAHOHO:

我地都訂了飯盒, 因老公都去, 佢中午要食飯先夠飽.

Joycelyn

Joycelyn:

你係早前未決定欣庭讀唔讀落去既問題有答案了嗎?
欣庭都應適左, 係咪諗住比佢返學呀!?

我之前都同你講過初初返學的確覺得好肉赤..... 但而家可盈返學的確好開心, 每日見倒我佢都會講學校d野(雖然有時都唔知佢講咩 ), 又唱歌, 而且講野多左, 我諗我個囡都好鍾意返呢到, 所以我覺得選擇比佢返學係無錯ga......

原文章由 Joycelyn 於 07-10-26 00:13 硐表

影後媽媽:

o奧!   可能比到 m size 我地時, 條褲會太長, 又要再換過 (則有排等).  我交錢時無帶欣廷去的 (只緊夏天運動衫褲的 m sizes).

Joycelyn ...

影後媽媽:

你覺得聰聰返學到而家, 有咩唔同呀!?

原文章由 影後媽媽 於 07-10-25 00:07 硐表

...
‹ 上一主題|下一主題