用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 3
樓主: 軍魁星
go

優才書院家長分享站--Part 3 [複製鏈接]

原文章由 中天英 於 07-12-3 01:30 發表
Appleton,

恭喜你做左体育部長。

有D咩要幫手, 請開聲。

中兄

你已經係午膳小組召集人,驚你太忙唔敢麻煩你。不過你咁講有需要時都要揾你出手相助喇 !

如果午膳小組要試食都可以揾我幫手wor

係, 就係果度。

原文章由 appletony 於 07-12-3 20:27 發表

edea

應該係九龍灣運動場旁邊的仿真草足球場。我去踢波都見過幾次有人打欖球。

Appleton兄,

試食一定預你。

原文章由 appletony 於 07-12-3 20:39 發表

中兄

你已經係午膳小組召集人,驚你太忙唔敢麻煩你。不過你咁講有需要時都要揾你出手相助喇 !

如果午膳小組要試食都可以揾我幫手wor 。 ...

王國長老

appletony, afsl:

thanks!

原文章由 appletony 於 07-12-3 20:39 發表

中兄

如果午膳小組要試食都可以揾我幫手wor 。 ...

我都報左名加入義工隊, 不過未有通知wor, 點解你地咁快知?  定係只係申請左?

班相

軍生:

請問TKO課室門口的班相係咪你的大作, 我好想要一張囝囝的班相呀 .

Farm

自然角

Hello:

好耐無上來, 一次過想講好多野 :

自然角
上星期六回校取成績報告時, 你地的小朋友有無帶你地去睇下新起的自然角呀, 裡面有烏龜, 橙樹, 袋鼠 (假), 仲有一大塊農地, 已種左蕃茄, 士多啤李....., 仲有個水池不過未有魚, 校長話有隻螳螂, 不過我地見唔到 , 哈哈, 如果上常識科走出課室又真係唔錯噃, 當時就我所見, 入去的家長和小朋友個個都好興奮: .

食物
阿仔話早前有人去學校講解食物健康, 有人取出一包薯片用火點著, 好快就燒完啦, 即係話D薯片好多油, 小朋友唔好食咁多, 無益的, 學校安排咁既活動, 真係別出心材啦

Farm

原文章由 Farm 於 07-12-4 13:42 發表
......有個水池不過未有魚, 校長話有隻螳螂, 不過我地見唔到 , 哈哈, 如果上常識科走出課室又真係唔錯噃, 當時就我所見, 入去的家長和小朋友個個都好興奮: ......

我見過隻螳螂咖.  好似話仲會有金魚添.

軍生:

d班相真係好靚呀, 囡囡遲入學冇得映添, 佢次次講起都偏嘴:cry:

原文章由 Farm 於 07-12-4 13:23 發表
軍生:

請問TKO課室門口的班相係咪你的大作, 我好想要一張囝囝的班相呀 .

Farm

王國長老

原文章由 軍魁星 於 07-12-4 14:14 發表

我見過隻螳螂咖.  好似話仲會有金魚添.

螳螂 係咪上次BBQ捉果隻呢

我有d妒忌呀, 旺角冇自然角

[ 本文章最後由 edea 於 07-12-4 17:38 編輯 ]

原文章由 littlesister 於 07-12-4 16:16 發表
軍生:

d班相真係好靚呀, 囡囡遲入學冇得映添, 佢次次講起都偏嘴:cry:

有既, 應該年年影, 舊年好似請人影, 聽我仔話打晒影樓燈影既, 不過我未見過有帶返來.

原文章由 edea 於 07-12-4 17:37 發表

螳螂 係咪上次BBQ捉果隻呢

我有d妒忌呀, 旺角冇自然角

唔係, 去BBQ之前都有咖喇.

唔洗妒忌, 旺角一樓整緊兩間課室, 最尾尾果兩間, 油得好靚, 遲下你就知.  TKO 無既.

要落單order 㗎喎,有正經版同q版,同班主任&曹校長一齊影㗎. 係咪又係另一個department處理好啦?

原文章由 軍魁星 於 07-12-4 18:06 發表

有既, 應該年年影, 舊年好似請人影, 聽我仔話打晒影樓燈影既, 不過我未見過有帶返來.

原文章由 印第安公主 於 07-12-5 11:36 發表
要落單order 㗎喎,有正經版同q版,同班主任&曹校長一齊影㗎. 係咪又係另一個department處理好啦?

應該咁樣講,每年學校都會響唔同時段幫學生影班相。

開學時,優小高年級?同中學部都會影班相。學生唔係排排坐果種,佢地係隨意咁擺post.呢幅相會貼響手冊度。(呢次好似唔關軍兄事)。

之後(大既一個月後?)會全校再影多一次班相,今次學生排成班名來影,(無班主任份)。幅相會用嚟貼各班門口出面。(呀仔話唔係軍兄影)

到學期尾(好似6月),全校又再影多一次班相(請人返嚟影),分正經版同Q版。今次主要係用嚟留念,家長如果想買就要落order.

上星期六我都有同個女去自然教室, 校長重拎左個兩隻龜出來俾佢地係草地爬下, 估唔到個兩隻龜爬得好快, 我女和同學好開心咁係後邊跟住, 個度重有幾棵果樹, 橙樹已經結果啦! 我女話好開心有呢個地方呀!
個兩隻龜既名都幾得意, 一隻叫雪糕, 另一隻叫雪條, 後來校長又拿來一隻, 佢話咁就不如叫口者哩啦! 依家又有同學拎左隻來, 我女話唔知會唔會叫佢做"布甸"呢?!

可惜我冇帶囡囡返學校添, 唔係佢就可以帶我地去參觀下, 囡囡都講過自然教室既野我知

原文章由 melodyyy 於 07-12-5 13:06 發表
上星期六我都有同個女去自然教室, 校長重拎左個兩隻龜出來俾佢地係草地爬下, 估唔到個兩隻龜爬得好快, 我女和同學好開心咁係後邊跟住, 個度重有幾棵果樹, 橙樹已經結果啦! 我女話好開心有呢個地方呀!
個兩隻龜既名 ...

王國長老

原文章由 melodyyy 於 07-12-5 13:06 發表
個兩隻龜既名 ...

d名好得意呀!

王國長老

原文章由 軍魁星 於 07-12-4 18:10 發表

唔係, 去BBQ之前都有咖喇.

唔洗妒忌, 旺角一樓整緊兩間課室, 最尾尾果兩間, 油得好靚, 遲下你就知.  TKO 無既.

哦... 咁又唔同, 不過你知唔知呢兩間房有咩用途?

原文章由 edea 於 07-12-5 23:17 發表

哦... 咁又唔同, 不過你知唔知呢兩間房有咩用途?

唔清楚用途bor, 不過應該唔會用來做課室.  都畫得幾靚咖.

請問有無家長知道冬天運動服有無得單買條褲呢?
‹ 上一主題|下一主題