用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05金巴倫小朋友, 入來傾下近況
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋友, 入來傾下近況 [複製鏈接]

Re: 05金巴倫小朋? 入來傾下近況

Bowiema 寫道:
CMMANDY,

明天好似係評估數學呀.....

Thanks, 我仲以為是中文添      , 明天是英文, 後天是中文嗎?? 我唔見了過通告添       

萬聖節學校的得獎作品出左喇! 好利害啊!    他們爸媽好有創意, 小朋友又合作, 恭喜   

CMMANDY,

對呀!明天是英文, 後天是中文,唔知點解我都以為今日係中文添 , 好彩我同Audrey都溫左喇!

Audreyma 寫道:
CMMANDY,

對呀!明天是英文, 後天是中文,唔知點解我都以為今日係中文添 , 好彩我同Audrey都溫左喇!

我沒有和天穎溫習, 希望佢發揮到喇!   
反而明天英文, 我就要今晚再和佢溫下, 早幾天溫習,她說, a 的朋友是 b.

另外, 她星期四和婆婆玩, 叫婆婆畫circle, 婆婆扮晝得唔好, 她說, 妳晝得唔好, 出哂界, 下次唔叫妳畫, 跟住天穎自己說,     唔好呀 Ms Yiu!俾一次機會我喇!, 我下次會畫得好架喇!

我聽到, 都有點赤    , 唯有說句, 小朋友是要綢啄下的

我想問吓你哋小朋友有冇 一面做運動 一面唱一首 P.E.歌,如下:

點點頭 點點頭 昂高頭 昂高頭
左擺頭 左擺頭 右擺頭 右擺頭
一個大波浪 一個大波浪
...etc. (我唔記首歌詞)  

Tim做得 同 唱得 好攪笑,我錄底咗 等佢第時睇返!     

Audrey大約咁唱,我都覺得好得意,所以我成要佢唱比我聽:
前點頭 前點頭 後點頭 後點頭
左擺頭 左擺頭 右擺頭 右擺頭
左腰彎 左腰彎 右腰彎 右腰彎
轉個大波蘿 轉個大波蘿
左手伸 左手伸 右手伸 右手伸
雙腳一起提
(我一直唔明點解佢唱大波蘿,原來係大波浪)

咁 其實係 大波蘿 還是 大波浪?

最後兩句好似係咁:
左腳提 左腳提 右腳提 右腳提
雙腳一起跳

天穎都有唱, 她唱大波浪,

另一版本

左跳跳, 左跳跳,右跳跳, 右跳跳
雙腳一起跳

我相信我們將他們連合, 就是全首歌了

點解我問CYRUS今日考咩? 佢話考英文喎, 佢仲話MR. ROGER叫佢唱phonic for kids 1的BENNY BEAR喎, 跟住佢仲話MS LIU明天會考國語喎, 都唔知到底是否真的? 有冇人可以clarify呀?

sandyHung,
收到你的EMAIL了, 個吊飾真係好靚,好有心思, 我SHOW比老公睇, 佢都話攪到自己睇番佢同CYRUS整0個個有D唔好意思喎...因為一比之下好似唔係好見得人....

CMMANDY,

ManLam,

因為國語同phonics係會呢個week內隨意考, 而一定考今日就係maths.

bowiema,
oic. thanks.

Bowiema,

我肥二仔應該唔識勒,姓莊既同學,未聽佢提起過喎。你係邊處補習英文?

各位:

我冇時間同Yola溫習,佢今回真係打天才波。

SandyKL,

佢地係東方牛津學general english. 另外仲有一個都係讀英華既, 都係小二.

Dear all,

我終於upload

噚晚大約七時許有一名年輕貌美ge中國女子出現將軍澳蔚藍灣畔商場(大快活對面)悠閒地煲電話粥+shopping,guess whom?

savana,

我睇咗你d相lak....阿仔件西裝好有型呀, 仲有妹妹條裙好靚呀......

係咪SandyHung呀?

由 savanawong 於 2005-11-29 11:38:16

噚晚大約七時許有一名年輕貌美ge中國女子出現將軍澳蔚藍灣畔商場(大快活對面)悠閒地煲電話粥+shopping,guess whom?

Savana~

睇哂d相啦!
Alvin穿起禮服 好似一名 小紳士,好帥氣呀!   :
你個Christmas Ornament係我之前其中一個idea嚟架,但 我老公bend咗我個構思。 其實你嗰Christmas Ornament 我覺得好得意 同埋 都好有心思。 你嗰個 都唔易整架,剪果吓都剪都手痛。

係咪SandyHung呀?

由 savanawong 於 2005-11-29 11:38:16

Sandy,回應
‹ 上一主題|下一主題