用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際比賽的媽媽請入來傾
樓主: shirleylam111
go

校際比賽的媽媽請入來傾 [複製鏈接]

Re: 校際比賽的媽媽請入來傾

Hi 各位,

我囡囡都已參加了grade1的比賽, 今次係佢第一次參加, 佢好緊張, 所以佢只發揮到平時的5成表現, 得了84分, 不過都ok啦, 志在吸取經驗. :
當日取得第一名的小朋友真係彈得好好,又演繹得好好, 另我體會到, 除了小朋友本身的天份外, 老師的教導亦相當重要, 不知大家有無同感?

Hello~~~

請問有無小朋友去左 "香港教會沙田聚會所, Church in HK Shatin Assembly Hall" 比賽呀?

我想問下0個到張琴櫈係"梗"0個隻抑或係有得較高低? 囡囡係第一次比賽, 平時屋企張櫈係"梗"既, 如果去到係可調較高低而高度又唔0岩, 驚佢唔識較呢?!  

Anyone can help?  

YuYuMother 寫道:
Hello~~~

請問有無小朋友去左 "香港教會沙田聚會所, Church in HK Shatin Assembly Hall" 比賽呀?

我想問下0個到張琴櫈係"梗"0個隻抑或係有得較高低? 囡囡係第一次比賽, 平時屋企張櫈係"梗"既, 如果去到係可調較高低而高度又唔0岩, 驚佢唔識較呢?!  

舊年果張就有得較既, 不過我見過咁多centre暫時未見過無得較

請問各位媽咪培正教育中心, 昰在油麻地地鐵站落或昰在佐敦地鐵落, 哪一站落車呀??????       

neighbour931 寫道:
[quote]
Hello~~~

舊年果張就有得較既, 不過我見過咁多centre暫時未見過無得較[/quote]

咁我咪要教定囡囡點較? 不過我估參加既小朋友高矮唔會差太遠, 應該唔駛點調較張櫈啩??

kiukiu9869 寫道:
請問各位媽咪培正教育中心, 昰在油麻地地鐵站落或昰在佐敦地鐵落, 哪一站落車呀??????       

其實兩邊都行差唔多咁遠, 不過我覺得油麻地好行d

[quote]
neighbour931 寫道:
[quote]
Hello~~~

舊年果張就有得較既, 不過我見過咁多centre暫時未見過無得較[/quote]

咁我咪要教定囡囡點較? 不過我估參加既小朋友高矮唔會差太遠, 應該唔駛點調較張櫈啩?? [/quote]

唔係架, 有d組別由幼稚園到中學都有參賽者架, 如果你囡囡太細個, 你可以幫幫手既.

Heidi 媽

恭喜哂! 家姐已經好叻,細佬都一樣咁叻, 你胎教時一定聽好多名曲la   

我仔仔今年都有參加Grade2, 雖然冇名次,取得Merit, 我都收貨la, 不竟面對咁多人, 他也有不少壓力呢!

我想請問如果參加Grade1 鋼琴,
見75分就有証書, 幾多分係Merit 或者distinction??

75-79 Proficiency
80-89 Merit
over 90 Honours
maku 寫道:
見75分就有証書, 幾多分係Merit 或者distinction??

mcheung
thank you .  

mcheung 寫道:
75-79 Proficiency
80-89 Merit
over 90 Honours
[quote]
maku 寫道:
[/quote]

請問有冇人知校際音樂節比賽結果有冇綱站登出來??
thanks!!

請問Vocal Solo有經驗的媽咪:
鋼琴伴奏的譜是否一定要正本,可否用copy?

Please help!

[size=small]有冇
Shirley

shirleylam,

HI, 我仔3月頭已經比賽完! 佢第一次參加音樂節. 佢參加6級鋼琴獨奏, 攞左第3名.
佢排到中間出場, 其實有著數, 佢在小休時走離同我講前面彈左果D無個得, 佢話令佢更有信心攞獎! 可惜因為無經驗, 上台唔夠定,  HIGH錯1個音, 同第2名差1分. 不過唔緊要呀, 一個唔肯彈琴比人聽既小朋友, 可以有胆去面對LEE個比賽, 我已經比滿分佢. 佢比賽前無乜準備到, 佢鋼琴老師起佢比賽前2星期去左旅行, 比完賽先番! 唔知係咪無壓力會好D呢?!!

今星期終於輪到囝囝"小號中級組"比賽, 我都有d緊張, 希望佢今次會有進步, 會有好成績.  而囡囡就下星期初比賽, 佢係'長笛初級組', 其實我覺得囡囡既表現就麻麻地, 不過佢間學校一定要參加先有音樂分, 仲要計係成績表到, 咁唯有成頂啦, 我只希望佢

hehe22,
恭喜你! 你個仔咁叨第一次參加就得獎,你個仔學
Shirley

Hi  各位,

請問今年的校際比賽是否一定要帶學生手冊登記, 聽老師講今年好嚴格, 是嗎?
‹ 上一主題|下一主題