用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 嘉湖德怡家長入黎part 2
樓主: 臣媽
go

嘉湖德怡家長入黎part 2 [複製鏈接]

原文章由 臣媽 於 07-7-29 17:40 發表
臣臣下學期讀LKA, 你地呢?

陽陽---LKA
曉彤&曉陽~

栢軒 --- UKD .... 大個仔喇
栢熙 --- LKC .... 一 d 都唔似, 仲好似 BB 班咁

原文章由 martha.bb 於 07-7-29 23:55 發表

陽陽---LKA
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

原文章由 蘇蘇 於 07-7-27 23:57 發表
hihi Lusanna,

真係好喇, 你揾到返上黎, 新 bk 好鬼差, 所以記得 bookmark, 如果唔係好難揾得番.

耶~~~細佬無得同 owen 一班, 真係可惜, 栢軒同栢熙今天才正適開始放假, 我係公司 ...

教下我點樣整bookmark?我依家仲係要在"談幼稚園"內逐條搵,
好鬼煩!

.

點解栢軒同栢熙27號才放暑假? 那才放十天?
我都覺得返學好些, 暑假流流長在家無所事是, 天氣又熱, 在家搞搞震都不知做甚麼好, 故我都同佢報了很多暑期課程, 等佢不用無無聊聊

畢業禮當天owen不單止沒穿上衣更加沒有穿鞋, 佢經常問我為何表演不用穿鞋, 佢後來因為赤了成天腳, 還弄損了腳板底, 幸好很快就無事了
那天最衰遲著去(其實沒有遲,是別人早到)坐到很後, 所以以老是要靜靜雞跑到前面影相.

owen下學期會升LKC, 點解你一早知佢不會同細佬同班啦?
owen都係好曳, 同細佬真係有得揮, 成天郁身郁勢, 食飯爬上爬落, 又成天棟隻腳上枱, 所以我成日嚇佢,”返全日學在學校食飯好些, 最好食埋晚飯才回家”, 咁佢又會乖小小, 但轉頭又再來過, 都沒佢辦法, 照計佢學校都沒理由有人可以棟隻腳上枱架?

我個新工人都幾好, 幾乖, 成個妹仔款, 一日到黑躲在廚房, 講野陰聲細氣, 我們沒食完飯佢不敢食, 叫佢出廳食又不敢, 任我媽話都不出聲, 換成以前那個一早己駁嘴好耐, 不過這個依然被我媽鬧不出聲, 不過都好, 一個鬧一個不出聲好快就完場了,
不過owen依然掛住以前的工人, 成日問她幾時回來. 後來我告訴佢可能不會再回來, 因為佢離開了印尼己六年, 掛住佢爸爸媽媽, , 居然owen話"佢都掛住我架?............................."

原文章由 蘇蘇 於 07-7-27 23:57 發表
hihi Lusanna,

真係好喇, 你揾到返上黎, 新 bk 好鬼差, 所以記得 bookmark, 如果唔係好難揾得番.

耶~~~細佬無得同 owen 一班, 真係可惜, 栢軒同栢熙今天才正適開始放假, 我係公司 ...

Hi 蘇蘇 ,

教下我點樣整bookmark?我依家仲係要在"談幼稚園"內逐條搵,
好鬼煩!

.

點解栢軒同栢熙27號才放暑假? 那才放十天?
我都覺得返學好些, 暑假流流長在家無所事是, 天氣又熱, 在家搞搞震都不知做甚麼好, 故我都同佢報了很多暑期課程, 等佢不用無無聊聊

畢業禮當天owen不單止沒穿上衣更加沒有穿鞋, 佢經常問我為何表演不用穿鞋, 佢後來因為赤了成天腳, 還弄損了腳板底, 幸好很快就無事了
那天最衰遲著去(其實沒有遲,是別人早到)坐到很後, 所以以老是要靜靜雞跑到前面影相.

owen下學期會升LKC, 點解你一早知佢不會同細佬同班啦?
owen都係好曳, 同細佬真係有得揮, 成天郁身郁勢, 食飯爬上爬落, 又成天棟隻腳上枱, 所以我成日嚇佢,”返全日學在學校食飯好些, 最好食埋晚飯才回家”, 咁佢又會乖小小, 但轉頭又再來過, 都沒佢辦法, 照計佢學校都沒理由有人可以棟隻腳上枱架?

我個新工人都幾好, 幾乖, 成個妹仔款, 一日到黑躲在廚房, 講野陰聲細氣, 我們沒食完飯佢不敢食, 叫佢出廳食又不敢, 任我媽話都不出聲, 換成以前那個一早己駁嘴好耐, 不過這個依然被我媽鬧不出聲, 不過都好, 一個鬧一個不出聲好快就完場了,
不過owen依然掛住以前的工人, 成日問她幾時回來. 後來我告訴佢可能不會再回來, 因為佢離開了印尼己六年, 掛住佢爸爸媽媽, , 居然owen話"佢都掛住我架?............................."

點解呢個topic 個setting 同第二個唔同樣ge
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

lusana

你入咗bk 之後喺你自己個login再click多一下, 然後有幾個我的乜乜物物, 咁就喺果d 乜乜物物做手腳啦, 我果時亂咁click, 唔知點整出泥
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

係喎..因為栢軒那班係全部同學都是返全日, 但細佬一班就一半返全日一半返半天, 所以我記錯細佬班全部都係全日, 咪諗住 owen 唔會讀 LKC lor, 等我今晚話比細佬知先得.  係呢, 知邊個係班主任未?

bookmark...唔好諗住係 bk 整喇, 都唔知點解呢個新版咁鬼抵能, 我現在都係 bookmark 佢係 IE 的"我的最愛". 係以前, bookmark 後, click 條link 會去最 update 那版, 但現在唔知點解係去你 bookmark 那一頁, 不過總好過係談幼稚園到揾餐死呀.

講開又把鬼火..好似想回應你的 message, 以前會成篇睇到晒, 現在又睇唔晒, 所以成日要 cut & paste d message 去第二到打, 你話係咪低低能能咁.

因為栢軒是返全日呀, 佢可以跟全日班一齊放暑假, 只係佢仲可以返學返到 26th, 就好似星期六佢都可以返學, 但半日班就只係返 5 天.

咁你新請的姐姐都幾好呀, 最緊要唔出聲...比人閙完就算, 我呀奶都幾無理取鬧架, 都好彩姐姐明白, 我同佢講唔好唔開心, 婆婆係咁, 佢都會笑笑口同我講...太太! 得架喇, 我知架.

唔記得左你仲講左 d 乜添..你話呢個新版係咪

原文章由 lusanna 於 07-7-30 14:07 發表

好鬼煩!

.
點解栢軒同栢熙要27號才放暑假? 那才放十天?
我都覺得返學好些, 暑假流流長在家無所事是, 天氣又熱, 在家搞搞震都不 ...
http://hk.myblog.yahoo.com/darwin-elywn

你係指 lusanna message 的 fonts?

原文章由 臣媽 於 07-7-30 14:41 發表

點解呢個topic 個setting 同第二個唔同樣ge

原文章由 蘇蘇 於 07-7-30 18:40 發表
你係指 lusanna message 的 fonts?

我唔識形容

原文章由 臣媽 於 07-7-31 12:26 發表

我唔識形容

你是不是覺得字體細粒咗?

原文章由 蘇蘇 於 07-7-30 18:37 發表
係喎..因為栢軒那班係全部同學都是返全日, 但細佬一班就一半返全日一半返半天, 所以我記錯細佬班全部都係全日, 咪諗住 owen 唔會讀 LKC lor, 等我今晚話比細佬知先得.  係呢, 未?

bookm ...

我都係依家才知讀全日班可以返埋星期六同埋26號才放暑假. OWEN都係讀全日班點解冇人通知我?

咁即係OWEN和細佬出年讀同一班,LKC. 咁我就不會矇查查可以請教你學校的事情, OWEN又多了一個朋友仔了
我都唔知邊個係班主任

原來BOOKMARK就是加到我的最愛那里, 那我現知道了, thanks

BK的確很麻煩, 我都是在另外一處打完一篇才COPY到回覆那里

是啊. 新姐姐我都覺得幾滿意, 但是她不太慬得和OWEN, 她以前沒有揍過小朋友, OWEN仍然掛住以前的姐姐
這新工人的確幾勤力, 但我媽總有野嫌佢!!

Owen 媽同咁多位靚媽

新bk真係好煩,我搵了好耐都找不到條link ,真係睇到眼花。

國際班的全日班在星期六是不用上堂的,主流班的全日班星期六要上課,而佢地的上課時間亦同國際班有出入。外國人唔buy 5.5working days,如果要外籍教師教5.5days,咁肯定無外籍老師會肯在德怡教了。你在16/07當天有沒有收到一份成績評估?因為Miss Chow說個份report是在學期最後一天派的,如果有就代表那天是PNI06-07度最後一個上課日了。

我要搬出天水圍返出九龍啦,咁耐唔上來就係煩新屋裝修的事,而阿仔亦退了學,下個學期要轉校了,佢知道自己唔可以再讀德怡都有d唔開心,不過無法啦,好啦,後會有期啦

[ 本文章最後由 HinHinMaMam 於 07-8-1 01:05 編輯 ]
:fighting1:

原文章由 HinHinMaMam 於 07-7-31 23:46 發表
Owen 媽同咁多位靚媽

新bk真係好煩,我搵了好耐都找不到條link ,真係睇到眼花。

國際班的全日班在星期六是不用上堂的,主流班的全日班星期六要上課,而佢地的上課時間亦同國際班有出入。外國人唔buy 5.5 ...

Hi HinHinMa
原來國際班的全日班和主流班的全日班返學的時間不同的,咁唔公平咖? 好彩你話我聽, 如果唔係我到下學期開學就肯定會問學校,咁就魚死
[你地搬去九龍都幾好, 我都想…………HinHin找到新學校未?
希望佢快些適應, 同埋鍾意新的學校!

今日去咗黄金泳灘, 我地成四點先去, 都幾好玩, 唔算好多人, 玩完仲可以去屯門市中心食晚飯, 正

最衰你地個個都要返工, 如果唔係我地揾日可以一齊去再玩過

喂喂喂..姊妹們, 終於知點睇番自己之前同人地 post 既 message, 只要係 click 大頭上上的 nickname 就得架喇.

一號風球喇, LK + UK 半日班會唔會星期五新學年就招風雨唔洗返呢

臣媽, 昨天個旦糕得唔得呀!! 仲有你唔講都唔知果間野係掂喎, 果陣老公都話去試下, 我見佢係果到, 覺得古古怪怪咁, 所以最終都係無去食過.

原文章由 蘇蘇 於 07-8-8 08:57 發表
一號風球喇, LK + UK 半日班會唔會星期五新學年就招風雨唔洗返呢

吓!!!!仲放? 我唔想再挨喇

原文章由 蘇蘇 於 07-8-8 08:58 發表
臣媽, 昨天個旦糕得唔得呀!! 仲有你唔講都唔知果間野係掂喎, 果陣老公都話去試下, 我見佢係果到, 覺得古古怪怪咁, 所以最終都係無去食過.

係呀, 我地琴晚八個人, 食咗四百五蚊咋, 最正係燒鵝, 佢D 炸野全部都好正, 琴晚D 菜又好正, 我地久唔久都土果度食飯咖

喂, 揾日叫埋大家一齊去囉

臣媽, 明天你應該唔洗再挨喇, 明天應該如期開學了 ~~ 今天真是有點失望, 想有日假陪下兩個仔都唔得添!!!

原文章由 臣媽 於 07-8-8 18:28 發表

吓!!!!仲放? 我唔想再挨喇
‹ 上一主題|下一主題