用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 48網德田兆強, 派唔到gei入黎, 亙相安慰下 ...
go

48網德田兆強, 派唔到gei入黎, 亙相安慰下 [複製鏈接]

48網德田兆強, 派唔到gei入黎, 亙相安慰下

Re: 48網德田兆強, 派唔到gei入黎, 亙相安慰下

我都唔得 好想喊  :cry:  :cry:  :cry:
希望叩門成功啦
[img align=left]http://i26.photobucket.com/albums/c109/greenfkf/05.gif[/img]

mud得你同我咋

我識6個有5個派到德田兆強

hoganmama

hoganmama 你派左邊間呀?
我派左官小P.M
[img align=left]http://i26.photobucket.com/albums/c109/greenfkf/05.gif[/img]

牛頭角基顯ar

你覺得ok嗎? 我另有私小聖三一back up, 邊間好d? 因為聖三一 7號要交$, 成3,4千, 我仲諗梗

hoganmama

又話82%中3甲????????偏偏就中果12%............

收到張註冊證, 人都呆埋   

唯有寄望叩門啦..................

green_green

我同你一校, 阿囡又係選德田李兆強, 但又係派咗去官小下午校, 收到張紙時, 真係想喊出來, 依家等叫門, 不過, 機會都係好細

我個仔都派唔到

又唔識點叩門

有冇人可以教我點做

非常感激

clementbaby,

你可以打電話去德田李兆強, 問佢地幾時派報名表. 填左表之後再交齊佢地要求的文件, 跟住佢地會通知你幾時interview. 不過可以話比你知係有好多人去interview的. 到時好睇小朋友臨場應對的.

你哋咪唔開心啦!
我浱到平田李兆強.本來都打算叩德田而且表都攞埋.但見你地真係派得差d wor,.我唔打算同你地爭啦!德田,南循,聖愛德華今日巳派表,平田兆强要7/6才有表派,你地重有機會嘅!記得到時帶成績表,相片,出世紙,推摝信及其它証書等等.記住先打电話問有冇位才去學校.咪灰心. :  :
clementbaby 寫道:
我個仔都派唔到

又唔識點叩門

有冇人可以教我點做

非常感激
;-) :-D :-)

我好質疑究竟係咪真係 有 82% 中3 甲? 我都係12% 之一呀    我只填寫選8間,但都派到第7自願 ,   又見到很多都派到 笫10 同13 ...好慘呀!明明住係籃田就派到秀平咁遠都有嫁 !! 真係好懷疑教統局係憑咩計算方法去攪嫁.....又話只要係自行同統一時都選想入讀個間,派到的CHANGE會好大D!!因知道有D家長係自行同統一都唔同咗,但佢地点解今次都派到第一自願......  真係好唔開心呀,攪到成晚都瞓唔著 !     我想問吓各位知唔知如間幼稚園本身有附屬GROUP小學,會多數都派反入個間嫁,我眼見到的都有好幾個都派到前的第4,5自願時,都係同GROUP 的小學! 如真的話咁即係唔係話選幼稚園都要睇埋邊間幼稚園同D咩小學有關係先好讀   

vvmakyy
我拎到張紙果時, 已經喊左出來啦 :cry:
你官小係第幾志願呀?

我選是德田李,但我派到是15樂華天教,在我家對面,但我都冇晤開心,因為相信有足夠精神返學,放學返來有時間做功課,和溫書補習,我相信不一定太差,同時成績是小朋友本身成績,不是小學band幾才定派中學,就算比你讀而追不到,連中學都派不好,所以我要比一個讀開心童年,keep住好的成績,好過同人鬥到死,追唔到小朋友有壓力,我都有,

green_green

官小我係填第6, 本來諗住聖愛德華第三都會機會好大, 點知.....

vvmakyy

聖愛德華我填第二都派唔到ar

有無人知德田兆強9號interview駛唔駛考筆試??

hoganmama

hoganmama

吓, 乜聖愛德華都咁hit 架咩? 我仲以為德/平李兆強, 循道hit d, 所以估佢第三都有機會tim? 尋日同個朋友一齊去咗聖愛德華交表, 佢收咗我資料之後叫我即刻叫阿女去見主任, 咁之後我打完電話番屋企, 個女人又話主任今日唔得閒, 叫我返去等電話, 到下午, 佢又打比我朋友叫佢即刻帶個仔去面試, 我朋友又係話個仔似家學緊英文唔得閒, 咁佢就收咗線, 連約幾時再面試都冇講, 古怪

vvmakyy,

我都估唔到第二都入唔到ar

你係填第三志願gar ma, 點解有得叫你見? 我一早10點幾交左表, 佢叫我返去等電話咋, 有無搞錯

如果聖愛德華收亞仔, 就算考唔到兆強, 我都定d ma, 而家真係擔心死

hoganmama

不要氣餒,會機還是有的,你看看以下資料可否作參考?

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1000911&forum=7#16968021
hoganmama 寫道:

hoganmama
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

hoganmama,

前幾日有個家長講過, 你試下找不找到這topic,好似話德田筆試和口試都要考。但就不需要in家長, 你明天問下副校系吾系。由9時?開始考,佢話考左3個鐘好多小朋友都遲過佢見都in完,佢重以為吾見左個仔問主任,主任話in得越耐越有机, 一級一級見, 有機會的會見到校長, 再由校長選。
hoganmama 寫道:
vvmakyy

聖愛德華我填第二都派唔到ar

hoganmama

katiekma,

我有留意之前你講個個topic, 我聽日都會問副校長, 我預備左信比校長gar la, profolio再執過la, 自薦信又再draft過, 不過我打定輸數先, 費時希望越大, 失望越大

係呢, 我想問下你意見, 你覺得我派個間讀得過嗎? 我尋日同d朋友傾, 有個friend個仔就讀油塘基顯, 佢就話牛頭角基顯都唔差gar, 油塘基顯都係係個度分拆出黎, 另一個friend就細個住牛頭角, 佢又話佢細個個時都好出名gar, 但我話, "下, 你2x年前wor"

咁我又問, 咁讀聖三一定讀牛頭角基顯, 佢地話牛頭角基顯唔會差得過聖三一

聖三一7號要交$, 大約$3500, 點好?

比d advice我

hoganmama
‹ 上一主題|下一主題