用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: silvia_ng
go

0809 K3家長交流站 [複製鏈接]

原帖由 蕉媽 於 09-3-5 14:35 發表

點解林齊會同你講「間屋唔係你話事」呢?
不過, 你可以同林齊講, 天父係創造者, 佢會掌管一切,
但同時間, 佢亦講過, 叫人去管理呢個大地,
所以我地有責任去管理地上的一切,
但當然, 最終係點, 都係由天父去掌管囉 ...

我叫佢唔好食咁多餅咋, 佢就話我啦。比佢激死...
等我試下同佢講下先, 希望佢唔好再同我講呢番說話啦。

我抽中觀課呀. 真係好開心. 因為我舊年都抽到, 但因為停課, 所以取消左, 亞女間中都有問我, 你又話睇我上堂.

另懇親會同衫要$140, 好貴呀.....

原帖由 silvia_ng 於 09-3-5 21:09 發表

我叫佢唔好食咁多餅咋, 佢就話我啦。比佢激死...
等我試下同佢講下先, 希望佢唔好再同我講呢番說話啦。

Edithmom & Freddy ma,

恭喜晒你地呀! 上堂有咩得意野記得上黎share吓la. 觀課無我份呀!

silvia,
祝你工作愉快, 順順利利, 早日適應呀!

仲有呀! 家齊果度, 可以同佢講道理la, 以佢咁成熟嘅表現, 我諗佢會聽嫁! 蕉媽個方法都好好, 可以一試.

蕉媽,
你唔好做咁多租重野同戒口, 亞b應該無咁早出黎.
我臨生細佬前個日, 返完崇拜, 行左陣街. 再煮左兩個鐘頭飯, 飲左呢個滾白菜湯+食左好多白菜, 夜d再同曦彤玩左一排. 細佬就係咁, 早左3個禮拜出黎lor, hoho!
預祝你手術順利, bb健健康康.

蕉媽,
恭喜你呀, 你要多d休息啦.....

Silvia,
祝你返工一切順利, 開開心心!

Edith_Mom, Freddy媽,
我都有份觀課呀, 其實諗住都抽唔中,點知咁好彩, 依家都唔知爸爸放唔放到假添.....

原帖由 Cynthiasia 於 09-3-6 10:07 發表
蕉媽,
恭喜你呀, 你要多d休息啦.....

Silvia,
祝你返工一切順利, 開開心心!

我都有份觀課呀, 其實諗住都抽唔中,點知咁好彩, 依家都唔知爸爸放唔放到假添..... ...

多謝哂呀! 呢個月「支力」到不得了

今次BK都好多媽咪抽到觀課喎, 記得觀完返黎報料呀!!!

彤媽,
你生細佬前做左好多野喎!
呀信都係早3個禮拜出世, 個次好好笑,
呀信原本預產期應該係舊曆年十八,
我作動前一日, 咁岩係商場見到個剛結婚既朋友,
條友係度講笑, 話叔叔第一次派利市,
夠膽就快d出世黎拎我呢封利市喇!
點知第二朝就穿水喇,
哈哈, 呀信就咁拎到佢個封利市。

silvia,
祝你新工順順利利呀!

我地班套衫似乎係早最平,但都要 $120,通告寫明係運動套裝,希望可以著得番 la。

點解今年懇親會唔係番 poly u呀,舊年個場咁靚,而且又有工作人員幫手帶位。

a.c. hall 都好,勝在近我屋企。

新開始,俾心機,努力工作呀!

原帖由 silvia_ng 於 2009/3/5 21:08 發表

問左啦, 唔洗表演節奏樂。所以齋衫+ticket都係兩個加埋3舊水。妹妹冇係學校學ballet呀!

朋友仔,
我聽日開始返工啦, 冇得成日同你地b ...

咁難得既機會,希望爸爸可以放到假 la。

睇返你張相,令我諗起兩個月大既愷瑤,因為佢當時係床上就係做呢個動作。

原帖由 Cynthiasia 於 2009/3/6 10:07 發表
我都有份觀課呀, 其實諗住都抽唔中,點知咁好彩, 依家都唔知爸爸放唔放到假添..... ...

thanks all! 新工好忙, 我星期六都可以做到7:30....

希望遲d會好d....

倬萾媽 & 高仁班,

今次我都抽中觀課呀

蕉媽,

你預備好細 b 需要既物品未呀?

蕉仔心情係咪好興奮呢?你代細 b 買左禮物俾蕉仔未呀?

預祝你生個健健康康 o既靚 b。

原帖由 E媽 於 09-3-10 12:54 發表
蕉媽,
你預備好細 b 需要既物品未呀?
蕉仔心情係咪好興奮呢?你代細 b 買左禮物俾蕉仔未呀?
預祝你生個健健康康 o既靚 b。

Ema, 哈哈, 我今次咩都唔駛買, 除左奶咀/底衫外, 所有野都係人地比, 叫做預備哂架喇!

呀信都幾興奮喎, 成日對住我個肚講野。有次好好笑, 佢推住架超級市場車, 咪有個位比小朋友坐既, 佢對住個位扮講野, 話咩哥哥推住你, 你要乖呀咁囉。

你唔提我, 我都唔知要代細B買份禮物比哥哥添, 好, 今個禮拜去買。

大家好,我第一次係度開腔咋,因工作忙未能常留言。

E媽, Freddy媽:好耐無傾計啦,好羡慕Freddy媽抽中觀課
蕉媽: 阿信係未望班ka? 阿女yoyo都係,我去年都抽中觀課,但停課又無得再定日子

我地班今個月選左男女班長各一個, 其他班有無呀?

原帖由 yybaby 於 09-3-10 16:45 發表
蕉媽: 阿信係未望班ka? 阿女yoyo都係,我去年都抽中觀課,但停課又無得再定日子 ...

hello, yoyo媽咪, 係呀, 信信咪就係高望班囉, 我地生日會見過架! yoyo而家應該轉左組, 佢唔係同呀信同一組喇!

係呀, 佢地班今個月選班長, 呀信有幸做今個月既班長, 佢話下個月會再選架!

原帖由 蕉媽 於 09-3-10 17:48 發表
係呀, 佢地班今個月選班長, 呀信有幸做今個月既班長, 佢話下個月會再選架! ...

係呀! 我地班上個月, 即下學期開始選左lu, 好好彩, 亞囡都有得做女班長呀! 佢同我講個duty好攪笑, 佢話係負責做離開課室時行最尾果個, 睇吓邊個同學行得唔好, 就話俾老師聽. 剩係做呢樣咋!

yoyo媽,
歡迎你, 多多指教, 我個囡係愛班.

你好呀,終於見你黎呢度報到 la。

你唔駛羡慕 freddy 媽媽喎,因為若果妹妹將來讀崇幼,咁你咪又多三次機會 lor

yoyo 大抽奬,甲部和乙部填左邊幾間學校呀?

原帖由 yybaby 於 2009/3/10 16:45 發表
大家好,我第一次係度開腔咋,因工作忙未能常留言。

E媽, Freddy媽:好耐無傾計啦,好羡慕Freddy媽抽中觀課
蕉媽: 阿信係未望班ka? 阿女yoyo都係,我去年都抽中觀課,但停課又無得再定日子 ...

蕉仔真係抵讚 ,細 b 未出世就已經咁有哥哥風範,將來一定好錫佢啫。

當你抱細b返屋企當天,你就份禮物送俾蕉仔 la,此做法係等佢同樣感受到細 b 都好錫呢位哥哥。

原帖由 蕉媽 於 2009/3/10 14:16 發表

Ema, 哈哈, 我今次咩都唔駛買, 除左奶咀/底衫外, 所有野都係人地比, 叫做預備哂架喇!

呀信都幾興奮喎, 成日對住我個肚講野。有次好好笑, 佢推住架超級市場車, 咪有個位比小朋友坐既, 佢對住個位扮講野, 話咩哥哥 ...

你唔講我都唔知有呢樣野添。

原帖由 yybaby 於 2009/3/10 17:14 發表
我地班今個月選左男女班長各一個, 其他班有無呀?

大家好嗎? 我偷偷地係公司上bk呀...

有冇人係荃灣返工架? 可以得閒約我食飯喎

原帖由 silvia_ng 於 09-3-12 12:33 發表
大家好嗎? 我偷偷地係公司上bk呀...
有冇人係荃灣返工架? 可以得閒約我食飯喎

荃灣對我黎講實在太遙遠喇
‹ 上一主題|下一主題