用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 世界龍崗學校黃耀南小學
go

世界龍崗學校黃耀南小學 [複製鏈接]

Dear all,

請問有無世界龍崗學校黃耀南小學既家長?有無人可以評論下呢間小學,因有人提議小兒轉讀此校, He is now studying in
Mun Sang College but he has dyslexia.
   0    0    0    0

有無人知道呀?可唔可以覆吓我呢?

原文章由 lovely_ee 於 07-8-18 22:51 發表
有無人知道呀?可唔可以覆吓我呢?

我囝囝在協康會時社工姑娘都介紹過這間小學, 說這小學對學生的包容情度較高及比較活動教學, 我有朋友的囝囝上過這小學辦的免費英語班, 覺得老師教學很有心, 但最後由於它只能開到兩班怕會殺校, 最終放棄.

若果你囝囝確定是讀寫障礙, 在民生真的很難讀下去, 而且亦不能得到教統局的幫助, 轉去津校未嘗不是一個新的出路.

原文章由 longfung 於 07-8-18 23:31 發表

我囝囝在協康會時社工姑娘都介紹過這間小學, 說這小學對學生的包容情度較高及比較活動教學, 我有朋友的囝囝上過這小學辦的免費英語班, 覺得老師教學很有心, 但最後由於它只能開到兩班怕會殺校, 最終放棄.
...

多謝你的經驗分享, 我最近聽聞, 宅收了太多學障的學生,
令秩序出現問題, 所以令我有點擔心!

大家好!
各位新學年裡學業進步!
身體健康!

有否寶貴經驗分享, 萬分感激!

:time:    :time:    :time:

原文章由 lovely_ee 於 07-8-26 09:14 硐表
大家好!
各位新學年裡學業進步!
身體健康!

有否寶貴經驗分享, 萬分感激!

:time:    :time:    :time:

你好 !我小朋友都評左係學障,黎緊既9月都係轉左校,我住沙田,世界龍崗我都有諗過,去過學校開放日,印象仲好好,隨後有朋友介紹另一所小學,因為可以留校做功課呢點,所以我選左另一間,你小朋友讀成點,希望日後可以分享.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題