用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 ...
樓主: 布甸仔媽媽
go

仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 [複製鏈接]

太后,

你話細太子要去扶桑, 咁咪帶埋兩個女去保護佢0罹....

原帖由 2bzmummy 於 10-1-25 08:47 發表

好野,46 兄返左黎

快 D 講呢幾日去左邊度 hea
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原帖由 正46 於 10-1-25 09:13 發表
太后,

你話細太子要去扶桑, 咁咪帶埋兩個女去保護佢0罹....

咪玩啦,細 B 星期日淩晨先出發,您最多咪提早幫我過去打點 .........

玩得開心嗎 ?應該 46 嫂都有去呀,同兩個女 ?

大家早晨好

呢星期公私兩忙, 所以要做blink blink 星

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-1-25 09:44 發表
大家早晨好

呢星期公私兩忙, 所以要做blink blink 星

長老

Take your time ~~

原帖由 2bzmummy 於 10-1-25 10:29 發表

長老

Take your time ~~

2b

同您無傾幾日ja bor......使唔使 ar

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-1-25 10:46 發表

2b

同您無傾幾日ja bor......使唔使 armouth:" />

長老

原來 都會俾人嫌棄既 .............

原帖由 2bzmummy 於 10-1-25 11:41 發表

長老

原來 都會俾人嫌棄既 .............

2b

唔係嫌棄您, 咪誤會啦 只不過呢個icon俾我覺得好似有點唔care的feel

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-1-25 12:11 發表

2b

唔係嫌棄您, 咪誤會啦 只不過呢個icon俾我覺得好似有點唔care的feel

長老

2B 唔係人人都肯咀架 ..............

原帖由 2bzmummy 於 10-1-25 14:02 發表

長老

2B 唔係人人都肯咀架 ..............

2b

哎呀, 呢個' '唔係咀喎, 呢個''先係

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-1-25 14:12 發表

2b

哎呀, 呢個' '唔係咀喎, 呢個''先係

長老

我覺得呢個 咀仔細細,先岩我咀

上星期六收看此節目後, 熱烈推介俾大家~~ [url=http://programme.rthk.org.hk/rthk/tv/programme.php?name=lovethyfamily&d=2010-01-23&p=4711&e=102593&m=episode]http://programme.rthk.org.hk/rthk/tv/programme.php?name=lovethyfamily&d=2010-01-23&p=4711&e=102593&m=episode - 愛回家...在家千日好!

原帖由 bettylam 於 10-1-23 10:44 發表
dear all:

有幾讚同2b語句

讀書靠自己,無得迫

話說偉哥話咀洗look呀仔成績表都知佢考成點,同佢講,你吾洗讀書都可以考成咁,如果努力加把勁,一定好好,於是佢要呀仔寫放學後溫習作息時間表,然後貼在書枱玻璃樹,以用 ...

Hi,
Good Evening !
哩幾日HB 霸住電腦幫我錄歌, 唔得閒上嚟, 返工又多嘢做唔得閒覆, 大家請諒.

Betty,

4:30-5:30 做功課
5:30-8:00 溫習 (背書5:30-6:00)
                        溫時事6:30-7:00)
                          做數7:00-8:00)
>>>>>> 你阿仔好生性編咗溫習時間, 希望佢能實行到啦, 經過今次成績滑鐵盧, 佢係咪開咗竅啦?

至於 溫時事, 點溫呀 ?

係溫報紙定溫自己學校通識科 ?

定上網摷時事呢 ? 請指教.

做數>>>>做學校數定做補習社嘅數 ?

你哩個溫習表好有用, 可以比我兩條懶虫參考 .

原帖由 2bzmummy 於 10-1-24 13:58 發表

Dear Betty

證明您少溫書,我尋晚去左送細 B 機呀,佢已經展開左佢 7 full days 東瀛之旅,下星期六我要半夜三更去接仔呀,到達時間係凌晨 1:30 a.m. ...

2b,
到達時間係凌晨 1:30 a.m.>>>>>果晚起碼3點至有得瞓囉

原帖由 2bzmummy 於 10-1-24 14:00 發表

Dear Betty

食炸兩好多油架 咁樣點緊肥呀 ? 同埋請問咩叫咖啡試卷呀 ?

2b,
我試過有一段暴肥期, 一次食兩碟炸兩呀, 死未 !

原帖由 bettylam 於 10-1-24 23:48 發表
講留我呢二日係店舖遇到的奇景~

一.)尋日係街市,見新鮮出爐蛋撻,咁我咪排住隊買啦!
忽然之間,見到一個鄉里,即國內人士,應該似黎左幾年,係我側近閃入,好心急好似好趕時間咁,講野好快同笑笑口向個賣蛋撻個呀姐講~

比 ...

Betty,
TST 海港城一帶嘅商場, 果D 自由行唔興排隊去厠所架, 要由清潔阿姐出聲, 佢地至排隊咋, D Sales 同清潔阿姐呻 敢怒不敢言.

唔好講話唔排隊去厠所, 連買嘢都唔興排隊架.

原帖由 bettylam 於 10-1-25 00:08 發表
個案二.)

今日係桌x睇緊化妝品之際,後面傳來b呢啪啦聲,原來係個女sales,的態度有少許似陂緊脾氣咁,拎住個盤係樹將一枝枝插係的格仔的吾同牌子唇彩,咋咋聲掉晒落個盤樹..

見到另一個sales問佢,你係樹做乜野,佢答,我 ...

Betty,
果女 Sales 其實係度 'dum 鐘' 就真, 鬼咁精.

原帖由 bettylam 於 10-1-25 09:01 發表
呢幾日吾見左sf,吾知係咪比我的嘻皮笑臉嚇走左

Betty,
Sat 去咗做飛酥, 晚上 HB 教訓阿女講大話.

Sun 早上一早去咗黃大仙年尾還神, 去睇樓, 跟住去Kln City Plaze 等咗一個鐘頭至有位飲茶, 跟住又要去紅磡觀音廟年尾作福還神, 黃昏去黃金買咗 "藍魔' 有得睇影片, 錄歌, 好多功能我唔曉, 總之尋日好充實啦.

尋晚錄咗成晚歌, 離開電腦電源又係無反應, 好似 charge 唔到電咁, 今晚放工拎去黃金睇吓有無得換.

HB大佬個 fd 舊年送咗部 iPod 比佢, Fri 晚至記得拎出嚟錄歌, 錄歌比我聽, 錄咗成晚, 諗住有得聽, 但離開電腦電源, 就無電開唔到嚟聽.

報告完哩幾日行蹤嘅 sf 上.

原帖由 2bzmummy 於 10-1-25 09:08 發表

Dear Betty

咁早 ?聞到 46 兄陣 chui 呀

stitchfriends 應該係難得小朋友考完試所以放假去左玩到唔得閒上黎囉 (純屬推測 ) ...

2b姐姐,
真係太了解我啦

2B,
哩個月肥到 'Kong' 起個肚, 超肉酸, 的起心肝, 成個禮拜減少食量, Sat 只吃份量少嘅 tea捱到夜晚, 成日有餓感, 餓到胃痛 tim, 今朝好開心, 個肚無咁 'kong' 啦.

上次買嘅3 條 jeans, 鬆到甩, 真後悔買大一碼.

我要忍, 忍  忍, 唔食咁多至得.

今日下午去覆診呀, 快過打針, 好似得幾分鐘講嘢, 就叫你走, 每次再講少少喎.
其他姑娘就好有禮貌.

醒目開學勳章

DEAR 2B&ALL:

原來偉哥尋日釣果條叫鱸魚,今晚用勤菜蒜包錫紙蒸,香滑又野味

sf:嚇死我呀!都吾知有幾內疚,以為玩大左,嚇走左你添

溫時事,咪睇報紙,上網睇新聞,睇電視新聞
做數,係做學校比佢果的數同補充練習,呀仔未補數呀!因為佢話補習社補緊果的,佢舊年補左...

佢只係剛岩補左係三期樓下補英文,第一次有優惠,首4堂hkd180.-跟住就3百幾元4堂

betty
‹ 上一主題|下一主題