用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 旅港開平商會學校 旅港開平商會小學 Part II
樓主: agneshwh
go

旅港開平商會小學 Part II [複製鏈接]

請問你地有冇私人游泳介紹呀?

2fungs,

我都想比我個仔學游泳呀,大家覺得私人好呀,定係上個d幾個人學個d好呀???   大家比下意見呀!! thanks!!!

我個仔响海天學過幾個月,一對二、三。但一學到蛙手蛙腳,唔準用浮板唔掂,堂堂响泳池cry,大佢少少d 哥哥仲响更衣室嘲笑佢,而家一話學游水就立即 ,佢話8、9yrs 先再學喎。
我呢輪週圍問人搵私家,但亞仔都reject,算吧! 等佢大少少再學。

其實學游水真係好講個小朋友驚唔驚水,我姪仔大我個仔1.5yr,未學游水前就自己閉氣潛入水都唔驚,佢都响海天學,8個月就學好蛙式,轉學捷泳,再多6個月就學蝶泳,個人自信心都大好多。以前A字膊又thin,而家strong左好多,成個shape都唔同左。
如果唔係好怕水,搵泳會都ok,但太驚水的話,就要考慮下。

我成日覺得男仔一定要識游水至似樣,我老公都話我有問題。:(

原文章由 joycewong311 於 07-7-13 22:41 發表
2fungs,

我都想比我個仔學游泳呀,大家覺得私人好呀,定係上個d幾個人學個d好呀???   大家比下意見呀!! thanks!!!

agneshwh,
alki 讀邊班呀?

我見好多都入左 2A & 2C 呀~

kittymummy,
今晚叫kitty分享下第一日返託管如何,我有d 擔心...

唔好話你, 我都有少少擔心. 不過應該無問題掛? 今個星期個topic都唔錯:魔術天使的約會. 我諗小朋友一定好開心.起碼都有個伴拉.
今日9:00am先去到, 我見到thomas, 佢同我say hello.

原文章由 2fungs 於 07-7-16 11:04 發表
agneshwh,
alki 讀邊班呀?

kittymummy,
今晚叫kitty分享下第一日返託管如何,我有d 擔心...

2fungs, 另外, 你有無叫thomas bring 暑假作業返去做?

kittymummy,

咦!你返工幾點? 可以 9:00 才到託管?
好采我你日8:30 前送thomas 到託管,我老板 9:00前返到公司突襲!!

我有帶暑期作業,託管老師話如果暑期作業做晒 ,就自已安排其它excerise 比佢做。

上次家長會時,ywca 仲搵緊魔術老師,唔知搵到未,否則另安排活動。(希望有得上魔術 la~)

我返9:00, 不過老板都唔mind我遲到.....佢話總好過無到.
嘜之前有家長會咩? 真係唔知喎! 佢地講d 嘜?

原文章由 2fungs 於 07-7-16 12:33 發表
kittymummy,

咦!你返工幾點? 可以 9:00 才到託管?
好采我你日8:30 前送thomas 到託管,我老板 9:00前返到公司突襲!!

我有帶暑期作業,託管老師話如果暑期作業做晒 ,就自已安排其它excerise 比佢 ...

我話去交錢嗰日囉! 好似6月22日?? 唔多記得。
佢地介紹負責d 同事、比d 家長填清楚返d form、返放時間、午膳安排及家長發問等,冇咩特別野。

我想打電話睇下kitty嘜嘢情況, 唔知得唔得呢?

我打左比kitty, 佢話都ok. 之後我問佢thomas點樣, kitty話佢好乖, 佢地一斉玩, 互相照應. 仲約左明天一起帶NDS返去玩. 咁我都放心d.

原文章由 Kittymummy 於 07-7-16 13:48 發表
我想打電話睇下kitty嘜嘢情況, 唔知得唔得呢?

kittymummy, 唔該晒!
咁我都放心d~

Alki 讀2C班,希望佢會適應啦!
Thomas 同Kitty 返託管班都有D寄託,Alki喺屋企'冇所事事',我都醒唔起叫佢做暑期作業添!

[quote]原文章由 2fungs 於 07-7-16 11:04 發表
agneshwh,
alki 讀邊班呀?

agnes, 你去左邊樹? 好耐都唔見你拉. 我似為你去左旅行.
alki 去左2c 班, 咁樣我地3個都唔同一班? 我聽kitty 講2d 班的班主任好嚴, 好似係姓古.

係呀!我地去咗旅行,昨晚返來。今個Week 我同我老公一齊放假,明天帶Alki去Ocean park,Thur 去Disneyland!
我都有講話2D班主任好嚴,不過,班主任是否每一學年rotate的?其實,嚴D都好,等佢地驚吓!!

原文章由 Kittymummy 於 07-7-16 15:11 發表
agnes, 你去左邊樹? 好耐都唔見你拉. 我似為你去左旅行.
alki 去左2c 班, 咁樣我地3個都唔同一班? 我聽kitty 講2d 班的班主任好嚴, 好似係姓古.

其實Alki 都幾忙,而家又去游水,跟住又去學琴!

原本我都想去日本旅行, 但係今個月洗大左....
應該年年d 班主任都會唔同, 咁你知唔知其他班呢? 我只係知道2d 班....

好羨慕呀!
thomas 都叫我帶佢去日本,我叫佢學識游水,一定帶佢去!夠絶!!  
我屋企一行6個人,條數好襟計...

我地真係分得咁清,3個都唔同班,仲諗住會有一對o忝!:(

2fungs,
我諗如果妳成家去旅行的話,妳會好辛苦。始終,妳二仔同細仔仲細,好似我今次去旅行咁,細女成日要抱,就算肯行都行得慢,成日跟唔上大隊,做包尾大班。加上天氣好熱,企喺度都標汗,好辛苦!!!

咁又係,你細囡得2歲,帶佢出街都幾費精神、體力,食嘢又麻煩... 唔帶佢去又好似遺棄左佢咁,於心何忍? 都好矛盾下!

原文章由 agneshwh 於 07-7-16 16:21 發表
2fungs,
我諗如果妳成家去旅行的話,妳會好辛苦。始終,妳二仔同細仔仲細,好似我今次去旅行咁,細女成日要抱,就算肯行都行得慢,成日跟唔上大隊,做包尾大班。加上天氣好熱,企喺度都標汗,好辛苦!! ...
‹ 上一主題|下一主題