用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校私立部 08/09小一報名?
go

08/09小一報名?

有冇人知幾時呀?唔該!!!

Which primary you prefer to ?

原文章由 豬mailmail 於 07-8-21 09:21 發表
Which primary you prefer to ?

私小唔該~~

沒有申請表。由九月中至十月底,寫信比學校,信封面註明「申請08/09小一入學」,記得連回郵信封,因為學校會於十月底左右回信通知你面試時間。面試會十一月中進行,到時先填申請表。

如果不是聖心幼稚園學生,是否很難有機會被錄取?

想請問面試考甚麼?

視乎當年佢自己幼雇園D人點揀, 有時會HOLD 住D 位 (因為有D幼稚園生會報其他學校 & 下午), 所以每年都有一D 好遲先收 (可能之前WAITING).

原文章由 saruahpo 於 07-9-6 09:56 硐表

如果不是聖心幼稚園學生,是否很難有機會被 ...

原文章由 saruahpo 於 07-9-6 09:56 硐表
沒有申請表。由九月中至十月底,寫信比學校,信封面註明「申請08/09小一入學」,記得連回郵信封,因為學校會於十月底左右回信通知你面試時間。面試會十一月中進行,到時先填申請表。

如果不是聖心幼稚園學生,是否很難有機會被 ...

有招生通告, 請上私小個網睇, 或者按此
http://www.shcsps.edu.hk/news/0809Pr.1.doc

還有半個月截止

Already received the interview notification letter.

LingChiBaBa

我都收到interview 信啦~~12月1號1點半~~但好不幸個日我女有表演不能去~~而家仲諗緊點做好~~因我知好多學校定左interview時間就唔會改~~真係好煩呢~~

佢個網到, 只係話入埋回郵信封寄去比佢地, 想問係米就咁就得架喇, 我琴日先至寄咋

想問下有冇人知道interview in咩野??

你個女唔係聖心幼稚園咩?
原文章由 Little_cy 於 07-10-26 11:29 硐表
想問下有冇人知道interview in咩野??