用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VII ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VII [複製鏈接]

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part V

各位早

yanyanma:
可否請假/調假, 難得去米埔嘛, 一齊玩開心D

yanyanmama 寫道:
Carmen
13/1好想去, 原來星期六, 我要返工, 參予唔到   

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part V

McPhee
咁再想一想啦, 唔該

Carmen
今個星期覆, 係唔係可以明天覆13/1/07 米埔 我想再想一想, 唔該 家陣大既幾多人, 大概既行程點樣

christina:
不如考慮吓米埔, 聞說這個地方不錯, 海天一色

明天亞囡放十一點, 如妳哋會在綠楊附近, 我可以10:30join, 然後夠鐘便去ymca接亞囡, 返來再繼續, 怎樣?

[quote]
christina 寫道:
McPhee:米埔我未諗住, 但12月29日, 婆婆已經比左1大小la(買票), 到時我+女/婆婆+女(未定).
你明天是否join我地吃早餐, 我地接完小朋友大約10:30, 咁你同壁而放完學未來, 是嗎?

maku....哦??好呀..你問下丫..要快o番...但係你話一家想去...欠你同仔仔咪得番你老公同個女??因為米埔張四歲以上至去得...

McPhee....請問你要唔要租用望遠鏡???每副收費$20...另外請將你o既資料pm比我(英文正楷全名<跟身份證>及身份證號碼)

yanyanmama....可以明天覆...你有我電話咪直接call我囉...而家比左資料我報名o既有14人...仲有d未比資料我o既...bk呢度欠yuiyo,必必,010未覆實...yuiyo都去o架啦...不過佢話睇下表弟仔會唔會一齊去至一齊報名...
當日會安排旅遊巴接送...至於時間要定晒人數再安排囉...米埔book左o既參觀時間係10:00~13:00...有好多家長話唔夠喉...想下午都有活動...呢方面交左form比米埔容後再安排...

Carmen

我仔仔2月出世, 1/13号去差不多4歲, 得吾得?

McPhee...哈哈...你好似賣廣告咁....不過我都好同意...好難得有得去米埔...自己去實左好麻煩...

maku....原來你仔仔大我細仔咁多o架??唔得o架...因為佢要對身份證明文件出禁區紙....我都好想同埋細仔一齊去...

summer, maku,

昨晚, 佢同daddy開會,起先佢話介紹自己的玩具, 但講講吓, 佢自知好難表達, 最後佢都係話唱歌, 不過係daddy唱歌佢打手鈴......算啦, 總之佢肯出來表演都ok啦!
昨日, 你知唔知佢地係咪玩翻筋斗呀?  我仔同我講佢唔識翻筋斗呀, 佢話"嘉惠"識打筋斗, 佢唔識, 好似有d失落. :cry:

Carmen

oh, no.
吾好意思,我估我老公一定吾會去,
等下次,仔仔大d再去咯

CL322
我昨晚要去朋友的wedding party, 所以好夜返到家, 等我今晚問下先

我女女以前都會常常失落, 覺得自己吾得,可能她是细女,
你返到家, 教返他/同他練吓, 他做到後, 就會happy返

各位

good morning, (妳地無興趣去假日農莊呀) ?

hi CL322

我要問下個女先知, 如果, 妳個仔有興趣做運動可以考慮體操班喎, 又可以學正確動作, 佢做到又會有自信心.
琴日, 福音班派假日農莊預埋妳, "芷清"媽咪會同妳再傾.

hi maku

妳個仔係時 "小寶寶時間"呀 ? 假日農莊都有幾位 下k1A 媽咪一齊去 (如果 CL322 都去暫時有3位), 妳諗下帶埋對仔,女去呀 ?

carmen:
亞囡約3-4歲時已想帶她去, 可惜未夠資料, 等到現在才有機會, 當然要把握啦!
多D小朋友去興奮D, 學習都會好D啦 (玩耍中學習)

Carmen 寫道:
McPhee...哈哈...你好似賣廣告咁....不過我都好同意...好難得有得去米埔...自己去實左好麻煩...

醒目開學勳章

carmen
我同仔仔會去,但想看看表姐仔及妹妹去唔去到囉,
佢地要今晚先知,不如我都明天打電話比你囉
到時比埋身份證你吧!

mcphee
如果要去返綠楊個面,有d難度,因為要看我家少爺到時肯唔肯挨到過面先食早餐喎.
不如你同christina 約左先,到時我看情況先join啦!

maku
咁多人陪你, 我地小朋友升小學後(明年), 你唔會悶啦

這個chat room越來越多人, good   

carmen: 請check pm, 望遠鏡可否到時或遲些才覆

[quote]
Carmen 寫道:
McPhee....請問你要唔要租用望遠鏡???每副收費$20...另外請將你o既資料pm比我(英文正楷全名<跟身份證>及身份證號碼)

hi yanyanmama

我諗下年會多左好多媽咪一齊 chat (所以我一定要比心機記下佢地名, 妳知我幾"檬"架
就算妳下年個女升P.1都要入黎 chat 嫁, 妳都係 "元老" 之一喎, 我地又可以傾定 P.1 d 料. (時間過得好快, 我地羅定料都岩啦)   

summer_66

我重未收到“小寶寶時間", 12/29日, 我請吾到假, 月尾我要埋數, 點货等等,因我公司好細, 差不多所有都是我负责   

summer
maku話要開個舊生會家, 佢就2頭轉啦

我唔會悶, 我知你地一定吾舍得我同学校,實會繼續入来, 哈哈

yanyanmama 寫道:
maku
咁多人陪你, 我地小朋友升小學後(明年), 你唔會悶啦

[quote]

這個chat room越來越多人, good   
[/quote]

maku
我地一定唔舍得學校, 你係呢到朋友會多左, 你就係係呢到最元老, 將會一共有5年既經驗
‹ 上一主題|下一主題