用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基教~大坑東幼兒學校
樓主: FlorenceChan
go

基教~大坑東幼兒學校 [複製鏈接]

"個家長走咗就喊到好悽涼無人理"... 係邊個呢? 真係好慘呀...
我都會堅恃... 聽我工人講, 晴朗bee bee 已經無尋日o甘豬頭 la. 晏D, 要call 下老師睇下佢點!

唔係你地個B, 邊個就唔講囉, 我只係見到一殺的情憬唔代表D嘜.
只覺得如比情況都會發生在一仔身上時, 好心痛, 一仔近來更黐我, 情緒好唔隱定, 其實囝囝適應得頗吃力, 要一個兩歲B返全日可能殘忍咗,不過冇辦法.

tutik,bee918,
朗朗呢幾日返學都冇喊喇,今日仲同我bye bye+飛吻添呀,好開心,我覺得d老師真係好勁,咁多個細路都搞得掂,以前我會覺得幼稚園老師係荀工,會冇乜野做,但而家我真係改觀晒,d bb發起脾氣喊起黎真係唔係易搞。
10月2號佢地會慶中秋,一仔同晴朗會帶咩食物返去呀?話時話,我地班都幾多個朗喎,數埋都4、5個。

原帖由 tutik 於 09-9-25 23:18 發表
唔係你地個B, 邊個就唔講囉, 我只係見到一殺的情憬唔代表D嘜.
只覺得如比情況都會發生在一仔身上時, 好心痛, 一仔近來更黐我, 情緒好唔隱定, 其實囝囝適應得頗吃力, 要一個兩歲B返全日可能殘忍咗,不過冇辦法. ...

我會帶芋頭, 因為我自己都想食,且一仔都未食過, 星期五早D起身烚.
一仔返學仲係喊住比老師打橫抯入去, 食飯、訓覺、尿尿都未得, 而家訓醒仲認住要寧寧老師抱, 老師話覺得自己做咗一仔第二個阿媽, 死未!
好驚老師攪佢唔惦比返個仔我

haha. 晴朗bee 會帶水晶梨, 方便ma
尋日放學 bee bee 好似好肚餓, 返黎飲左一大杯水, 食晒成條蕉, 晚飯都清晒. 傻bee 係學校緊係無食tea
我估佢返成日學真係幾辛苦, 夜晚訓覺果陣仲好惡tim!

回覆 1# bee918 的文章

係呀, 辛苦架 , 一仔返來唔停咁要食SNACK, 我唔啋佢厨飯比佢食, 又係扭計無心機食, 我仲罵佢, 點知一抱上手已失去知覺, 由尋晚7點訓到今朝7點. 都冇機會望真佢.

tutik, bee918,

我朗朗返屋企又好正常喎,同平時一樣夜晚9點幾瞓,朝早7點幾8點起身,不過係學校就一定係食唔飽,返屋企食好多野,佢之前都食大人份量,而家返左學得小小野食又冇人餵,應該食少左好多,一返屋企就要飲1支8安奶,跟住食1個大人碗既飯,到我地返屋企7、8點食晚飯時佢又要黎癡d野食,佢一日既食量仲大過我,之後9點幾瞓,我諗佢都慣左學校既生活,希望唔會差返啦。

tutik, karena

上星期五晴朗bee 放學好開心, 今日又吾想返學啦. 工人姐姐話見到有D BB 喊, 全部都係男仔呵

hi, 我個仔下星期去interview n1班呀, 請問會點樣in架? 有乜要留意呀? thanks

回覆 2# bee918 的文章

係呀, 噖日好多都喊,男仔女仔都有,情况惡劣,老師辛苦囉!
一仔成日同我講唔返學, 入門口就喊已經係必然, 但我覺得個仔返學係開心嘅,放學原途都唱歌, 講嘢多咗,唔知點解硬係喊得咁淒涼.
Roots - 原來仲收生架, 記得呀仔interview係玩形狀、顏色拼圖,上摟梯咁.

嗚, 頭先老師打電話黎, 話阿仔o係學校吾肯食野, 下午訓醒覺都好似吾夠訓o甘. 好可憐呀, 吾通full day對佢真係太長?

回覆 1# bee918 的文章

點呀? 晴朗食飯、訓覺 兩日好冇d呀? 其實我有時接仔都見到姐姐拖住晴朗放學, 佢都幾精靈開心架,
好明白妳既擔心, 因為一仔都唔好得幾多, 不過我相信佢地遲早都會適應, 只是時間問題.

行樓梯? 阿b係細仔未夠2歲, 都幾辛苦架喎! 希望佢in果時表現好d啦

原帖由 tutik 於 09-10-6 14:45 發表
係呀, 噖日好多都喊,男仔女仔都有,情况惡劣,老師辛苦囉!
一仔成日同我講唔返學, 入門口就喊已經係必然, 但我覺得個仔返學係開心嘅,放學原途都唱歌, 講嘢多咗,唔知點解硬係喊得咁淒涼.
Roots - 原來仲收生架, 記得呀 ...

原帖由 roots 於 09-10-6 12:18 發表
hi, 我個仔下星期去interview n1班呀, 請問會點樣in架? 有乜要留意呀? thanks

我都想知?

回覆 972# tutik 的文章

tutik,
食飯好左D啦. 星期五老師仲話晴朗 bee 識自己'畢' 黎食 (我諗幾啖飯掛).
我發覺每個星期一都係一個 cycle. 今日又喊o甘口返學!
放學就最開心!

回覆 974# MAMAMEEE 的文章

我 bee bee in 得幾 'causal' 下. 砌下形狀拼圖 (三角, 四方..), 睇下 bb D 返應

in 完如果ok, 收做插班就好啦!

原帖由 bee918 於 09-10-12 10:17 發表
我 bee bee in 得幾 'causal' 下. 砌下形狀拼圖 (三角, 四方..), 睇下 bb D 返應

唉~今日老師打黎話朗朗咬人,唔知佢咬到邊個小朋友呢?真係太唔好意思喇!不過其實佢平時唔會咬人,最多推下、打下,而家仲咬人,唉~返去都係要罰下佢先得喇

簽名被屏蔽

Karena1015,
始終佢地都係細, 遲D講說話叻D, 就吾會再咬人嫁啦. 我隻bee都比同學仔咬過. 佢吾咬人, 但係就鍾意用頭去'撼'人!

品言媽咪,
聽老師講品言鍾意攬住晴朗bee. 晴朗病左無返幾日學啦, 品言仲記吾記得佢呢?
‹ 上一主題|下一主題