用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 天陰泳會..服務態度勁差
樓主: 叮叮噹噹
go

天陰泳會..服務態度勁差 [複製鏈接]

請問那個是召集人嗎 ? 請 PM 我

好呀,我去睇睇吖

原文章由 eyan 於 07-7-29 17:52 發表

你可吾可以過隔離個topic幫幫我地呀,而家有媽咪話星期四得閒,我想再約,因為我地尼班多數都係上左初班,而中班無得上.

http://http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1078088&extra=page%3D1

我們將於10/09/07早上9:00am上庭,除了文件作証據,人亦起了一個重要角色,我相信如我們勝了.會給你們一個好的先例.所以如果想支援我們.請一起来吧
另很想如果你是其中的教練,可以廷身而出做我們的証人嗎?
我再次重申,現在已不是$$$的間題,而是我們不許在這些不公義的事發生!
cyma

天晴泳會..服務態度勁差

I also want to know whether need to  去信俾天晴要求佢地全額退還?  My son only was arranged the first lesson, but we have paid HK1200

[
我想問下你地會bring的咩證據ar,如果你地有之前佢地ge website or leaflet可否e-mail to me ar 我個e-mail address係我個用戶名@yahoo.com.hk,仲有我依家唔知點做好,
是否:
step 1: 打去消費者委員會
step 2:  去小額

咁仲駛唔駛去信俾天晴要求佢地全額退還???

我想問去小額有咩手續同要幾耐時間,去左ge人可否講下你地排左期幾時去ar???

thx

醒目開學勳章

push..........push........

本人同大家一樣都是:cry: 受害者,真是    我都比了$1200元! 7月17日上堂∼前一日先知天晴所有衰嘢(see親子王國),冇辦法照上初班:(   二五變三五  室內變室外泳池  亞sir廿多歲似有經驗-ok啦,第1堂 1 to  3  ,第2堂 1  to  4, 第3堂 1 to 7, 第4堂  1  to  5, 第5堂 8月1日最後!9歲到60歲都有,超低能夠攪笑

點解選擇天晴:是因時間好7:30pm最配合到我放工帶小朋友去:loveliness: ok.  當時都有問朋友∼天晴好唔好?但冇人識未聽過!本想嘗試吓點之................

一早想到冇高班(送喎):tongue:  昨天收到天晴信件,真的不感相信,竟然可以咁賤格都有!暑期班變開學班 攪錯! 現在好煩∼中班,本人都決定唔上了  老公叫我退錢算數,因上額錢債不是一兩次就ok,咁樣又要向公司請假,分分鐘連份工都冇埋!須然退得一百元到,仲好過到時一毫子都攞唔到,好橙
唔見約五佰,同自己講比∼白金

希望你們成功!!

醒目開學勳章

唔可以姑息香港無良奸商.......一定要追究....   唔得閒上庭, 可以授權其他上庭既苦主替你出庭。啲無良奸商就想我地算,甘佢地就可以袋袋平安,我地駛乜咁辛苦日頭返工,放工凑仔?! 諗條橋就可以揾大錢啦,啲細路唔駛讀甘多書啦
而且,,个个都係甘唔追究,,會助長其他不法之徒,令更多人受害

[ 本文章最後由 bobomami 於 07-7-30 19:54 編輯 ]

原文章由 Cngai 於 07-7-29 10:54 發表

咁不如大家一齊唔好簽啦 ! 嚴禁屈服於昆狗之下

呢封letter我一定唔會簽,話受家長影响,請唔到教練,其實儲心去欺騙money,first lesson已经1對9,一佰多元,以為可以解決problem!

雖然我工作忙,但我寧唔sleeping,都會寫這一封信,頭版上到是希望更多人出來指證,姑且一try!

醒目開學勳章

原文章由 WATHT 於 07-7-30 01:47 發表

呢封letter我一定唔會簽,話受家長影响,請唔到教練,其實儲心去欺騙money,first lesson已经1對9,一佰多元,以為可以解決problem!

雖然我工作忙,但我寧唔sleeping,都會寫這一封信,頭版 ...

有無諗過去向頭條、903、都市.......等等嘅免費newspaper 報料呀!

仲有,唔係退105元, 係90元(105-14.5 <==你寄俾天晴封信嘅掛號費)

咪就係,唔可以就咁就算!
本身我都諗住算啦,接受補堂啦,但係天X咁多次喇,真係值得再信多佢一次咩?我就唔信囉!
好喇,唔補堂,回水,回得果九十幾蚊,真係替死呀
所以我而家得返第三條路可以行...如果個個都怕事唔去報警、唔去小額錢債,咁佢就發啦!

姊姊妹妹站起來!
絕對唔可以姑息養奸!

原文章由 bobomami 於 07-7-30 00:37 發表

唔可以姑息他們....一定要追究....   你唔得閒上庭, 可以授權其他上庭既苦主替你出庭。啲無良奸商就想我地算,甘佢地就可以袋袋平安,我地駛乜咁辛苦日頭返工,放工 ...

[ 本文章最後由 nickynicky 於 07-7-30 23:27 編輯 ]

醒目開學勳章

其實集體報警有冇效呢?等警方重視下, 得唔得呢?

我贊成你地集體報警, 讓警方介人, 因為佢地等同商業欺騙,因為交左錢後佢地冇提供服務,報左警可以防止其他人再受騙

[ 本文章最後由 PIGPIGMA 於 07-7-30 10:14 編輯 ]
:-)  :-P

我都贊成, 有無人想一齊去報警, 而家在報紙講已無用, 如屬詐騙,有晒人名可拉人, 唱佢無用, 佢都袋左錢, 唔係繼續做生意, 唱都無用.

收左佢話選退錢或九月補堂(中班, 兼唔送高班)的信, 更嬲,仲想人收回2成錢算數, 話自己已徵詢法律意見...
bobomami)))))))))))))你地其他人點睇呀?

原文章由 PIGPIGMA 於 07-7-30 10:06 發表
我贊成你地集體報警, 讓警方介人, 因為佢地等同商業欺騙,因為交左錢後佢地冇提供服務,報左警可以防止其他人再受騙 ,星期6有警方人員call 我,你地集體去荃灣警署!

仲有, 唔簽封信我都要寫封信話要追討全數, 否則佢地可能當左你放棄架, 因佢講明左7�8後當放棄架,到時你追乜都無用, 呢點佢可能問過律師.

[ 本文章最後由 byychan 於 07-7-31 09:59 編輯 ]

原文章由 byychan 於 07-7-30 10:15 發表
我都贊成, 有無人想一齊去報警, 而家在報紙講已無用, 如屬詐騙,有晒人名可拉人, 唱佢無用, 佢都袋左錢, 唔係繼續做生意, 唱都無用.
收左佢話選退錢或九月補堂(中班, 兼唔送高班)的信,  ...

HI byychan,
我贊成報警, 但會唔會搵埋區議員幫手會好d, 我會打去陳偉業議員到,再問問睇吓佢幫唔幫到!!

剛剛send晒d資料比議員, 等佢回覆!

原文章由 amy3010 於 07-7-30 11:01 發表
剛剛send晒d資料比議員, 等佢回覆!

請問你sent左比邊個議員呀?我昨晚同bobomami相糧過,我地可能會send比何俊仁.

原文章由 eyan 於 07-7-30 11:06 發表

請問你sent左比邊個議員呀?我昨晚同bobomami相糧過,我地可能會send比何俊仁.

陳偉業議員,因為之前打電話去投訴過有個file係處!

原文章由 amy3010 於 07-7-30 11:12 發表

陳偉業議員,因為之前打電話去投訴過有個file係處!

AMY,
1.) 洗唔洗.....大家一齊聯名呀.....
2.) 搵有法律常識或資格ge議員...會唔會好d呀...

大黑店- 天晴

大黑店- 天晴
‹ 上一主題|下一主題