用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學(小學部) 大坑道真光幼稚園家長請進 (part 2)
go

大坑道真光幼稚園家長請進 (part 2) [複製鏈接]

Support!

Kate got lots of stuff from school yesterday, including a magnetic game board, worksheets, monthly report, chocolate cake...  Kate also got a certificate for awarding her progress.  And the best was the photo card of Kate and Ms. Chik.

原文章由 lawandrew 於 07-7-4 13:59 發表
Hi all:

你地知唔知真光的校服係唔係換了新的款式?

????:idea: :idea: :idea:

要買過校服咪好麻煩...

原文章由 lawandrew 於 07-7-4 13:56 發表

Hi rebecca & Kent:

首先, 預祝 Kate 4歲生日快樂! (好似Kate 在7月尾生日, 唔知係唔係?)

magnetic board? 係唔係面譜形? 霖霖昨天也帶了很多東西回來. 包括她以前d "傑作". 她也很喜歡與戚老 ...

Thank you for your birthday blessing.  Kate 係7月中生日.  佢可能係學校開左生日會, 就話自己已經生左日...

Magnetic board 係面譜個款, 我諗早生日就會早d有...

下個禮拜開始放兩星期假陪小主...  會再去長隆, 翔天廊...星期三會去下 museums...

原文章由 kent哥 於 07-7-5 16:31 發表

係呀, katie都有講7月3日開左生日會, kate有份lor禮物添bor.

你會否同kate開生日會呀 ?

預祝kate生日快樂 !

Kate 就係因為係學校開左生日會, 所以話自己生左日, 我同佢講 佢19號先生日, 佢都唔相信.

Kate 會係 15號開"家人生日會", 29號開集體生日會.

原文章由 kent哥 於 07-7-5 16:33 發表

andrew & rebecca
我之前聽講過件校樓可能會轉為夾棉jacket, 會保暖d, 不過唔知幾時落實bor.

你又從何得知呀 ?  會改邊幾樣 ?

之但係我已特登買左深藍色羽絨樓播!

啱啱同Kate以一身古銅色係長隆返黎!  好好玩呀!

原文章由 kent哥 於 07-7-10 15:50 發表

rebecca
你同kate都咁白, 長隆一定好熱啦.  

好心急呀, 幾時有相望下呀 ?

我的長隆之旅:

Day 1
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!fjL.iZqZEQMYf2RWbN.fYQ--/article?mid=634&prev=635&next=627

Day 2
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!fjL.iZqZEQMYf2RWbN.fYQ--/article?mid=635&prev=644&next=634

Day 3
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!fjL.iZqZEQMYf2RWbN.fYQ--/article?mid=644&prev=-1&next=635

原文章由 beautyyk 於 07-7-12 15:19 發表
請問真光幼稚園家長,你們的小朋友是否會選擇讀真光小學,另外幼稚園的教學模式是傳統定是活動教學?

Q1 未 Confirm...

Q2 活動教學

大家有冇收到關於港島西雨水排放隧道工程既 email?  似乎幾影響學校交通同環境...

原文章由 lawandrew 於 07-7-13 08:37 發表
Hi rebecca:

見到 kate 好張相都係頭濕濕同紅卜卜. kate 有冇話好辛苦??? 不過見到佢d笑容就知你地好happy!!!

題外話: 如果想玩水, 水槍, 滑水梯和泡泡, ocean park 好似都有得玩, 上2個星期我和霖霖都有 ...

Kate 由細到大都係成日頭濕濕同紅卜卜.

Ocean Park個個應該仲有得玩, 我姨甥女今日去左玩啦!

其實我仲放緊假, 23號先返工!  下星期會(自己)去書展.

今日我地去左翔天廊玩

原文章由 lawandrew 於 07-7-16 18:02 發表

Hi kent & rebecca:

其實今年學校對面的地盤也很嘈! 不過還可以接受. 可能爆石時間會在放學後才開始. 不過不用太擔心, 霖霖每星期返教會都會同我講"不要為明天憂慮" 交比神和學校處理啦!

霖霖好有信心, 相信佢一生都能夠凡事交託給神!

原文章由 lawandrew 於 07-7-17 18:42 發表

Hi rebecca:

Where is 翔天廊??? 有什麼東玩? 我下星期開始放假了! 我都想去玩吓!!!

翔天廊係機場 Terminal 2.  Details 可看
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!fjL.iZqZEQMYf2RWbN.fYQ--/article?mid=680&prev=-1&next=665

我(又)出碟啦!?

Click:
http://www.153studio.com/explore 第6隻歌係我同一個9歲小女孩唱家...

希望大家喜歡.

原文章由 kent哥 於 07-7-23 11:09 發表

rebecca
"香港星光大道" 好好聽呀 !!  簡直聽出耳油..........

Thank you thank you!!!

原文章由 lawandrew 於 07-7-23 17:45 發表

Hi rebecca:

Thanks for your information & had been there last Sunday.

Had you watched the "scary" 4D movie?

原文章由 lawandrew 於 07-7-23 22:59 發表
Hi rebecca

妳今日有沒有去書展? 有沒有戰利品?

I went there on last Wed.

I have spent $1xxx, mainly on T-shirt, arts and craft...

原文章由 kent哥 於 07-7-25 11:50 發表

andrew & rebecca
我地一家四口上星期去左書展, 只係行左hall 5 jar, 我買左十幾本練習比佢地, 另外買左兩套漫畫, 20本一套(snoopy & 加菲貓)比我地大人睇, 最終因為太重所以無可以再行落去, 於是打道回家.

You can't buy much if you go with the kids...

原文章由 lawandrew 於 07-8-16 13:41 發表
Hi rebecca & kent:

你地知到d千金明年讀邊班未? 霖霖讀"光"班呀!!!

瞳瞳讀真班!

BTW, 你同亞Kent係咩野同行呀?

個日霖霖真係玩得好放呀!
‹ 上一主題|下一主題