用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

這個星期尾可能有風打喎

回覆 7# elmolly 的文章

elmolly,
pls check PM, 有事請教!!

原帖由 jl118 於 11-7-25 14:22 發表

各位,唔好意思,我直覺地認為室內鞋應只在室內穿,但剛問清楚女女,原來室內鞋是由早上穿到午唾,午睡是除了鞋的,起來後整理床鋪,換室外鞋,食Tea, 放學......

...

麻煩晒...咁我想問....係操場玩..係用"室內"定"室外"..??

原帖由 max1116 於 11-7-25 16:56 發表
這個星期尾可能有風打喎

咪最多放工5點幾先走黎掛8號, 玩死人:;pppp:

係啦...d typhoon 成日都係咁 >.<

原帖由 elmolly 於 11-7-26 00:14 發表

咪最多放工5點幾先走黎掛8號, 玩死人:;pppp:

hehehee...我哋終於買了 school uniform 啦, 囡囡只係著 XS
佢係 Joseph 著起件 uniform 照鏡笑得好開心, 我見到佢咁開心當然都好開心啦

回復 3# elmolly 的帖子

pls check Pm again!
thank you

原帖由 bbgrass 於 11-7-26 11:47 發表
hehehee...我哋終於買了 school uniform 啦, 囡囡只係著 XS
佢係 Joseph 著起件 uniform 照鏡笑得好開心, 我見到佢咁開心當然都好開心啦

我女n3著M, 初初joseph仲話會縮水叫我買L, 我無帶個女去試結果要行多次去換

貢獻勳章

原帖由 elmolly 於 11-7-26 23:00 發表

我女n3著M, 初初joseph仲話會縮水叫我買L, 我無帶個女去試結果要行多次去換

硬係覺得"早蝕夫"D衫好唔掂,當年只係幫 KaHei 買咗一件 Fleece、2套冬天衫,就決定唔再繼續買落去,因此,咁多年都係以幫襯"學校隔離"為主。(只係個人分享,絕對唔係想抹黑某店鋪)
[img]http://forum.baby-kingdom.

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-7-26 23:41 發表

硬係覺得"早蝕夫"D衫好唔掂,當年只係幫 KaHei 買咗一件 Fleece、2套冬天衫,就決定唔再繼續買落去,因此,咁多年都係以幫襯"學校隔離"為主。(只係個人分享,絕對唔係想抹黑某店鋪) ...

今日咁早呀KaHeiBaBa

係朋友同我講"早蝕夫"既質地好過隔離我先去咋

佢勝在近我公司囉, 我公司去spn要叮

有前輩同我講"早蝕夫"既 cutting 修身d, 不過d紅色就好"luc" 色 (<-- sorry 唔識拆個 "luc"字 :p :p), 有新家長係 registration day 買了"早蝕夫" 校服, 洗過都 Ok, 所以我就去試一試. 不過似乎加了價, 因為要 $85 一套 lu.

原帖由 elmolly 於 11-7-27 00:12 發表

今日咁早呀KaHeiBaBa

係朋友同我講"早蝕夫"既質地好過隔離我先去咋

佢勝在近我公司囉, 我公司去spn要叮

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-7-26 23:41 發表

硬係覺得"早蝕夫"D衫好唔掂,當年只係幫 KaHei 買咗一件 Fleece、2套冬天衫,就決定唔再繼續買落去,因此,咁多年都係以幫襯"學校隔離"為主。(只係個人分享,絕對唔係想抹黑某店鋪) ...

Oops I heard the version is vice versa, perhaps I got it wrong la.
"早蝕夫" - NO color fade out
"學校隔離" - color fade out

So I've only bought 1 from "學校隔離" while the other 4 from "早蝕夫".

醒目開學勳章

原帖由 joyjoy815 於 11-7-26 00:03 發表

麻煩晒...咁我想問....係操場玩..係用"室內"定"室外"..??

係操場玩..係用"室內鞋",校園內都是"室內鞋",午睡之後換"室外鞋"
上面全部是我女講,開學之後問下班主任先

原帖由 jl118 於 11-7-27 13:02 發表

係操場玩..係用"室內鞋",校園內都是"室內鞋",午睡之後換"室外鞋"

thanks thanks...

原帖由 jl118 於 11-7-27 13:02 發表

其實我個女有一對白皮鞋同一對黑皮鞋, 上次聽完你囡囡講, 已經諗住買多對運動鞋就算

我無買白皮鞋同黑皮鞋呀, 我覺得套 uniform 好似襯運動鞋靚d ^o^

原帖由 elmolly 於 11-7-27 23:14 發表

其實我個女有一對白皮鞋同一對黑皮鞋, 上次聽完你囡囡講, 已經諗住買多對運動鞋就算

醒目開學勳章

原帖由 bbgrass 於 11-7-28 10:52 發表
我無買白皮鞋同黑皮鞋呀, 我覺得套 uniform 好似襯運動鞋靚d ^o^

係呀,配合學校啲活動,室內鞋應選運動鞋適合啲

原帖由 bbgrass 於 11-7-28 10:52 發表

我無特別買呀, 對白皮鞋同黑皮鞋係阿女起舊校著開咋, 反而而家要買多對運動鞋

頭先上了 website 看活動程序, 唔係好明, 唔知前輩可唔可以講解吓.

我見 click 去 N1A, 裡面有 N1A第一組, N1A第二組, N1A第三組.  我記得 classroom 內有3張 table, 係咪即係每一張 table 就代表一組呢?

咁 under 每一組,我見個 timetable 內又分為1, 2, 3, 4 小組, 係咩東東來 ga?  分來係 for what purpose, 因為好似1, 2, 3, 4 小組都係做同一樣 activity.

好奇mammy 上 :p

之前 dadabb2009 summarize 過 N1A 的同學仔....

你哋開學日會唔會親自帶返學呀?  有無興趣到時相認呢?  仲有無其他 N1A 的同學仔係度報到吓呀 ^o^

原帖由 dadabb2009 於 11-5-21 22:31 發表
Summarize 吓N1先:
N1A:
treasurebaby : 8:30
giligooloo : 10:15
janice_c : 10:15
bbgrass : 10:15 (hehe, 我幫你update埋)
dadabb2009 : 10:15

其他呢?

‹ 上一主題|下一主題