用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05金巴倫小朋友, 入來傾下近況
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋友, 入來傾下近況 [複製鏈接]

Re: 05金巴倫小朋? 入來傾下近況

尋日Audrey似乎係學校練舞,準備聖誕Party既表演.

真係? Tim可能太曳 冇得表演都未定!   :cry:

Audreyma 寫道:
尋日Audrey似乎係學校練舞,準備聖誕Party既表演.

唔會既!

由 SandyHung 於 2005-12-01 15:45:29

真係? Tim可能太曳 冇得表演都未定!   

會架! 今年九月份 Tim參加咗琴行一個唱歌表演,点知 Tim曳曳,老師淘汰咗佢出嚟!

唔會既!

Audreyma,

你決定下星期一去香港迪士尼嗎 ? 我和 Yan & 爸爸下星期二去呀 ! Yan 好開心 !!  

CMMANDY,
呵呵!下星期去唔成呀!昨晚已將幾票改為1月中,真係一波三折,希望到時去到成喇!因為我老公隨時要出差,依家話下星期要出差,到時唔駛去又未定。所以我老公話下星期一去香港迪士尼補番數,依家我地考慮緊。

我諗個個都有份表演,而且老師會有辦法令佢地乖乖。

由 SandyHung 於 2005-12-01 15:52:29

會架! 今年九月份 Tim參加咗琴行一個唱歌表演,点知 Tim曳曳,老師淘汰咗佢出嚟!  

仲未決定,聽日話你知.咁你地玩得開心D喇!

由 MMWong 於 2005-12-01 15:57:19

Audreyma,

你決定下星期一去香港迪士尼嗎 ? 我和 Yan & 爸爸下星期二去呀 ! Yan 好開心 !!

但願如此! :

我諗個個都有份表演,而且老師會有辦法令佢地乖乖。

audreyma

audrey 係咪放學後再返去練舞ga, 如果係, 咁就恭喜 audrey 呀, 果個係普通話表演, 係各班同學上台表演完後, 另一個普通話形式的話劇, 我恨都恨唔到呀

(娃娃),

唔係呀! Audrey只不過話比我聽佢尋日跳舞,佢跳下舞轉下圈咋。咁係咪即係個個小朋友都有份表演呀?

N1C 劉正瑤夾到手指呀, 天穎說仲甩皮添呀        希望小朋友只是皮外傷喇! :cry:  :cry:  :cry:

CheaChea, SandyHung, Audreyma, CMMANDY,

多謝關心 ,Yola今朝終於完全退哂燒,所以今日返左學,佢喉嚨痛,其實我上個星期都覺得佢把聲開始變變地,可能已經抵抗左d菌成個星期,終於不敵發左出黎。今朝工人剿醒佢時,佢話佢唔番學,但明明琴晚佢話一定要番學,於是我話Isabella等緊佢番去同佢玩,個傻妹咁就即刻擘大眼仔,肯起身番學,唉,朋友既魔力何大呢!  

Audreyma,

1月去仲好,我記得好似一月果邊大出血,咁又可以買到平野添。

SandyHung,

一定有架,我記得通告上講過有份參加既小朋友全部都有得表演,唔洗擔心。:

CMMANDY,

夾到手指咁大劑! 十指痛歸心,一定好痛架勒,希望佢快d好番啦!

敬啟者﹕
普天同慶的聖誕節快到了,為使同學們能渡過一個快樂的節日,我們預備了一連串的慶祝活動與小朋友一起分享,令他們有一個美麗快樂的回憶,下列是我們在聖誕期間為同學們預備的節目。
聖誕布偶及卡通故事﹕
於十二月十二日至十二月十六日內,老師將利用自製之布偶,以小舞台形式配合音樂效果,將整個聖誕故事之來源及主耶穌降生的故事,介紹給小朋友觀看。
聖誕聯歡大會﹕
於十二月二十二日(星期四)全校舉行聖誕聯歡化裝大會,將有各種遊戲活動舉行,並有各種食物、糖果供應,每位同學將獲派發精美聖誕禮物包乙份,以增加節日氣氛,是日可穿著別具特色服裝或聖誕服飾回校,增添當日聖誕氣氛,學生毋須穿著校服回校。學生必須攜帶空書包盛載禮物,並配戴學生証及校車牌以資識別。家長亦可於當天替小朋友準備一些『聖誕節食物』帶回校與同學們一起分享,共渡聖誕。
聖誕假期將由二零零五年十二月二十三日(星期五)開始至二零零六年一月二日(星期一)止。二零零六年一月三日(星期二)正式上課。
本人謹代表金巴倫英文幼稚園各老師祝各位家長及小朋友們聖誕及新年快樂,身體健康。

『聖誕節食物』帶回校與同學們一起分享,共渡聖誕。

我諗到火雞咋       

aiya, 小朋友d皮好薄ga,佢一定好痛lor!
Tim喺半年前玩房門,又係夾到手指,仲要甩皮 兼 塊肉仔可以揭起,看到都心痛! :cry:

火雞    咁大隻...點分比小朋友食呀?       

CMMANDY 寫道:
『聖誕節食物』帶回校與同學們一起分享,共渡聖誕。

我諗到火雞咋       

Audreyma

係每班每個小朋友都有表演, 但普通話表演係其它班 group 埋一齊表演ga, 咁 audrey 放學有冇留低要表演呀, 如果冇, 可能我誤會左tim, sorry

娃娃上  

SandyHung,

我講笑咋! 如果真是買隻火雞返去, 我諗玩到Ms Yiu 頭都痕埋, 點分好呢??     但係仲有什麼聖誕食物是應節呢   

娃娃,

Audrey無得留低,咁仲會有d咩表演架?

audreyma

一樣有得表演, 咪就係同自己果班d同學一齊上台表演lor, 好得意ga, 一路唱聖誕歌一路跳舞, 遲d你就會見到 audrey 係屋企跳給你地睇ga la

‹ 上一主題|下一主題