用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

Re:大埔道崇真06年K2&K3小朋友家長, 入來啦!-Part 4

路人甲>人仔細細拎得到嗎?我成日覺得佢地係拉著行。

一家三口 > 三思!

路人甲 (金田七) 當日和昕昕前後腳出現案發現場,原來黎查案   
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。
該用戶已被刪除

教師日我想送部手推車比老師

路人甲你遲D5比入校門,有事只可係門口等通傳。

Mrs.Yellow 寫道:
路人甲>人仔細細拎得到嗎?我成日覺得佢地係拉著行。

一家三口 > 三思!

路人甲 (金田七) 當日和昕昕前後腳出現案發現場,原來黎查案   

Mrs Yellow >> 三思....妳係咪講請工人呀. 今日返學問左吳老師, 佢話暑假後就有定案啦. (即係會唔會有主流全日班).
我可能會幫細囡考又一村幼稚園, 全日班都係約3400元.
我個工人今年11月完2年約, 但都會同佢續多一個contract. 初時諗住細囡升低班全日班, 就不用請工人. (如果讀崇幼) 而家冇左主流全日班, 但全英文班又要4750元(好貴), 真係要再諗諗.
其實係一家四口子

lam's mother >> 妳係咪打字唔手勢唔正確, 攪到隻手痛.
其實係一家四口子

佢比我嚇親,5敢出來,大家5好意思今日太多野講。bye!

Vicky'smom 寫道:
himbb, Phebecheng,

我剛再睇通告, 原來映全班相片係5月16日(下星期三), 今個星期三照舊要着交通安全隊制服, 千祈唔好俾我誤導咗..

Vicky’ mom

Vicky's mom
唔該!   
該用戶已被刪除

lam's-mother > 收pm.
其實係一家四口子

lam's-mother>> o禁就要好好治療啦.
其實係一家四口子

各位k3家長,

果日見完老師取評估, 老師說k3課程深好多, 要自己起字頭, 抄手冊. 囝囝寫字弱, 會很困難.  請問程度如何深呀? 有沒有作句? 真係十分傷透腦筋. 多謝幫忙!

醒目開學勳章

[quote]
CCheng 寫道:
各位k3家長,

要自己起字頭, 抄手冊. quote]

會5會寫- 數學, 默書.........呢d 咁既字架   
該用戶已被刪除

CCheng 寫道:
各位k3家長,

果日見完老師取評估, 老師說k3課程深好多, 要自己起字頭, 抄手冊. 囝囝寫字弱, 會很困難.  請問程度如何深呀? 有沒有作句? 真係十分傷透腦筋. 多謝幫忙!

本手冊昨天才收到. 小朋友要自己寫手冊, 但都好簡單, 昨天寫左中文"工作紙"英文 "WS". 有D唔記得.
K3要幫小朋友配詞, 下學期要造句. 真係深左好多, 但在抄寫方面, 仍然6次詞語, 4次句子, 1次造句.
其實係一家四口子

早晨呀!
其實係一家四口子

早晨呀!

ConnieBaby219 >> 收PM.
其實係一家四口子

早晨!
低信家長,我發現原來要默書了,手冊上有紅筆 mark 了 9/5  Aa-Ff,是否即明天要背默英文?
上次見老師都沒有提起!

不過老師說明年半日班都會用操作式數學教數學了,建議小女於暑期要惡補下數理邏輯...
請問那裡有這類課程上?學珠算?
請指教。     

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

yy13:

我見你於瑪利諾神父既家長分享區發問過,請問你對此校有什麼 comment? 好嗎?
thx

snowB

[quote]
yy13 寫道:
yyjc

我覺得普通 (我自己都係讀net 40既中小學)
但我唔想誇網
因唔想阿仔長途跋涉返學

小學你有乜心水

[quote]
YYJC 寫道:
yy13, jennie

深水
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題