用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07, 禮賢K2同樂會之up up up
樓主: dns
go

07, 禮賢K2同樂會之up up up [複製鏈接]

醒目開學勳章

99叫你唔好咁客氣喎.  咁你今日有冇煲到冬瓜湯呀, 99都煲左呀,佢話今日大暑, 要飲冬瓜湯喎.

其實由鳳德行去慈雲山真係幾近架, 我夜晚係99到食完飯, 都係行個條路番屋企, 都係10-15 min.

原文章由 yiuyiu730 於 07-7-23 14:53 發表
TungTung B,

真係要多謝你奶奶ar,佢真係好人同好掂ar,事緣今日係m記等彤彤同你奶奶,跟住佢教我地點去學唱歌個度,因為我個工人新ar,佢講得好清楚,仲有係琴行同佢傾計,佢仲教識我煲不同湯水,嘩!學左好多ar,佢仲 ...

醒目開學勳章

TungTungB

我聽christy昨日課堂多了兩個小朋友一齊上,是否不用自組都可以上堂呀??

原文章由 TungTungB 於 07-7-23 22:49 發表
yiuyiu730,

咁我地點呀, 佢地min要3個人先可以自組呀

50 minutes

原文章由 yanyan-fish 於 07-7-23 14:36 發表
Sorry, I need to come back home after finish.  

Does it last for 1 hour?  

tungtungB,

我個日見到佢地有5個小朋友一齊上堂,我問個個人,佢話依家有5個人上.使唔使打去問下.

原文章由 TungTungB 於 07-7-23 22:49 發表
yiuyiu730,

咁我地點呀, 佢地min要3個人先可以自組呀

tungtung b,

真係唔該晒ar,我依家先知原來咁近,個晚原本煲冬瓜湯,後來教個工人野,搞到晏無煲度,比個新工人激死,咩都唔識,連個煮食爐都唔識開,教左幾日,差d教到暈低!:tongue:

原文章由 TungTungB 於 07-7-23 22:57 發表
99叫你唔好咁客氣喎.  咁你今日有冇煲到冬瓜湯呀, 99都煲左呀,佢話今日大暑, 要飲冬瓜湯喎.

其實由鳳德行去慈雲山真係幾近架, 我夜晚係99到食完飯, 都係行個條路番屋企, 都係10-15 min.

醒目開學勳章

原文章由 yiuyiu730 於 07-7-24 18:27 發表
tungtung b,

真係唔該晒ar,我依家先知原來咁近,個晚原本煲冬瓜湯,後來教個工人野,搞到晏無煲度,比個新工人激死,咩都唔識,連個煮食爐都唔識開,教左幾日,差d教到暈低!:tongue:

yiuyiu730

你舊的工人完了約o拉,新的工人到了你家多久??那你現放大假教新工人??

醒目開學勳章

你個工人係咪第一次黎 HK 呀, 慢慢黎啦.  彤彤好曳呀, 佢話 Jovi 個工人姐姐好攪笑, 有個冬菇頭喎

原文章由 yiuyiu730 於 07-7-24 18:27 發表
tungtung b,

醒目開學勳章

不如等我聽日打去問下啦, 再話你知啦.

不過話時話, 我地係自組 choir, 乜佢地可以隨便加其他人入黎架咩.   不過算啦, 反正我地宜家唔夠人

原文章由 yiuyiu730 於 07-7-24 18:24 發表
tungtungB,

我個日見到佢地有5個小朋友一齊上堂,我問個個人,佢話依家有5個人上.使唔使打去問下.

All,

Sorry that I cannot join your gathering in August.  See you next time.  Enjoy the day!

原文章由 dorismama 於 07-7-23 16:30 發表

~~~8月份活動~~~
日期:26/8(Sunday)
地點:上水假日農場
時間:10:00am-5:00pm (日營)
費用: $50(入場費)
唔包lunch,可自費或訂團體餐$30/A,$20/C
*我會BOOK咗DATE先,人數佢哋話可以遲D覆~

定咗日子跟住就報人數喇~
1)holongmama----------------2A1C
2)kllp --------------------------2A2C
3)yanyan-fish ----------------- not join
4)仙姐
5)Kaman-wingyee  
6)dorismama -----------------1A1C(暫定)
7)yypiano --------------------1A1C(暫定)
8)龍柱-------------------------2A1C
9)子謙
10)政皓
11)TYTY
12)manyyeung88 3
13)Carmanbb ~~~~~~~~~2A1C
14)TungTungB ---------------2A1C
15) yiuyiu730 ----------------2A1C
...

KLLP,

thanks and see you on Saturday.

原文章由 KLLP 於 07-7-24 09:00 發表
50 minutes

醒目開學勳章

KLLP:

到時見

TungtungB,

YES AR,she is the first time to come to HK, She have a
mushroom hair.

原文章由 TungTungB 於 07-7-24 23:08 發表
你個工人係咪第一次黎 HK 呀, 慢慢黎啦.  彤彤好曳呀, 佢話 Jovi 個工人姐姐好攪笑, 有個冬菇頭喎

tyty,

Yes, my ex-maid finished the contact and my new maid
just come to hk on last friday. I am on leave now and  will resume duty tomorrow. I teach her for
around one week. Maybe she need more
time for adjustment.

原文章由 tyty 於 07-7-24 20:39 發表

yiuyiu730

你舊的工人完了約o拉,新的工人到了你家多久??那你現放大假教新工人??

醒目開學勳章

yiuyiu730,

我問過啦, 真係多左兩個小朋友學呀, 咁我地8月份可以繼續再玩啦

原文章由 TungTungB 於 07-7-24 23:17 發表
不如等我聽日打去問下啦, 再話你知啦.

不過話時話, 我地係自組 choir, 乜佢地可以隨便加其他人入黎架咩.   不過算啦, 反正我地宜家唔夠人

醒目開學勳章

龍柱, yanyanfish,

收到你地隻碟啦, 真係唔該晒.  Thanks a lot.

醒目開學勳章

all:

8月26日我未必去到,因為屋企有d事,sorry

tungtung B,

Ok, Jovi like to join this course, now she always sing a song and some key ....do re me fa so .....at home.

原文章由 TungTungB 於 07-7-26 00:55 發表
yiuyiu730,

我問過啦, 真係多左兩個小朋友學呀, 咁我地8月份可以繼續再玩啦

[ 本文章最後由 yiuyiu730 於 07-7-26 22:22 編輯 ]

Hi 各位
好耐冇上黎 ....上到黎見到個版面都冇心機

26/8 - 2A1C....餐個到我跟大隊...

tyty
唔該晒...等我下次試下先(恢復數據)

龍柱
可唔可以比多次條link黎睇下仔仔d沙灘照呀?:loveliness:
珍惜眼前人[/url]

~~~8月份活動~~~

1)holongmama----------------2A1C
2)kllp --------------------------2A2C
3)yanyan-fish ----------------- not join
4)仙姐 --------------------------2A1C
6)dorismama -----------------1A1C(暫定)
7)yypiano --------------------1A1C(暫定)
8)龍柱-------------------------2A1C
9)子謙
10)政皓
11)TYTY
14)TungTungB ---------------2A1C
15) yiuyiu730 ----------------2A1C

~~~8月份活動~~~

4)仙姐 --------------------------2A1C
9)子謙
10)政皓
11)TYTY
‹ 上一主題|下一主題