用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友(PART II) ...
樓主: cathygarfield
go

有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友(PART II) [複製鏈接]

嘩! 仲要拖埋柏樞爸呀 , 唔怪得妳隻手...

原帖由 Mei 於 09-5-4 13:49 發表

無呀, 尋日亞女係mega box 有個表演(仲有Rachel同柏樞), 完左見老遠黎到, 柏樞同曦曦都未試過溜冰就同佢地玩左一個鐘啦.  Rachel係識溜的, 但我一個就要照顧兩個細同柏樞爸, 因為佢地3個都未溜過, 今早起身隻手簡直 ...

做咩依排成日買衫呀.......高層  
妳報一報料, c6去uniquo買咗6件比自己 , 2件比仔 , 0件比我

原帖由 cathygarfield 於 09-5-4 13:35 發表
mei,
有無去吉之島呀, 小童衫平喎, 男/女仔t-shirt $50/2件, 質地幾好, 又多款.裙, 褲仔都好似$49.9/件. 我買左2件T比女, 一件巴西波衫($59.9/件)比呀仔. 你得閒~~~~~~~~~去睇下喇. ...

柏樞家話妳知呢
冇計啦! 我都希望大家冇事, 平平安安, 生活愉快

原帖由 Mei 於 09-5-3 22:18 發表
大隻仔~
我已經聽聞你去CAMP又要出CAMP的情況啦, 真掃興呀!
不過係呢D時候, 都係安全D好, 希望大家都健健康康啦!!!

原帖由 大隻仔 於 09-5-4 21:47 發表
妳報一報料, c6去uniquo買咗6件比自己 , 2件比仔 , 0件比我

佢而家係高層麻, 一定要換下形象啦!!!
嘜uniquo有平野咩?又通報下!!!

我尋日發現曦曦的數學功課內有一條咁既題目, 你地認為係唔係出錯左呢?定係真係小一的數學要識呢?你地d學校有無教到呀?

33-35+16

我唔覺得佢要學"負數"囉???

原帖由 Mei 於 09-5-5 09:17 發表
我尋日發現曦曦的數學功課內有一條咁既題目, 你地認為係唔係出錯左呢?定係真係小一的數學要識呢?你地d學校有無教到呀?

33-35+16

我唔覺得佢要學"負數"囉??? ...

mei, 條數又真係幾......搞野播 , 係咪+ - 符號調轉左呀 -> 33+35-16, 呢個好似通啲

直頭錯喇以小一來講, 都未學負數..,不過, 曦曦果間會吾會教左喇  

原帖由 Mei 於 09-5-5 09:17 發表

33-35+16

我唔覺得佢要學"負數"囉??? ...

uniquo你吾0岩架, 係t-shirt 好似係$180/3件, 大人細路一樣, 多過3件以每件$60計.. . 好似做完優惠羅喎

原帖由 Mei 於 09-5-5 09:15 發表

佢而家係高層麻, 一定要換下形象啦!!!
嘜uniquo有平野咩?又通報下!!!

嘩你c6都好快手喎, 我都無去到呀, 完全吾記得左要去入貨比honry添

原帖由 大隻仔 於 09-5-4 21:47 發表

原帖由 cathygarfield 於 09-5-5 11:02 發表
直頭錯喇以小一來講, 都未學負數..,不過, 曦曦果間會吾會教左喇mouth:" />  

總之玩死父母

最近呢度咁靜既?你地去晒邊呀

CATHY~
三寶測完驗未呀?OK麻?
你又話約我老公既?唔洗咁內歛喎

咪係到囉. 忙丫嗎, 個高層走左之後, 吾知點解咁好生意 ..
仲有呀, 果日搬公司, 拆高層張枱果陣, 係佢張枱底隱蔽處發現個利是封, 裡面有1個5蚊, 1個2蚊, 1個1蚊, (因佢好信風水架.) 都吾知係咪有關呢?  之前果次搬仲攪笑呀,原本個風水佬叫佢老公坐我個位, 一定發, 但佢老公吾肯, 因為係對住老細坐. 係都要坐窗口個無敵海景.終於被老闆丁左囉. 而果個佢吾坐就被左我坐, 之後我咪就緊係咩喇    ..害人終害己.

原帖由 Mei 於 09-5-9 08:32 發表
最近呢度咁靜既?你地去晒邊呀

CATHY~
三寶測完驗未呀?OK麻?
你又話約我老公既?唔洗咁內歛喎

都唔知點解最近大家都咁忙, 包括我!但係好掛住大家呀!!!

原帖由 Mei 於 09-5-12 09:14 發表
都唔知點解最近大家都咁忙, 包括我!但係好掛住大家呀!!!

hello mei, 我係度架, 不過成日游左去小學/自由講場個邊睇topic咋, 好快好快仲有兩個月就完成1年級課程, 同埋放佢地第1個長假期

呀, 係呀!
上次條數派左返黎啦, 老師無話出錯題, 仲照改.  我又無理由打電話去問老師架.  於是問左一個係小學教數的朋友, 佢話有都唔奇架, 因為佢要知道/識得可以加左先減, 不過小一就通常只有一位數law.  例如: 3-5+4.
所以大家都要留意呀!!!

哦, 明白晒. 馬騮好似無呢d數出現..
點呀, 你應該好得閒喎, 仲使吾使開會?
近排有咩節目呀..  

原帖由 Mei 於 09-5-12 10:51 發表
呀, 係呀!
上次條數派左返黎啦, 老師無話出錯題, 仲照改.  我又無理由打電話去問老師架.  於是問左一個係小學教數的朋友, 佢話有都唔奇架, 因為佢要知道/識得可以加左先減, 不過小一就通常只有一位數law.  例如: 3-5 ...

原帖由 cathygarfield 於 09-5-12 12:02 發表
哦, 明白晒. 馬騮好似無呢d數出現..
點呀, 你應該好得閒喎, 仲使吾使開會?
近排有咩節目呀..  

開會, 你講邊種先?
無咩節目呀, 曦曦都就黎測驗同考試, 都要收拾心情啦!
你幾時得閒call我(老公)姐???

你鐘意果種囉
我得閒就會搵你老公架喇. 你吾好咁心急喇.
星期六(16/5)夜晚有咩地方去呀..

原帖由 Mei 於 09-5-12 14:20 發表
開會, 你講邊種先?
無咩節目呀, 曦曦都就黎測驗同考試, 都要收拾心情啦!
你幾時得閒call我(老公)姐???

原帖由 cathygarfield 於 09-5-12 14:34 發表
你鐘意果種囉
我得閒就會搵你老公架喇. 你吾好咁心急喇.
星期六(16/5)夜晚有咩地方去呀..

你想約我去邊姐???

都係無野喇..

原帖由 Mei 於 09-5-12 15:15 發表
你想約我去邊姐???
‹ 上一主題|下一主題