用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼兒園媽咪~(PART II)歡迎新朋友加入 ...
樓主: 626mama
go

2005年出世或~宏福幼兒園媽咪~(PART II)歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

ElainAiolai,

你解答得好詳細, 我明白啦! 圍裙個到我唔試
子聰個件啦! 因聰聰都著咁大件, 昊藍一定
都係好大件, 等我o黎幾日去搵下先睇下有無
得買, 因我聽d人講青衣城有間文具鋪都好似
有得買, 但唔知有無咁細件! 希望昊藍去到會
鍾意啦! 唔好好似學功夫咁, 玩都唔玩成日要
走。
原來要交兩張相仲有評估, 都幾好起碼佢地入
去我地唔知發生乜事, 都有個評估睇下都好,
知仔仔既進度, 真係唔該晒你提供咁多次料比
我, 唔該晒!
昊藍昨晚又開始有d該, 同d鼻水由上次到以家
都唔清, 今日都要帶仔仔睇多次醫生, 又請醫生
飲茶, 如都係咁我諗明天都要休息下未必返學住,
好慘又請醫生飲茶。

原文章由 ElainAiolia 於 08-6-2 00:32 發表
天藍,
畫班果度無話一定要係佢o地度買o野,至於圍裙,佢o地果度係無得賣o既,當你交o左錢之後 (記得每堂係$90-,而第一次係要多交$20-報名費,因上次我交錢時,佢o地收錯o左我英文班$100-,好彩我突然發現收多o左,所以佢都好唔好意 ...

Hello大家好,我囝囝依家都係讀緊宏福N1。
暑假就快到嘞,你哋有無安排小朋友暑假班,依家頭痛緊唔知學咩好,有無好介紹呀?

回覆 #2 天藍 的文章

我囝囝將會在9/08入讀宏福下午班k1, 等轉上午班, 想你們幫手回答以下問題。

請問你地幾時到期要交書簿雜費呀?
知唔知幾多人會唔交呢?

因為有人唔交(k1上午班宏福花園)囝囝就機會啦。

多謝幫忙

名位,

星期六功夫班妳地上成點呀???
我冇事,大家有心。

6月18日宏福有新生會,我想緊洗唔洗去,都讀左成年,都唔新生啦。

fionlaw,

妳仔仔讀緊邊班呀??
唔知會唔會同我地小朋友一班呢。
我都冇報暑假班,
只係左功夫扇班,另一個課程。

原文章由 fionlaw 於 08-6-3 10:41 AM 發表
暑假就快到嘞,你哋有無安排小朋友暑假班,依家頭痛緊唔知學咩好,有無好介紹呀?

snoopyhk,

我以前一通知就交費用。

原文章由 snoopyhk 於 08-6-3 12:09 PM 發表
我囝囝將會在9/08入讀宏福下午班k1, 等轉上午班, 想你們幫手回答以下問題。

知唔知幾多人會唔交呢?

多謝幫忙 ...

hongmimi, pcdogxx,

近排唔見妳地上來,係咪掛住我,唔見我上來,冇心機留言呢?妳而家可以留言喇。

原文章由 626mama 於 08-6-3 15:41 發表
fionlaw,

妳仔仔讀緊邊班呀??
唔知會唔會同我地小朋友一班呢。
我都冇報暑假班,
只係左功夫扇班,另一個課程。

N1 Panda組,班主任係Miss Bonnie
我想幫囝囝報手工班,唔知邊度有,我見學校附近有好多類似既興趣中心,唔知好唔好呢?

fionlaw,

ElainAiolia 囝囝都係N1 Panda組,班主任係Miss Bonnie
唔知妳地識唔認呢。

其實我住沙田,自已都唔知邊度有野學,不過近排我地留意緊
大窩口協康的活動。唔知大家知唔知呢?

6月18日有個新生會,妳會唔會去呀。

原文章由 fionlaw 於 08-6-3 04:18 PM 發表
N1 Panda組,班主任係Miss Bonnie
我想幫囝囝報手工班,唔知邊度有,我見學校附近有好多類似既興趣中心,唔知好唔好呢?

回覆 #1 626mama 的文章

626mama,
你住沙田入到青衣咁遠返學
其實囝囝平時都係婆婆湊,我只係開學時陪過佢返學,可能婆婆同其他家長仲熟過我 ,不過可能學校旅行時我見過ElainAiolia都唔定。我都會出席新生家長會,因為囝囝到K1會轉去幼稚園果邊,所以想認識吓果度d老師。你哋會唔會去呀?

[ 本文章最後由 fionlaw 於 08-6-4 09:58 編輯 ]

snoopyhk,

我都未收到學校通知要幾時交書簿費,
我諗開學前應該有消息~
如你仔仔想轉上午班咁你要留意學校
幾時要交學費, 到時問下學校有無人
無交學費放棄學位, 睇下有無機會轉
上午班, Good Luck!!!
原文章由 snoopyhk 於 08-6-3 12:09 發表

知唔知幾多人會唔交呢?

多謝幫忙 ...

fionlaw,

我仔仔N1 Candy (a.m. class), 你係Panda班,
我地個topic ElainAiolai仔仔都係Panda組可能
你地會識。
暑期班我無報到學校個個暑期班, 因個段時間可
能未必係香港, 所以無報到, 我最近有報到大窩口
協康會d活動(興趣班), 仲有我係青衣城近恆生銀
行有間學畫畫, 我有比仔仔試個堂都幾好, 但價錢
比較貴, 但d導師同職員都幾好, 你可以睇下~

626mama,

見到你上來就安樂啦! 你應該無乜事?
我地個日上功夫班, 昊藍都係唔肯上,
一入去扁晒嘴, 跟坐住叫佢出去練功夫,
佢就哭, 後尾都無上到同匡匡, 晴晴出
去報名處個到玩玩具, 只有鈞渝好叻
女全程學晒!
下堂"功夫班"你返唔返???

原文章由 fionlaw 於 08-6-3 10:41 發表 fio

原文章由 天藍 於 08-6-4 10:33 發表
fionlaw,

我仔仔N1 Candy (a.m. class), 你係Panda班,
我地個topic ElainAiolai仔仔都係Panda組可能
你地會識。
暑期班我無報到學校個個暑期班, 因個段時間可
能未必係香港, 所以無報到, 我最近有報到大窩口
協康會 ...

thanks天藍,等我今晚放工去青衣城睇吓先。
ElainAiolai囝囝係咪叫子聰(睇你哋d留言時知道),有時我囝囝都會提吓學校d同學仔名,我都有聽過佢提過子聰,而且早排子聰好似生日wor,因為記得上次要整DIY生日咭。

fionlaw,

你試下去睇下, 同ElainAiolai都有介紹荃灣近
吉之島個頭都有畫班學, 我仔仔今個星期六都
去上堂, 你可等ElainAiolai上來問下佢d詳情,
個到價錢就平個青衣城, 但我地住青衣要坐車
去, 你都可以睇下~
近來因bk好煩, 上極都上唔到來, 近來少人
留言, 你等佢地上來再睇下有無好介紹!
你真醒目ElainAiolai個仔仔係叫"子聰", 原來
你地係同學仔, 咁ElainAiolai上到來你地好多
野傾~~

626mama,

18/6 個日我諗我都會去, 我填2位, 但唔知
到時我昊爸趕唔趕到o黎, 或到時得我一個都未
定。
本想唔去但又八卦想聽下學校講乜, 唔知你決定
去唔去未? 不過, 軒軒k1係番宏福讀我都建議
你去好d。
昨晚我check仔仔手冊時間改晚上7:30-8:30p.m.,
遲十五分鐘開始。
原文章由 fionlaw 於 08-6-4 11:25 發表

thanks天藍,等我今晚放工去青衣城睇吓先。
ElainAiolai囝囝係咪叫子聰(睇你哋d留言時知道),有時我囝囝都會提吓學校d同學仔名,我都有聽過佢提過子聰,而且早排子聰好似生日wor,因為記得上次要整DIY生日咭。 ...

Thanks.

18/6 我都會出席, 想更了解多d學校。

9/08你囝囝都係宏福花園讀上午班?

原文章由 天藍 於 08-6-4 10:05 發表
snoopyhk,

我都未收到學校通知要幾時交書簿費,
我諗開學前應該有消息~
如你仔仔想轉上午班咁你要留意學校
幾時要交學費, 到時問下學校有無人
無交學費放棄學位, 睇下有無機會轉
上午班, Good Luck!!!
...

天藍,

我件事仲未攪掂,所以星期六都係未知返唔返。
軒軒昨晚打電話比我,話叫我睇下,我星期六見過佢,
到而家都未見過。

妳18/6 個日會去,我都填2位,不過到時未知得未。

原文章由 天藍 於 08-6-4 12:14 PM 發表
fionlaw,

你試下去睇下, 同ElainAiolai都有介紹荃灣近
吉之島個頭都有畫班學, 我仔仔今個星期六都
去上堂, 你可等ElainAiolai上來問下佢d詳情,
個到價錢就平個青衣城, 但我地住青衣要坐車
去, 你都可以睇下~
近來 ...

天藍,EalinAiolia,pcdogxx,hongmimi,

請收pm

626mama,

已收到你pm都睇, pm比你,
你要幫忙隨時call我, 致於功夫班
個到屋企既事緊要, 如返唔到唔緊要。
原文章由 626mama 於 08-6-4 16:48 發表
天藍,EalinAiolia,pcdogxx,hongmimi,

請收pm

snoopyhk,

我仔仔以家係青怡個間宏福返N1,
留位k1會係宏福花園個到係上午班。
原文章由 snoopyhk 於 08-6-4 12:58 發表
Thanks.

18/6 我都會出席, 想更了解多d學校。

9/08你囝囝都係宏福花園讀上午班?

各位,
呢排真係冇心情上黎, 因為鈞渝病足一個星期, 仲要係發燒燒左咁多日..  真係擔心死我.. 原先星期六諗住佢冇燒, 點知上完功夫班又燒過喇..  即刻同佢去睇醫生, 話佢扁桃線發炎喎..  食左3日抗生素都仲係燒.. 原先諗住佢尋日再燒既話就的佢入急症, 點知佢又無再燒喇..  尋晚touch wood都冇燒, 所以今朝俾佢返學囉..

真係俾佢玩到我晚晚冇得瞓...   半夜的完佢食藥佢又鬼打咁精神, 又唱歌又跳舞... 好彩係星期六日咋... 返工真係唔得佢死...

頭先打去協康會, 鈞渝報既4個course都得呀..   唔知你地報果d得唔得呢?

626mama,
你點呀?  冇咩野嘛.. 希望你快d攪掂屋企d野唔好煩到你啦..
快d帶軒軒黎上功夫班啦..

天藍,
結果我果日帶埋渝爸去中聯睇菜蜜..  跟住我話, 買唔買呀?  佢話買囉..  哈哈..  係佢話買唔使俾佢話..  

鈞渝幾日冇返學, 所以唔知有咩通告.. 等我今晚返去睇下你地講18號係乜東東先..  

Elaine 同 hongmimi 咁耐冇留言既?   BK都好返晒喇喎..   呢兩日好多新朋友入左黎..  歡迎你地呀..  又會開左學咁耐先上黎坐既.. 得閒入黎吹下水喇喎..
‹ 上一主題|下一主題