用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青衣主恩小學 聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2
樓主: 法子
go

聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2 [複製鏈接]

哎喲!!!!我近來太busy...忘記左 ....
等我call call 佢先...........

原文章由 Eva** 於 07-7-25 13:07 發表
法子,
miss係咪唔ok,

原文章由 tkkmama 於 07-7-25 12:14 發表

嘩...你好捱得喎... 彥彥去邊庶玩呀???

媽媽請假幫我takecare彥彥~~所以冇邊度去呀~~~
我E+仲好累....訓極都唔夠咁

[ 本文章最後由 法子 於 07-7-25 17:04 編輯 ]

原文章由 Eva** 於 07-7-26 18:17 發表
法子,
如果ok就打電話比我啦~

我找過1次,但未搵到佢...ops:" />ops:" /> ops:" />ops:" />

[ 本文章最後由 法子 於 07-8-2 14:46 編輯 ]

原文章由 tkkmama 於 07-8-2 13:45 發表
嘩....差d搵唔番個topic忝...:loveliness: :loveliness: 你地去哂邊樹呀???

係度~~~
暑假係我最busy的日子....

原文章由 tkkmama 於 07-8-3 17:28 發表

大家咁話啦, 只不過, 我實在忙過d乜都唔知道, 只係一日跟出跟入乍, 總之暑假係好難捱啦....屋企又嘈.... 又悶.....

我亞三游泳班終於升到級啦, 下星期學高二啦.... 喜極而泣....

亞三係邊學swim?跟school個泳會?
由暑假開始到依家日日跟出跟入,都未停過,試過有一,二日空檔,彥彥就成日嘈嘈閉話悶

歡迎參觀我個blog~~ 多d留言la~~~

同場加映...話我"抹黑SA"個位媽媽,都竟然上黎我個blog參觀喎 原來我個blog咁受歡迎

原文章由 tkkmama 於 07-8-5 08:57 發表

岩岩岩~~我尼輪都睇d有關道理既書, 人生真係一個個循環來架.

你係米青衣主恩家長呀?? 我地有緣就認識到你啦...

仲有一句老話叫: 話到咀邊留三分, 我估大家都係咁諗者.唔好誤會啦.

哈哈~都係你明白我~"我尼輪都睇d有關道理既書"...咁就0岩la!!我copy本聖經過你慢慢睇呀下 ~當中真係有好多真理架!!!
frog 係SA家長黎架~

[ 本文章最後由 法子 於 07-8-5 21:45 編輯 ]

原文章由 fong2005 於 07-8-5 08:41 發表

法子,

這位一場相識嘅人有名架, 佢唔係叫話我"抹黑SA"個位媽媽....
或許你不相信, 但我好信緣.....
你我相識即有緣
面帶笑容結人緣
佈施歡喜種善緣
你對我錯相惜緣
損我逆我消孽緣
生老病死了塵緣
果報好壞皆因緣
慈悲喜捨修佛緣
如果我以前攞個真心同你做朋友, 但只不過是幾個月, 真心朋友也變到連名都冇的人, 我會好傷心.....

以前攞個"真心"去同個位"真心朋友"做朋友,但之後個位"真心朋友"大大聲係度唱你:"抹黑"...............
"真心友"係咁架??!! 如果係咁..我都會好傷心.....

有時看東西都要看全面D....耳濡目染0既野未必係事實0既全部,旁觀者亦未必會知道過中細節.
事情過左再講都無謂,正所謂河水不犯井水.

我只係出於好奇.....當日"人家"話我"抹黑",但原來又入我個blog睇喎!~ 咁真係wellcome~~~~~

我知人人都有"姓名",不過我唔想講~~正所謂: 話到咀邊留三分~

原文章由 tkkmama 於 07-8-5 08:54 發表

我唔係跟學校果間, 尼~~果間有自己室內池果間呀~~~分級又十幾級果間呢~~~知道嗎???

彥彥想去街街乍???

彥彥身痕就真
"尼~~果間有自己室內池果間呀"~~大泳會喎 貴唔貴呀~?

tkkmama,

我唔係青衣主恩家長, 我係新插班sa嘅家長, 你唔會介意我不是主恩家長嗎?
你好, 你叫我mandy得啦, 唔好以為是個誤會, 我已話在咀邊在心中也留多過三分.

法子,

我相信有緣才可做朋友, 如果不當她是朋友, 為何還記得她呢? 為何還放不下心中之氣? 放下該放下的, 做個快樂的人, 好嗎?
<莫生氣>
人生就像一場戲  因為有緣才相聚
相扶到老不容易  是否更該去珍惜
為了小事發脾氣  回頭想想又何必
別人生氣我不氣  氣出病來無人替
我若氣死誰如意  况且傷神又賣力
鄰居親朋不要比  兒孫瑣事由他去
吃苦享樂在一起  神仙羨慕好伴侶

言重了~完全不值用"記掛"一字吧~
我只知人對我好;我對人好~

原文章由 easonkinki 於 07-8-16 19:59 發表
幾位媽媽你地好!
我一口氣又你地第1個topic開始睇,
我仔仔而家讀緊卓思,我見佢第一自願派主恩or青衣村何澤芸,
我幾鐘意主恩,不過睇完你地topic又怕小朋友會讀得辛苦,其實我想知P1學生上下學期學咩架 ...

我女女幼稚園都係讀傳統教學的迦南,因為K3己經教完P1的東西,所以升小後都ok.我又唔覺得功課好多,1 hour 內已完成了.P1內容不算很深,中上程度,如果你行行書局就略知一二

tkk,
你知唔知由學校去蕭明,要 點去架?好似好隔涉咁0既...??

原文章由 tkkmama 於 07-8-23 08:08 發表

青衣主恩去蕭明真係幾格涉架, 一係轉車,一係要行一大段路, 你要過去咩???

係呀~由青衣主恩去蕭明個邊呀,最近係咪係葵盛mtr下車?
要行一大段路...你知唔知如果行上去..點樣行最快呀?有冇d小徑可以快d上到去架?

原文章由 tkkmama 於 07-8-23 13:59 發表

法子:

搭407小巴, 在盛樂樓(棉枋對面)落車, 行入盛富樓旁搭大lift, 上巴士站, 再入葵盛東商場, 在商場另一邊既透明lift, 落L3樓公眾停車場入口(小斜路)出, 過斑馬線, 就到李X利啦.

尼條路最快, 又唔怕 ...

李X利隔離就係蕭明,right?我見盛喜樓都有個407站,邊個站落車快d 到呢?
如果由蕭明去番青衣主恩,就係棉枋會搭番407?主恩好似有架43A巴士,到唔到到蕭明架?

[ 本文章最後由 法子 於 07-8-23 16:36 編輯 ]

原文章由 tkkmama 於 07-8-23 18:18 發表
李X利隔離就係蕭明,right?岩呀~~
我見盛喜樓都有個407站,邊個站落車快d 到呢?都係盛樂樓搭大lift就腳, 再下站就係林護,就要兜大圈上山啦.
如果由蕭明去番青衣主恩,就係棉枋會搭番407?都岩呀~~
主恩好似有架4 ...

407青衣主恩去盛樂樓幾$$呀?係味有分段收費?

原文章由 tkkmama 於 07-8-24 17:32 硐表

總站去葵盛 4.80, 你要叫個司機set好先用八達通.

thx~明燈

原文章由 Eva** 於 07-8-28 21:46 硐表
好耐無入嚟啦~各位好嗎?

so far so good la~~
就開學la~
31號你番唔番學校呀?

原文章由 tkkmama 於 07-9-2 13:21 硐表
各位:明天開學啦....:loveliness: :loveliness: 有乜野要今日衝刺呀???快快諗下先....   

hehe~~彥彥好開心呀!因為明天就升班,見番d同學仔 今晚佢開心到訓唔著..攪到好夜至訓呀

Yeah~~開學lu~~~~~

聖公會青衣主恩小學
2006/2007年度升中派位成績
(最新消息)

獲派英文中學

人數

天主教母佑會蕭明中學

順德聯誼總會李兆基中學

佛教善德英文中學

聖公會林護紀念中學

保祿六世書院

嘉諾撒書院