用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

咁你想唔想jak 我無所謂架 go go go la
原文章由 kylie_mom 於 08-8-13 12:37 發表
calling各位...

823約會有無下文呀
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

原文章由 kylie_mom 於 08-8-13 12:37 發表
calling各位...
823約會有無下文呀

我無所謂呀! 等緊你哋招集咋!

請問大家現在有無幫小朋友報讀一些英文的課程???? 斯渝經常說不喜歡英文, 但是始終要學

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 schau28 於 08-8-14 10:37 發表
請問大家現在有無幫小朋友報讀一些英文的課程???? 斯渝經常說不喜歡英文, 但是始終要學

我同kylie報讀speaknspell(太子道), 逢sat下午上1個鐘

http://speaknspell.edu.hk/

http://www.baby-kingdom.com/ad_article.php?storyid=781

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 08-8-14 10:56 編輯 ]

British council, private tutor and her father (30-min bed time story teller, sometimes 60min. all in English).

原文章由 schau28 於 08-8-14 10:37 發表

How about drink tea from 1pm or 2pm in Maxim, New Century Plaza?

I should be able to book some tables there!!

原文章由 FlorenceChan 於 08-8-14 10:13 發表

我無所謂呀! 等緊你哋招集咋!

[ 本文章最後由 Hayley04 於 08-8-14 12:18 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

我個晴晴响TKO都有返D英文班(PLAY & LEARN), 外籍老師, 星期六返1個鐘15分, 內容都係玩下好輕鬆, 晴晴好鐘意返架, 試過有個禮拜老師病左無得返, 晴晴即刻喊晒話要返, 無得返唔制囉

係唔係斯渝而家返緊果D比較沉悶(要坐定定聽果種), 所以先話唔鐘意學英文呀, 其實你搵D以玩嘅形式學英文比斯渝返, 可能斯渝會鐘意番英文呢

節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

原文章由 Hayley04 於 08-8-14 12:17 發表
How about drink tea from 1pm or 2pm in Maxim, New Century Plaza?

I should be able to book some tables there!!

Good Idea! Pls count FC: 2A1C, thanks!
How about all??

我個女都係, 我睇得出佢其實好想講, 比佢返英文course時, 佢初頭好開心, 但跟住第3堂開始話唔返, 唔知老師講咩, 現在都唔知點算.

原帖由 schau28 於 08-8-14 10:37 發表

事關阿囡鍾意drawing, 所以我現在屋企附近報了一個creative workshop. 主要是做手工 + drawing全程由外籍老師教授.. 希望阿囡ok啦!!

原帖由 irisleung7 於 08-8-28 15:51 發表
我個女都係, 我睇得出佢其實好想講, 比佢返英文course時, 佢初頭好開心, 但跟住第3堂開始話唔返, 唔知老師講咩, 現在都唔知點算.

各位你哋好呀,

今天係小朋友暑假最後一天, 阿囡今朝早好開心話俾我知明天返學,可以見到佢好掛住啲朋友仔啦!

預祝各位小朋都新學年進步!

Dear all,

Haven’t visited the Baby Kingdom for months. How are you?

May I wish all our kids have a good start in the new school year.

After attending the two hours class this morning, my daughter told me that other than Ms Chan, two new teachers Ms Wan () & Clara (English teacher) were introduced to K2’s students.
Don’t know whether it is true or not.

Dear ChungChungMum,

I think and I hope it is the truth as my daughter told me the same.

原帖由 ChungChungMum 於 08-9-3 13:54 發表
Dear all,

Haven’t visited the Baby Kingdom for months. How are you?

May I wish all our kids have a good start in the new school year.

After attending the two hours class this morning, my dau ...

‹ 上一主題|下一主題