用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 鑽石山靈糧幼稚園 鑽石山靈糧堂幼稚園家長分享
樓主: dordormom
go

鑽石山靈糧堂幼稚園家長分享 [複製鏈接]

Hi, geoshi50,

Welcome welcome!

原文章由 geoshi50 於 07-9-5 23:39 硐表
Hello LLC friends,

Due to not install chinese writing pen so may I use English for my chat with all.  My daughter studied K1B on A.M.
class.

Just to say Hi all !

George

靈糧friends,

Hello!我囡囡係上幼乙呀!我阿囡無本畫野的簿仔派呀!唔通漏左

邊有咁快有功課呀 哈哈, 你就想! 應該係老師送比小朋友嘅小禮物嚟架! 卓卓日日都有禮物收架, 不過就未送到簿仔

原文章由 fostermak 於 07-9-5 20:13 硐表
今日學校派左本簿仔,囡囡話係拿返屋企寫字畫野,你地d小朋友係咪咁講俾你聽?咁今日係有功課做?

Hello! vanessa_lee  

Welcome, welcome! 我估班班d禮物仔都唔同架, 阿仔第一日係書包, 第二日係氣球, 第三日係小搖鼓, 今日就係彈彈捧

原文章由 vanessa_lee 於 07-9-6 12:55 硐表
靈糧friends,

Hello!我囡囡係上幼乙呀!我阿囡無本畫野的簿仔派呀!唔通漏左

Hi LLC friends,

我諗緊報林慕德定Letterland個phonics班好呀 唔知仲有無其他課程未派呢? 你地又報唔報呀

唔好意思...我過路見到林慕德dcourse, 我以為佢無再開班tim, 因之前睇到佢d 新聞........

http://hk.news.yahoo.com/070102/12/1z7z4.html

唔知現在重有無林生d course上呢 去邊到開以報

原文章由 wingtsang 於 07-9-6 13:49 硐表

我諗緊報林慕德定Letterland個phonics班好呀 唔知仲有無其他課程未派呢? 你地又報唔報呀

各位家長,

Diamond Hill LLC 同 Lam Tin LLC 邊間好D? 我住TKO. 近Lam Tin, but 我見有TKO家長都會去Diamond Hill. 點解呢?

hello George

My son is 君利 (上幼乙).

Nice to meet you here.

vchow

原文章由 geoshi50 於 07-9-5 23:39 硐表
Hello LLC friends,

Due to not install chinese writing pen so may I use English for my chat with all.  My daughter studied K1B on A.M.
class.

Just to say Hi all !

George

Hi

妳嘗試參觀兩間校舍, 咁妳會知道點解多人選Diamond Hill.:

vchow

原文章由 rayvonne 於 07-9-6 15:15 硐表
各位家長,

Diamond Hill LLC 同 Lam Tin LLC 邊間好D? 我住TKO. 近Lam Tin, but 我見有TKO家長都會去Diamond Hill. 點解呢?

updated

找到了啦........THX

Hi

請問妳在內聯網邊到有上課D相? 我睇了全部只係老師自我介紹相片和最新的校舍相片...

唔該
vchow

原文章由 fostermak 於 07-9-5 20:33 硐表
ssassa :
你係c組定d組呀?我囡囡係d組,可能我地見過...

wingtsang:
我今個禮拜日日上內聯網download囡囡上課d相,佢地好快手,今日上堂,即日有相睇...不過你地知唔知上星期五家長會有冇放上網?係咪冇擺上網定搬走左, ...

[ 本文章最後由 vchow 於 07-9-6 22:41 編輯 ]

我阿囡d禮物仔同你阿囝個d一樣呀!謝謝你
原文章由 wingtsang 於 07-9-6 13:46 硐表
Hello! vanessa_lee  

Welcome, welcome! 我估班班d禮物仔都唔同架, 阿仔第一日係書包, 第二日係氣球, 第三日係小搖鼓, 今日就係彈彈捧

我幫阿囡報左畫班咋!英文應該唔報住,我怕阿囡吸收唔到,遲d先報
原文章由 wingtsang 於 07-9-6 13:49 硐表

Hi Vanessa & vchow,

We shall be a same class in DHam, K1B in A.M.

Vanessa, I am George from Bayview Garden too.  How is your daughter ?  I know you already enrolled painting class via DHam.  I have not enroll any course yet, may I know which painting class are you enroll ?  How much & where is the course located ?

Vchow, I recognize your daughter via your photo.  How are you ?

Hope all of our child will enjoy & love their school life in LLC.

Keep in touch.
George

vanessa_lee:
我都幫阿囡報左畫班,但係校方點解唔係一次過派學習班報名表,而係逐日派?搞到我以為畫班可以報,就拿拿臨交表報畫班

vchow:
響"互動通訊-->賀咭之後就係"校園相簿",記得download呀...

你地會唔會聽晚去紅磡灣馬頭涌立小學講座?如果係,可以約埋一齊麻...

原文章由 vanessa_lee 於 07-9-6 22:56 硐表
我幫阿囡報左畫班咋!英文應該唔報住,我怕阿囡吸收唔到,遲d先報
我家有三寶

Hi George,
我地是否見過呢?我地是住同屋苑 畫班張通告是在31/8家長日派的,成份好厚內容有教層員名單、行事曆、學校平面圖.....最後幾頁就係興趣班,圖畫班在招生章程和報名表格的第一項,$960(12堂)上課地點在學校,你有無個份通告呀?
原文章由 geoshi50 於 07-9-7 00:32 硐表
Hi Vanessa & vchow,

We shall be a same class in DHam, K1B in A.M.

Vanessa, I am George from Bayview Garden too.  How is your daughter ?  I know you already enrolled painting class via DHam.  I have  ...

[ 本文章最後由 vanessa_lee 於 07-9-7 01:44 編輯 ]

我估太多興趣班,所以分開派呀!我報畫班因阿囡在暑假時,上過畫班好鍾意,所以見到便報名了!小學講座我不去了,阿囡現在還小呀!
原文章由 fostermak 於 07-9-7 00:52 硐表
vanessa_lee:
我都幫阿囡報左畫班,但係校方點解唔係一次過派學習班報名表,而係逐日派?搞到我以為畫班可以報,就拿拿臨交表報畫班

[ 本文章最後由 vanessa_lee 於 07-9-7 01:54 編輯 ]

呢樹呀!

http://snlenglish.com/

原文章由 supergirl 於 07-9-6 15:02 硐表
唔好意思...我過路見到林慕德dcourse, 我以為佢無再開班tim, 因之前睇到佢d 新聞........

http://hk.news.yahoo.com/070102/12/1z7z4.html

唔知現在重有無林生d course上呢 去邊到開以報

...

所以都唔知報唔報住好, 報左又驚遲d報唔到其他果d喎!

原文章由 vanessa_lee 於 07-9-7 01:50 硐表
我估太多興趣班,所以分開派呀!我報畫班因阿囡在暑假時,上過畫班好鍾意,所以見到便報名了!小學講座我不去了,阿囡現在還小呀!

hi!

My daughter is also in class 上幼乙.......
her name is Karina

thx

你們好,我想問下這間學校好唔好呢?

我約了明天12:00pm去學校參觀,如果環境理想都會幫女兒報名08年K1班,想問下各位家長的意見,謝謝!!!
‹ 上一主題|下一主題