用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撒小學 PART II
樓主: BBChu
go

聖羅撒小學 PART II [複製鏈接]

原帖由 大彤彤 於 10-11-25 10:16 AM 發表
初小英詩朗誦取得第二名
高小英詩朗誦取得第四名
叻叻!

係呀, 我兩個囡都有份參加.

大家好!!我女兒明年是SRL小一生,請多多指教
1)我想知考試通常係長假期前定後?
2)同埋若參加課外活動,學生仲可唔可以坐校車返屋企 (可能要加DD收費)?抑或要家長自己接返?

上學期考試在十二月第二個星期,下學期唔記得。

課外活動後無校車,要自己安排接送。

chuyuencheung,
THANKS ! 咁課外活動通常幾點放學?

原帖由 chuyuencheung 於 10-12-2 11:03 發表
上學期考試在十二月第二個星期,下學期唔記得。

課外活動後無校車,要自己安排接送。

醒目開學勳章

今日開始第二次呈分試, 各位六年級家長, 同學要比心機, 努力, 加油!!!

醒目開學勳章

今日開始第二次呈分試, 各位六年級家長, 同學要比心機, 努力, 加油!!!

SRL KG話明年會同小學一起用同一間校車公司, 應該可以坐返學校校車, 當參加課外活動時
原帖由 wongkaka 於 10-12-2 02:05 發表
大家好!!我女兒明年是SRL小一生,請多多指教
1)我想知考試通常係長假期前定後?
2)同埋若參加課外活動,學生仲可唔可以坐校車返屋企 (可能要加DD收費)?抑或要家長自己接返? ...
Bernice

唔該想問下srl用那個書商既TSA課程呀!
原帖由 心心媽 於 10-12-6 08:57 發表
Bernice

Qoogirlzoe,
Thanks !!
原帖由 QOOGIRLZOE 於 10-12-6 09:31 發表
SRL KG話明年會同小學一起用同一間校車公司, 應該可以坐返學校校車, 當參加課外活動時

回復 2584# wongkaka 的帖子

如果唔轉校車公司的話~
現用公司佢地一向課外活動後無校車,校車費用係依學校上下課時間接送,,,
而課外活動後"可能會有",當你課外活動時間夾到咁啱下車站係有幼稚園小朋友放學時,才順便車埋!!!
and拔尖及輔導班亦無校車,所以要留意安排接送!!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

咁佢地通常課外活動到幾點? 預算2011年9月大唔大CHANCE返新校舍?

原帖由 cameo 於 11-1-3 05:23 發表
如果唔轉校車公司的話~
現用公司佢地一向課外活動後無校車,校車費用係依學校上下課時間接送,,,
而課外活動後"可能會有",當你課外活動時間夾到咁啱下車站係有幼稚園小朋友放學時,才順便車埋!!!
and拔尖及輔導班亦無校 ...

原帖由 wongkaka 於 11-1-3 09:26 AM 發表
咁佢地通常課外活動到幾點? 預算2011年9月大唔大CHANCE返新校舍?

學校係預咗 2011年9月返原校+喎.

原帖由 wongkaka 於 11-1-3 09:26 發表

其實學校課外活動係自由參加,不過都算多活動,喺開學期初會簡介吓(以往係,但唔肯定會唔會明年一樣),好等同學了解吓先報名,咁呢part視乎你想唔想玩囉,,,另外學校亦有拔尖補底,都係放學留校,但唔會強迫參加的!
所以若本身想喺外邊學課外活動係無問題,唔一定要參加家教會的課外活動,始終可能放學時間未必夾到,我自己覺得唔太緊要的!
除非去到你想入中樂團,校隊呢d,咪預左要間中留校活動了!
and,新學年會用新校舍了,我搭車經過都見到起好部份嘞~~~做新學妹真係好!!hahaha~
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

唔該哂SHANSHAN & CAMEO!!
唔好意思咁多問題, 學校考試通常係放假前定後? 因為我公司要編大假, 我想早D PLANNING

原帖由 cameo 於 11-1-9 01:21 發表

其實學校課外活動係自由參加,不過都算多活動,喺開學期初會簡介吓(以往係,但唔肯定會唔會明年一樣),好等同學了解吓先報名,咁呢part視乎你想唔想玩囉,,,另外學校亦有拔尖補底,都係放學留校,但唔會強迫參加的!
所以若 ...

4年班d中文好難, 仲諗緊要吾要補習!!!

2月1日見家長安排係7:40am, d老師咪要好早返學!!!

經過新校幾次好似都就起好咁, 應該可以如期 今年9月返新校!!

原帖由 cameo 於 11-1-9 01:21 發表

所以若 ...

大彤彤 ,
thanks a lot!!
‹ 上一主題|下一主題