用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 仁濟醫院羅陳楚思小學 "羅陳"大家入黎交流下啦...
樓主: nono913
go

"羅陳"大家入黎交流下啦... [複製鏈接]

你囡囡是今年小一新生仔, 適應小一生活未呀 ? 這間學校好大, 好多學生, 老師可唔可以照顧到呀 ? 午飯可以嗎 ? 聽說這間學校功課都唔算多, 可以在導修課時, 由班主任教導完成...可唔可以提供多些資料呀 ? 謝謝 !!

原文章由 nono913 於 08-1-25 19:52 發表
係呀,午餐時抽獎,成日都聽到話:又係A車架...
好耐無talk 啦, 最近羅陳有咩有趣事呀 ? 交流下啦...
但我想問下午堂有無教做功課架 ? 默書多唔多呀 ? 因我要返工, 屋企無人教做功課, 得印印姐姐, 所以都好頭痛.....

係呀, 我個小朋友9月便一年級, 所以好緊張, 因我都要返工, 怕搵唔到人教佢功課和默書.

原文章由 nono913 於 08-4-17 23:25 發表
我都好耐冇黎呢邊talk啦,因為呢到好靜呀,
剛巧路過見到你...
你的小朋友係咪入左呢間學校呀,趣事就唔覺有,
因為我都要返工唔知得都唔多囉,以我所知佢地會
有部份功課會老師教做,功課量唔算多(小一),
默書範 ...

係咩, 真巧合, 我住富健, 我小朋友是仔仔 ! 第一輪已經入左, 真好
幸運, 唔駛煩 ! 如果功課量唔多, 小朋友可以自己做嗎 ? 定都要家長解題目 ? 默書範圍, 係唔係一星期前比定架 ?

原文章由 nono913 於 08-4-18 21:27 發表
第一輪已經入左啦,真好

唔駛緊張喎,佢地既功課量真係唔多,默書範圍都可以接受,
但係再高d級就唔知啦...
我住新屯中的,你住近邊到呀,我個係囡囡黎,你呢

...

多謝你呀, 總算令我放心 !!

原文章由 nono913 於 08-4-22 19:30 發表
你住富健架,我囡囡幼稚園讀咖琳架,我都識好多媽咪住
富健和龍門居,我成日都去另一個topic到,和d小一既媽
咪傾談架,你有興趣都可以過黎talk下喎...topic
係"01年蛇仔蛇女媽咪入來傾"呀
http://forum.baby-k ...
‹ 上一主題|下一主題