用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: CSW
go

馬灣基慧小學 [複製鏈接]

昨日校巴意外與囝囝同是六年級,本來大時大節開開心心竟發生是次意外,我聽到都有d唔開心 :(

希望受傷同學早日康復

原文章由 Gabrielma 於 08-7-7 18:07 發表
明天是升中放榜, 唔知有無小六家長可以報料, 馬基的派位成績?

囝囝屬band 3生,竟派到第一志願band2學校,實在好開心,好感恩

在前天畢業感恩會完結後,我拖著囝囝親身向關校長由衷地說了聲"多謝!" 多謝她讓囝囝在學業苦海中找到浮台,前因後果,說來話長,總之校長給囝囝提拔之恩,深感銘記 :)

驟眼睇今年派位結果,8-9成以上都在頭三志願,有另一位家長更說比較近幾年派位成績,今年算係最好一年,有興趣分享今年派位成果,記得在開放日來看過清楚

[ 本文章最後由 丸媽媽 於 08-7-9 01:37 編輯 ]

原文章由 kcdada 於 08-7-9 11:01 發表
丸媽媽和囝囝, 加油呀 !

既然個天比咗個咁好慨機會囝囝, 一定要好好珍惜 ! 男生比較遲熟, 小學階段成績不好,但升中後突飛猛進的例子多的是...

祝囝囝有一個愉快的中學生活.

恭喜,恭喜! :exc ...

kcdada

多謝你鼓勵!我仍會不斷支持囝囝努力向上,提醒他一定要好好珍惜這機會,別忘母校對他包容及勉勵

原文章由 sofiema 於 08-7-11 17:19 發表
至於小六派位資料,我想睇呀,麻煩你send幅相比我,e-mail我pm比你。謝!

sofiema

望穿秋水,今年馬基已經將升中派位放上網喇! 聽PTA家長講,因為今年派位成績已經完全擺脫數年前"學能測驗"帶落黎既框架,形成呢次結果完全反映到學生實力

http://www.kwmwps.edu.hk/My%20Webs/schoollife/07-08/july/p6secondary.htm
‹ 上一主題|下一主題