用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB讀青衣卓思幼稚園?
go

有無BB讀青衣卓思幼稚園? [複製鏈接]

hi我仔仔今年N1pm班
   0    0    0    0
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

hi, my boy Marcus will attend pm class(class A) on 16Oct07...

the school opening ceremony was held yesterday(3Sept07)!

Hi,
我個女讀上午N1B班, 沈日上堂無人陪仲眼濕濕添.

原文章由 vn 於 07-9-5 13:50 硐表
Hi,
我個女讀上午N1B班, 沈日上堂無人陪仲眼濕濕添.

hi vn,
請問情况點呀?
係咪真係吾比着片架?
我個Marcus仔怕生保、未戒片、吾多識講野及吾鍾意食cake/bread...

似乎係同班同學仔喎, 我仔仔都係N1A pm班. 9月中先至正式上堂.

我9月3號有陪仔仔開學, 可能太集中在仔仔身上, 唔多覺各位媽媽, 希望第日可以與各位多多交換心得.
大力仔

原文章由 rizsum 於 07-9-10 12:45 硐表
似乎係同班同學仔喎, 我仔仔都係N1A pm班. 9月中先至正式上堂.

我9月3號有陪仔仔開學, 可能太集中在仔仔身上, 唔多覺各位媽媽, 希望第日可以與各位多多交換心得. ...

係呀
!你仔仔叫咩名
?等我遲d留意下先.我仔仔叫焯楠,班內暫時好小男仔

你好, 我仔仔叫力行.
大力仔

原文章由 rizsum 於 07-9-10 17:22 硐表
你好, 我仔仔叫力行.

you know what, my Marcus felt into sleep after 45mins and so we left while other kids were enjoying their free time...
12:30-3:00 is his snap time...the teacher advised us to rearrange his time schedule!

Marcus is a member of the "SUN" group, how about your kids?

kakaka: 我有印象啦!

我仔仔係月亮組.

由一個月之前開始, 我幫仔仔re-schedule佢既午睡時間, 好彩佢可以及時改變及適應倒.
大力仔

我仔好爛玩加上夜訓所以上堂唔會中眼訓o既,佢開學至今都話鐘意返學,試過夜晚咩住書包,話:哥哥要返學讀書:

Dear All,

我個女返了四日學 , 又請了四日病假, 感冒. 好番先返學. 真係煩.

o依!...... 呢度咁多pm班的同學仔o既!
不過我個仔係讀N1Aam喎...... 唔知有冇同班同學o既家長呢?

原文章由 ioi 於 07-9-12 13:48 硐表
o依!...... 呢度咁多pm班的同學仔o既!
不過我個仔係讀N1Aam喎...... 唔知有冇同班同學o既家長呢?

Marcus仔轉左am班 ,不過係N1B am!

當我諗緊幾時打去學校問有冇得轉am class so I can 安排点同佢轉schedule時,老公打比我話學校通知am class有位,問我地想吾想轉...yeah!

恭喜你轉到am班啦, 我本人覺得返am啲時間易安排啲.

原文章由 SmonaChan 於 07-9-12 14:10 硐表

Marcus仔轉左am班 ,不過係N1B am!

當我諗緊幾時打去學校問有冇得轉am class so I can 安排点同佢轉schedule時,老公打比我話學校通知am class有位,問我地想吾想轉...yeah! ...

hello, 我個囡都係讀緊n1 pm 班, 佢so far 都ok, 無咩唔適應.
只係老師話佢比較活躍, 唔係好聽指示. 希望遲d有改善啦.

其實我都心大心細想轉am class, 返am班就下午時間好用d, 佢又可以瞓晏覺.
但係返pm 班我同爸爸可以在晚上多d時間陪佢, 因為佢唔駛咁早瞓.  同時好似pm班人少d, 老師可以照顧好d.

係呀,am班D時間同佢而家旣schedule夾D,淨係要將上午餐
congee由11:30延至放學後...

姐姐D時間都好用D,可以送佢番學校順道去買餸...

請問班中仲有冇小朋友喊?有冇好似我個仔咁吾多識講野?

老師話我只可以喺第1曰陪佢1個鍾...

原文章由 VENFA 於 07-9-13 11:25 硐表
hello, 我個囡都係讀緊n1 pm 班, 佢so far 都ok, 無咩唔適應.
只係老師話佢比較活躍, 唔係好聽指示. 希望遲d有改善啦.

其實我都心大心細想轉am class, 返am班就下午時間好用d, 佢又可以瞓晏覺.
但係返pm 班我同爸爸 ...

你女女叫咩名呀?
我日日接放學,好多同學仔我都記得,有個男仔開頭日日o咸架!姐姐送佢返學o既,呢2日見佢有進步,但今日見到有個白雪雪個樣好BB好得意的男同學,應該新入學(之前唔見佢),佢扭計話唔返學,我相信第時我女返學都會o咸好耐

easonkinki,

呢個白雪雪個樣好BB好得意的男同學就係我個仔.  佢星期四仲好地地, 唔知點解星期五先至喊.  都唔明白. 但係佢一放學又好開心, 好似個開籠雀咁.

[ 本文章最後由 rizsum 於 07-9-15 11:48 編輯 ]
大力仔

我仔仔都比人話佢白淨但你仔仔仲白滑,咁果日我見到的係你?
係咪你帶佢返學?
‹ 上一主題|下一主題