用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院家長分享站--Part 2
樓主: 跳跳虎
go

優才書院家長分享站--Part 2 [複製鏈接]

Re: 優才書院家長分享站--Part 2

G1好似吾會,其他年級就吾知喇!
yiuyiu777 寫道:
請問平時默書和功課的 result  會否計在 final ?
lusita :roll:

I WOULD LIKE TO BE YOUR FAMILY, MY SON JUST HAVE AN INTERVIEW LAST WEEK, CAN YOU TELL ME HOW CAN I GET IN THIS SCHOOL ? I LOVE YOUR SYS AND SCHOOL VERY MUCH.

CAN YOU INTRODUCE ME TO THE PRINCIPAL AND TELL HIM I WISH TO JOIN AT P1 IN 2007.  

MY SON NOW STUDYING IN KENTVILLE AND LOOKING FOR GT VACANT SEAT.

NICHOLAS B
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

簽名被屏蔽
該用戶已被刪除

簽名被屏蔽
該用戶已被刪除

頭先同小公主去跑步時,我問佢返學開唔開心呀?佢話唔開心,我問佢點解呀?佢話太早放學.唔捨得.     
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

yiuyiu777 寫道:
請問平時黙書和功課的 result  會否計在 final ?

平時黙書和功課的 result 係唔會計在 final。

7號車個EE幾好, 每次部車來到, 她都會企出梯級位置, 跟我們家長講早晨或微笑, 當我地的小朋友背著書包上車時, 她都會幫D小朋友"抽"住個書包, 等佢地上梯級時容易些, 部車開走, 她又會跟我們家長拜拜, 所以, 我都幾滿意.

由於我不是自己接放學, EE有一朝就跟我和另一個家長交待, 如果放學時我們其中一個工人/媽媽未有準時到, 可否將小朋友交給另一個在場的工人/媽媽, 以免校車延誤之後的站頭, 我們兩個家長都表示同意, 她就放心了, 我覺得她都幾有交戴.

印第安公主, 不如你直接打電話給校車公司找張先生, 我開學時都試過打去, 問清楚返學和放學時間, 因為都有你之前提過的情況, 我還跟他反映, 有一次大塞車左一小時至回到家, 校車公司/EE都無打電話給我, 他說不知道(可能太多路線, 司機/EE沒有報告), 不過, 他馬上承諾在周會上會訓示司機/EE以後有類似情況, 要打電話回公司, 由公司文員再call家長.

如果校車公司不跟進你的個案, 你再跟學校校車小組反映啦.

希望條條線都做得好好地, 咁我地D小朋友返學都開心D.

印第安公主 寫道:
有無2號車的家長係豎?你地覺得個校車質素點樣?我唔想係我一面之言,你地d小朋友上車時個姨姨有無任何動作呢?

Dear Parents,
Sorry to bother you....Just want to know :
Any parent got a seat to GT this year(06-07) with waiting list status ? Any info on how is the chance for waiting list to be accepted finally.
I believe not too many parents will drop GT because of other better schools, compared with other DSS...
Many thanks

NICHOLAS B,

11月15日就會公布面試結果,希望你到時收到好消息啦!

NichoB 寫道:
I WOULD LIKE TO BE YOUR FAMILY, MY SON JUST HAVE AN INTERVIEW LAST WEEK, CAN YOU TELL ME HOW CAN I GET IN THIS SCHOOL ? I LOVE YOUR SYS AND SCHOOL VERY MUCH.

CAN YOU INTRODUCE ME TO THE PRINCIPAL AND TELL HIM I WISH TO JOIN AT P1 IN 2007.  

MY SON NOW STUDYING IN KENTVILLE AND LOOKING FOR GT VACANT SEAT.

NICHOLAS B
For the Lord your God goes with you; he will never leave you or forsake you. (Dt 31:6)

簽名被屏蔽

吉祥三寶,

其實我都知吾應該太緊張,不過我諗優才既計分方法同一般學校有d吾同,所以我都係想了解多d?,我同女女一樣係優才都係新丁,仍然在適應階段啊!

Farm,

估唔到頭先係運動場見到你地啊.以後我地都會多d落去做運動.你仔仔真係好高.細佬好健談,好好傾.小公主有peer跑得起勁d.

我希望多觀察一兩次,睇下係佢一時睇漏眼定係每次都係咁.如果次次佢都無動作,真係要同張生傾傾.

Freddie

我今年6月尾7月頭至遞今年9月小一表的,in完第2日通知收小公主,所以我估到7月仲會有位的.

該用戶已被刪除

我諗都要講少少彩數,好似我就好好彩,我7月10/11日先寄申請表去學校,13日收到電話叫我第二日去面試,14日下午已收到通知叫我15日返學校辦登記手續,16日學校已經開始全校休息!

回想起當日既心情真係好緊張,因為面試時,學校說甘岩旺角分校有一人退學,所以只有一個位,但還有十幾人等住同日下午面試,本來我都打定輸數,諗住吾得就同學校講排waiting list,幾時有位就幾時入,結果我女女有幸入左優才,真係要謝謝天!

印第安公主 寫道:
Freddie

我今年6月尾7月頭至遞今年9月小一表的,in完第2日通知收小公主,所以我估到7月仲會有位的.

印第安公主

有伴真係唔同D, 我個大仔上次只跑了兩個圈, 今次有小公主陪, 就跑了七個圈   跑多幾個圈話唔定可以減埋個肚腩仔

Farm

印第安公主 寫道:
Farm,

估唔到頭先係運動場見到你地啊.以後我地都會多d落去做運動.你仔仔真係好高.細佬好健談,好好傾.小公主有peer跑得起勁d.

我希望多觀察一兩次,睇下係佢一時睇漏眼定係每次都係咁.如果次次佢都無動作,真係要同張生傾傾.

好苦惱,藍藍連續三天俾老師話佢上堂non stop甘講野,今日上體育堂仲完全吾聽指示,陳主任話叫佢行,佢就坐,全班同學跑圈 ,佢就訓係草地,又不斷講野.............,最幣係佢又吾怕人鬧(除非好凶惡甘鬧),點算?
‹ 上一主題|下一主題