用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園 (Part 2)
樓主: KCMAMA
go

天主教聖安德肋幼稚園 (Part 2) [複製鏈接]

hello,各位家長,想問呢間幼稚園好嗎?師資如何,是否有愛心?小朋友讀得開心?可否分享下,thanks

醒目開學勳章

KCMAMA

點筍?? 咪平 d 囉~

好似我買呢隻, 出面買$490, 我就$358, 你係出面睇到都會平 d, 大約平$100 幾十咁囉! 卓卓想買巴斯書包呀, 我見 spi 都有公仔款嘅, 好似係..狗仔呀!

我有張 catalogue, 係小學註冊日....有優惠價嘅, 我問左, 而家買都比番呢個價我喎~

醒目開學勳章

hi,

老師好有愛心架, 小朋友都讀得開心, 個個老師都識哂全部小朋友個名架, 姐姐都好好架~

我地呢個 topic 嘅小朋友, 全部都係今年畢業生, 如果你想搵k1家長傾下, 就要另一個 topic 喇~

原文章由 oldchu 於 07-8-7 17:08 發表
hello,各位家長,想問呢間幼稚園好嗎?師資如何,是否有愛心?小朋友讀得開心?可否分享下,thanks

wing530

唔該哂你 ,我諗我唔要喇,因為我細妹買書包都有平價

原文章由 wing530 於 07-8-8 03:12 發表
hi,

老師好有愛心架, 小朋友都讀得開心, 個個老師都識哂全部小朋友個名架, 姐姐都好好架~

我地呢個 topic 嘅小朋友, 全部都係今年畢業生, 如果你想搵k1家長傾下, 就要另一個 topic 喇~:wav ...

thanks

醒目開學勳章

>kcmama & hinhinmom

你地記得26/8...我地有個約會架! 唔好唔記得呀!!

到時比個 surprise 你地呀!!

醒目開學勳章

唔洗客氣~

原文章由 oldchu 於 07-8-8 12:16 發表

thanks

wing530

咁好呀.........仲有驚喜

我d 朋友講話北譚涌渡假營住一晚仲好玩,咁我米試下訂 11 月中睇下有冇位喇,點知昨日收到信話有位 我訂左一間8 人房諗住同屋企人一齊去玩下。

醒目開學勳章

KCMAMA

我嘅驚喜....希望唔係驚嚇啦~

你 book 左住一晚呀, 要幾錢呀? 係咪包食, 包入場架?

wing530

我 book 左十一月中去,八人一間內有三間房,一晚費用
$1400.00 唔包食架
3:00 入營翌日 1:00走

醒目開學勳章

KCMAMA

唔包食? 咁到時食咩呀? 入面係咪有餐廳架?

$1400晚, 比我預期估計得貴呀!

wing530

比我預期都貴左,諗住八個人都還可接受

入面有餐廳同埋可以 BBQ

醒目開學勳章

KCMAMA

咁 8 個人除番, 又可接受嘅! 加上 , 我覺得好難夾到大家時間, 難得可以一齊玩番晚呀!

係呢, 小學 d 野攪哂未呀? 原來小學係學校食 lunch, 要帶"飯墊"返去架喎, d 人唔講...我都唔知呀!

另外, 影左學生相未呀? anson仲未影, 佢剛剛又剪得好短, 我要留長小小先同佢影, 唔洗而家...咁薯呀!

all,
琴晚返阿媽度食飯, 我同hinhin都又食又拎呀~~~

你地準備晒小一o既用品未呀? 我仲有好多未準備呀! 但我影左學生相, 因為樓下$12/2打呀! 但開學時學校都會幫佢地再影~

文具... 我買左d啦~

我想問下, d書你地會拎出去比人包定自己包呀?

一諗起小學, 我就緊張...

All,

我今晚約左細妹去買書包 其他文具都有喇,都唔知點解儲左一大批,應該唔駛再買d咩,我只係上次書展時買左一打擦膠,因聽人講d小朋友會成日唔見喎:tongue:

書我會自己包,幼稚園時我都有包架,不過通常係我媽咪包囉 學生相學校安排影,所以我唔影住喇

醒目開學勳章

kcmama

我都係唔洗買文具準備小學, 因為平時係屋企都有一大堆喇, 不過, 擦膠又真係成日唔見架, anson就係一個例子喇, 真係比佢激 c 架!    

包書我就唸緊, 因為我聽阿嬸講, 小學唔洗包書喎, 因為唔環保, 同埋間接增加左書包個重量喎~

醒目開學勳章

all

記得今個星期日一齊去西貢北潭涌玩喎! 9:00am係鑽石山等呀, 你地不如pm個fax no.比我, 我fax資料比你地睇睇啦, 洗唔洗呀? 由9:00am~4:00pm玩足一日呀~

不過, 果日我好大可能要早少少走, 暫時估計2:00~3:00走啦, 睇情形啦, 因為今晚anson打完跆拳道返黎, 阿sir話今個星期日, 5:00pm要考....藍紅帶升級試呀~

希望果日anson唔會玩到手軟腳軟, 考唔到啦~

wing530

你咁早走呀 ,要考帶冇法喇,仲有你唔好遲到呀
fax no. pm 左你喇....

包書會重左,我冇諗過 tim 但唔包佢地好易整到糷哂

醒目開學勳章

kcmama

我大約2點半走, 唔算早走啦, 大會都係玩到4點咋~   

我要早小小比anson休息下, 返屋企沖個涼, 舒服下先麻!

已收到你pm, 我聽日叫老公 fax 比你啦~

聽阿嬸講, 佢又話d 書唔易爛喎, 佢2個仔都用得ok喎, 不過, 我都係收到書先再決定包唔包書喇~

wing530

唔該哂呀

聖安德肋小學 30號就要返學,實習下先喎,31號又唔駛返,跟住 1 號星期六又返一日 你呢 ??? 幾時開學
‹ 上一主題|下一主題