用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 分享蒙特梳利教學法part 2
樓主: Happy小米
go

分享蒙特梳利教學法part 2 [複製鏈接]

Please pm me the info.  I have interest.

原文章由 nokmom 於 07-8-27 11:45 硐表
My son's piano teacher is Orff-trained.  She used Orff method to conduct the music enlightenment course in APA which my son attended.

She also runs Orff courses for young children.  I can send you so ...

知唔知幾時再有得辦, 我都好有興趣
同埋你屋企個琴鍵係自己整定買架.

原文章由 kp061078 於 07-8-28 12:15 硐表
我上o個個係台灣美育搞的,基本上for幼稚園老師,佢地暑假特別係台灣派老師過黎教香港的幼稚園老師,好似APA都有Orff 的class.

你自己教琴, 第時會唔會自己教番你個仔.
仲有咩教小朋友既音樂course值得上.

原文章由 kp061078 於 07-9-3 00:07 硐表
littlepigmom,
我都唔知呀,好似每年暑假都會搞,今次係 Daisy叫我去上傢..仲要係今日話你知,聽日就要連續上三日..好彩係暑假我就到o的教琴炸.如果唔係都無緣上到.
哈哈!! 你又知我屋企有個琴鍵??你上左我個website睇 ...

係唔係一定要返足三日.

原文章由 kp061078 於 07-9-5 21:56 硐表
之前參觀過恩苗的媽媽,
佢地N班未批,但十月開始以playgroup 形式,返二,三,四 下午1:30-3:00.
你地有無人會讀?
我會幫仔仔報讀.

咁得意, 因為我個小B 可能Dec/Jan出世, 而家未必同佢去上到.
你上完報下料, 佢幾錢一個月.

原文章由 kp061078 於 07-9-6 12:13 硐表
10-12月 係三日個半鐘,明年1月開始返五日兩個半鐘, 雖然話以playgroup形式,但你當返N班咁睇會似o的.

唔該晒.  亞仔剛剛19個月大.
好抵喎.

原文章由 kp061078 於 07-9-6 13:12 硐表
佢地收19個月以上喎.
三日$1000. 遲o的五日$1500

小米,

Music Room都係用off Music果套, 我係果度上過, ok ga.

http://www.musicroom.hk/

等我生完再上導師進修班.

原文章由 Happy小米 於 07-11-30 12:44 發表
nokmom,

i am interested, pls give me the inf.
thanks!

zitaeric,

可唔可以pm你之前個老師比我.

原文章由 zitaeric 於 07-12-24 18:51 發表
evan,

我之前有聘請過一位上門的英語老師俾阿囡,上了大約個幾月就停了,因為佢每次都話有"小小驚",人夾人緣,可能佢有些驚個老師,需然這樣,但也學到一些英文對話,係西人口音嗰隻,我想等他大多小小再揾另外一個試試,不 ...
‹ 上一主題|下一主題