用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】 07年9月入讀小一ge家長入黎傾
樓主: Ben2003
go

【KTS】 07年9月入讀小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

有時,你可以係lunch 前,拎妳的愛心便當,係大門口同姐姐講聲搵邊班邊個.....咁姐姐會幫你係lunch打鐘後去班房叫佢出離.你同佢交換飯盒囉....or ,你亦可以叫定小朋友,lunch係大門口等,咁咪唔洗嘛煩姐姐囉.......通常我仔病我會咁做.....當驚喜囉
原文章由 bebe1217 於 07-9-11 09:53 硐表
吾係ar...因為老公有時返黎食lunch 咪煮下啦, 有時食得街d 野多,
好悶 其實我都好想去送飯, 不過又要1個月前決定

哇.......點解你哋開學都靜成咁...........

如果我無記錯
應該係講

父母親姓名
職業
住邊....咁上下
上堂用對話(唔太記得)
原文章由 ivyko 於 07-9-11 21:18 硐表

有無人知係咩

初初開學....好多小朋友都會係咁
1)pls mark the name or make some marking on all the stationary.
2) 係老師位附近,有個"兜兜"嘅物體, 係專放課室文具失物
真係包羅萬有.....你應該係嗰道執得番~
原文章由 Sandra_100 於 07-9-12 11:59 硐表
昨晚發現囝囝本中文書同rubber吾見咗, 問佢又吾知, 佢又話好似係"櫃通", 希望揾得返 la

bebe1217,
如果你從來都無, 咁你要買㗎
你可以上課前同佢去校無處買
or, 你開票,叫小朋友自己去買都得.
入到校務處,姐姐會招乎佢 㗎喇....
亦可看看他膽糧~
原文章由 bebe1217 於 07-9-12 16:36 硐表
各位家長,

你地男仔既小朋友有無比風紀叫佢地買皮帶ar???
因為我仔已經講左好幾次叫我比 $返去學校買, 但我又吾知遲d 應該係有通告叫我地買, 定係自己比 $ or 寫cheque叫小朋友帶番去買架???你地買左未ar?? ...

any 1 C can help ?

from annie163

視藝功課

各位1c班家長:
請幫忙,由於星期一囝囝請了病假,可否告之下一
堂要不要交圖畫,或者要做什麼資料搜集,

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... 7403&extra=page%3D1

[ 本文章最後由 heiheikeikei 於 07-12-7 15:04 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題